Group Finance Controller med inriktning mot Treasury och Cash Management till KGH Customs...

Group Finance Controller med inriktning mot Treasury och Cash Management till KGH Customs...

Som Group Finance Controller med inriktning mot Treasury och Cash Management arbetar du i koncernens centrala ekonomifunktion, Group Finance, på huvudkontoret i Göteborg. Group Finance ansvarar för KGH koncernens centrala ekonomiprocesser såsom koncernredovisning och rapportering, koncernens budgeteringsprocess, treasury och cash management. Du ingår i ett team på 6 personer och har ett nära samarbete med dotterbolagens ekonomifunktioner.

Rollen involverar två huvudsakliga områden vilka beskrivs mer detaljerat nedan.

Treasury Controller

KGH Customs Services har en centraliserad Treasuryfunktion som är koncernens internbank som ger service, koordinerar och stöttar dotterbolag och interna enheter i varierande finansiella tjänster. Funktionen hanterar extern såväl som intern finansiering, finansiell riskhantering, optimering av likviditetsflöden samt relaterade frågor inom treasury och cash management.

I rollen som Treasury controller tar du ägarskap och driver tillsammans med Group Finance Manager och CFO dessa frågor internt och mot externa intressenter (t ex banker). Rollen är bred snarare än nischad och i uppgifterna ingår bl a analys, uppföljning och rapportering. Hantering av valuta och valutasäkring förekommer också.

Du kommer att vara delaktig i eller driva olika projekt för att utveckla system och processer, t ex vidareutveckling av likviditetsuppföljning eller effektivisering av likviditetshantering.

Du arbetar på daglig basis nära dotterbolagen och affärsbanker. Inom KGH kommer du att vara den inom området treasury och cash management som man vänder sig till.

Group Finance controller

Då rollen ingår i Group Finance kommer du även att delta i det löpande arbetet med koncernens månadsbokslut, rapportering till styrelse och ägare, budget och planering samt vissa mer projektrelaterade aktiviteter. I denna roll är du en i teamet och du har många kontaktytor både inom Group Finance och med ekonomipersonal i koncernens olika affärsområden.

Det här värdesätter vi KGH Customs Services

Hos KGH Customs Services värdesätter vi medarbetare med driv och som tar initiativ. I rollen kommer du att ha en nära kontakt med koncernens dotterbolag varför en god samarbetsförmåga och tydlighet är viktiga förmågor.

Vi är ett gott arbetsgäng med bra stämning och lagkänsla, som vi är mycket måna om att behålla och förstärka. Du bör därför du ha en god samarbetsförmåga och sätta laget före jaget. Du skall vara analytisk, noggrann, flexibel och stresstålig eftersom rollen stundtals kan innebära arbetsintensiva perioder.

För att lyckas i rollen har du några års erfarenhet av treasury och cash management arbete med ett brett perspektiv samt erfarenhet av controlling och redovisning. Du har troligen arbetat på en medelstor till större ekonomiavdelning och/eller revisionsbyrå med cash management-relaterade uppgifter.

Vid frågor

I den här rekryteringen samarbetar KGH Customs Services med Jerrie Ekonomi. Vid eventuella frågor kontakta ansvarig rekryteringskonsult Pierre Sander på telefon 0763-413 411. Ansökan sker via www.jerrie.se. Vi tillämpar löpande urval så skicka in din ansökan så snart som möjligt, absolut senast 16 december.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Jerrie AB
Sista ansökningsdag 16 dec 2019 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Om du vill arbeta i en internationell miljö med engagerade, passionerade och kompetenta kollegor och vill kunna påverka inom en dynamisk organisation är KGH Customs Services en bra matchning för dig. KGH grundades 1963 och har vuxit till att bli den största oberoende europeiska leverantören av internationella handels- och tullösningar och relaterade tjänster.

Vi erbjuder ett omfattande utbud av innovativa lösningar och tjänster till över 28 000 kunder varje år över hela Europa. Vi är mer än 750 kollegor som verkar i 13 länder.