Corporate Legal Counsel till Alektum Group

Corporate Legal Counsel till Alektum Group

Om verksamheten

På Alektum Group drivs vi av viljan att hjälpa människor leva ett liv de har råd med, idag och i morgon. Detta gör vi genom att vägleda dem till en balanserad privatekonomi. Som ett av Europas främsta inkassobolag vet vi att livet händer, och att det bakom varje skuld finns en människa med en unik situation. Genom AI och högteknologiska lösningar, kombinerat med våra medarbetares expertis, skapar vi en personlig upplevelse och skräddarsydd lösning för varje gäldenär och kund.

Vi är ett familjeägt och värdestyrt bolag med en hög tillväxtambition.

Som medarbetare hos oss blir du en del av en progressiv företagskultur som kännetecknas av gemenskap, innovation och driv, men framför allt glädje och viljan att tillsammans påverka samhället till det bättre.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att vara en del av det legala teamet i Göteborg med fokus på arbetsuppgifter inom inkasso, service- och köpeavtal samt leverantörsavtal.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden:
  • Upprätta, granska, redigera, förhandla samt lämna råd kring avtal angående inkasso (tjänster och köp) och leverantörer
  • Stötta upp kring avtalsstrukturen inom gruppen
  • Vara uppdaterad på ändringar i relevant lagstiftning
  • Lämna rättslig rådgivning och stötta interna intressenter inom gruppens rättsområden, inklusive riskbedömning och compliance
På sikt kan det bli aktuellt att hålla workshops och utbildningar

Din arbetsplats är på Alektum Groups huvudkontor i centrala Göteborg.

Vem är du?

Vi söker dig som har juristexamen och med fördel 1-3 års juridisk arbetslivserfarenhet. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i en vinstdrivande organisation och att ha arbetat med juridik kopplat till inkassoverksamhet.

Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som skrift.

För att trivas och för att lyckas i rollen tror vi att du är analytisk, pålitlig, lösningsorienterad, prestigelös, serviceinriktad, strukturerad samt har intresse och förståelse för affärsverksamheten. Du trivs med att arbeta både självständigt och i grupp.

Tjänsten är en heltidsanställning med tillträde så snart som möjligt efter överenskommelse.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Alektum Group med Jurek Rekrytering och Bemanning. Urval och intervjuer sker med start från den 8 augusti, men dröj inte med din ansökan då vi gärna ser att tjänsten tillsätts så snart som möjligt. För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Maria Bouvin på maria.bouvin@jurek.se.

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Kontaktperson Maria Bouvin
Telefon 08-525 01 800
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Juridik, Affärsjuridik, Bolagsjurist
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Jurek
Sista ansökningsdag 22 aug 2022 (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Jurek Rekrytering & Bemanning erbjuder kompetensförsörjning till företag och organisationer inom såväl privat som offentlig sektor över hela Sverige. Våra specialistområden är ekonomi, juridik, HR och administration samt marknad och management.

Våra rekryteringskonsulter och konsultchefer har bred kompetens och operativ erfarenhet av de affärsområden de rekryterar inom. Hitta din nästa utmaning i karriären hos oss!