Arbetsbeskrivning

I rollen som VD har du en central och viktig del i bolaget där du har det övergripande ansvaret för att leda bolagets verksamhet framåt. Det finns storslagna planer och ambitioner för framtiden och förutsättningarna är goda! Mo´cycle har attraherat investerare från det populära programmet Draknästet, och har även erhållit finansiering från EU. Inför lansering har en väntelista om cirka 100 000 intressenter byggts upp, och skapar en attraktiv grund vid lanseringen.

I rollen som VD kommer du att ansvara för att skala upp bolaget, anställa nya medarbetare och bygga en organisation som kan möta en global efterfrågan inom ett helt nytt segment. Du blir involverad i allt från att skapa nya koncept till att säkerställa produktionen och att de får fäste på marknaden. Dessutom är du ansvarig för förankrade strategier, affärsplaner, skapa nya affärsmodeller och affärsplaner, men även se till att det dagliga arbetet flyter på! Till din hjälp har du inte bara en kreativ grundare, utan även aktiva investerare och en erfaren styrelseordförande.

Du kommer att arbeta tätt tillsammans med grundaren, som även är den största aktieägaren. Han agerar idag VD men vill fokusera mer på att utveckla konceptet, vilket innebär att han behöver en driven co-pilot för att styra upp bolaget till det miljardbolag som man satsar på framåt. Du kommer även gå in och ta ett personalansvar för nuvarande organisation som består av sex personer, vilka arbetar inom marknad & kommunikation, ekonomi, administration samt kundservice. Du kommer dessutom att tillsammans med ägaren vara bolagets talesperson globalt.

Vem är du?

Vi tror att du är en person med ett stort personligt driv som trivs i entreprenöriella miljöer och har tidigare erfarenhet av att bygga upp en global verksamhet. Vidare är det önskvärt att du har erfarenhet från modeindustrin och en universitetsutbildning inom relevant område. Om du dessutom har intresse av motorcyklar är det meriterande. Det är viktigt att du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska och om du även tar dig fram på italienska, ja då är vi mitt i prick.

Utöver dokumenterade framgångsrika meriter är dina personliga egenskaper av största vikt. Det är viktigt att du har ett stort driv, optimism och lösningsorienterad approach där du själv tar ansvar och driver igenom frågor hela vägen i mål. Att det ibland innebär att själv kavla upp ärmarna och göra det som krävs ser du inte som ett hinder, bara det innebär att du kommer framåt. Det är också viktigt att du har en naturlig professionalism och trivs i sammanhang där du är ansiktet utåt och representerar bolaget och varumärket.

Vad erbjuder Mo´cycle dig?

Du erbjuds en otrolig chans till att vara med på en häftig resa framåt! Du får komma in och vara en del i en start-up, bygga en företagskultur och sätta din personliga prägel på ett globalt bolag.

Om Mo´cycle

Airbag Inside Sweden AB är ett bolag inom fashiontech, med huvudkontor i Lysekil. Bolaget grundades 2005 och innefattar varumärket Mo´cycle som nu håller på att ta första stegen mot en lansering på världsmarknaden. Grundaren Moses Shahrivar har lång erfarenhet av att skapa innovativa och disruptiva produkter, bland annat designade han världens första motorcykeljeans som sedan såldes i Harley-Davidson butiker i Sverige. Den första generationen av motorcykeljeansen förstärktes med läder, den andra med kevlar och den tredje generationen är nu förstärkta med inbyggda airbags. Det är den senare versionen som nu ska ut på den globala marknaden! Idag finns ingen produkt som skyddar nederdelen av kroppen när olyckan är framme. Utöver airbagjeansen finns en hel kollektion från airbagvästar till jackor. I första skedet fokuserar bolaget på marknaden för motorcyklister, men konceptet är skalbart även inom andra områden. Bolagets syfte är att rädda liv genom airbagkläder.

Din ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Mo´cycle med Jurek Rekrytering & Bemanning. Urval sker löpande så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Jenny Rosenqvist på telefonnummer 076-002 69 40 eller jenny.rosenqvist@jurek.se.

Vänligen notera att vi inte tar emot ansökningar via mejl med hänvisning till GDPR.
Mer info
Kontaktperson Jenny Rosenqvist
Telefon 08-525 01 800
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Organisation & ledning, VD & Koncernchef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Jurek
Sista ansökningsdag 4 juli 2022 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Jurek Rekrytering & Bemanning erbjuder kompetensförsörjning till företag och organisationer inom såväl privat som offentlig sektor över hela Sverige. Våra specialistområden är ekonomi, juridik, HR och administration samt marknad och management.

Våra rekryteringskonsulter och konsultchefer har bred kompetens och operativ erfarenhet av de affärsområden de rekryterar inom. Hitta din nästa utmaning i karriären hos oss!