Sales/Technical Representative

Sales/Technical Representative

Rollen
Det huvudsakliga arbetet som Sales/Technical Representative är att marknadsföra och sälja Performance Coatings-produkter till nya och befintliga kunder i Sverige genom att utveckla starka kundrelationer, kontakta kundmarknaden och svara på försäljnings- och tekniska förfrågningar för att uppnå den budgeterade försäljningen och kundnöjdhetsmål samt att säkerställa att Jotun ses som en föredragen leverantör av högkvalitativa produkter, lösningar och tjänster
Våra kunder finns inom rostskyddsentreprenader för infrastuktur, processindustri samt övrig tung industri. Du kommer även att bearbeta föreskrivande led samt arbeta tätt ihop med våra dealers i sverige.

Profil på dig som kandidat
  • Har erfarenhet av att driva B2B produkt-/tjänste- eller konceptförsäljning inom framförallt rostskyddsmåleri
  • Är van vid att lokalisera, planera och driva nya affärer mot uppsatta mål, du är van att öppna dörrar
  • Är uthållig och drivs av att prestera resultat genom högt tempo och sunda affärer
  • Är praktisk, förtroendeingivande och strukturerad. Du är en person som finner nya affärsmöjligheter
  • Koncernspråket är engelska och vi ser därför att du har god förmåga att kommunicera på engelska
  • Har god datorvana och erfarenhet från att rapportera i CRM system.
För att vara framgångsrik i denna tjänst krävs att du har en starkt eget driv och en tydlig ambition att skapa resultat.
Företagen vi bearbetar är allt från mindre bolag till internationella koncerner. Det är lika viktigt att kunna kommunicera med enskild målare som att hålla en presentation inför en ledningsgrupp. Det är viktigt att du har förståelse för kundkrav såsom leveranskvalitet och leveranssäkerhet. Vi värdesätter att du är djärv och nyfiken.

Vi erbjuder
Vår företagskultur präglas av engagemang och ett brinnande intresse för våra anställda, kunder och vår affär. Vi har ett starkt fokus på mångfald, jämlikhet och hållbarhet – och allt utgår ifrån våra värdeord "Lojalitet, Omsorg, Respekt och Mod". Som anställd hos oss får du arbeta hos en modern och internationell arbetsgivare. Det viktigt för oss att vår personal utvecklas löpande och växer.
Vi tror på en "Hired for Life" mentalitet med möjligheter till karriärs utmaningar nationellt och internationellt.

Denna tjänst ingår som del av ett dynamiskt säljteam i vårt segment Performance Coatings med kompetenta kollegor. Teamet består även av flera säljare/teknisk service till Shipping industrin i
Sverige

Frågor och ansökan
För att ansöka gå till
Löpande urval av kandidater sker.
Tillträdesdag: Oktober 2022, eller enligt överenskommelse.
Placering av tjänsten är i Göteborg
För vidare frågor kring tjänsten kontakta Abraham Metin (HR) abraham.metin@jotun.se eller Roger
Strömvall (Sales Manager) roger.stromvall@jotun.se
Mer info

Om arbetsgivaren

Jotun är en av världens ledande tillverkare av målarfärger, lacker och pulverfärger. Koncernens totala försäljning 2021 var NOK 22,8 miljarder och antal anställda är ca 10 000. Jotun finns representerat i över 100 länder, 63 företag och fabriker i 44 länder med huvudkontor i Sandefjord, Norge. Jotun levererar färg och lacker som är framtagna för unika förhållanden. Jotun världen är skiftande, men vi har en gemensam agenda.

Jotun Sverige AB är ett helägt dotterbolag till Jotun A/S, Norge. Vi säljer koncernens konsument-, måleri-, marin-, protective och pulverfärger till den svenska marknaden. Idag är vi 81 anställda och vårt huvudkontor ligger i Västra Frölunda.