Redovisningsekonom

Redovisningsekonom

Som redovisningsekonom på Jotun behöver du ha kvalitet och service i fokus, vara drivande och självgående. Du trivs med att ha ett eget ansvar och att stötta och dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter till kollegorna på avdelningen.

Du är bra på att bygga relationer och förstår betydelsen av teamarbete. Du har en prestigelös inställning och är nyfiken och utvecklingsorienterad. Du kommer att ingå i ett team bestående av 6 personer, arbeta nära alla kollegor på avdelningen och rapportera till ekonomichefen.
För rätt person finns det möjlighet att fortsätta utveckla sin kunskap inom ekonomiområdet och/eller andra områden inom Jotun.

Arbetsbeskrivning
Dina ansvarsområden som redovisningsekonom innehåller till exempel:
  • Bokslutsarbete
  • Säkerhetsställa periodiseringar, avstämningar, dokumentation
  • Ansvar för banktransaktioner samt bokföring av dessa
  • Löpande bokföring i affärssystemet IFS
  • Hantering av leverantörsfakturor
  • Kontoavstämningar
  • Utveckling av rutiner och processer kopplat till dina arbetsuppgifter
  • Vara delaktig i projektet gällande digitalisering av ingående leverantörsfakturor
  • Handläggning av moms
  • Andra på ekonomiavdelningen förekommande arbetsuppgifter vid behov
Personliga kvalifikationer
Du har ett genuint intresse för ekonomi men har också lätt att skapa relationer på jobbet. Du är lösningsorienterad och är inte rädd för att ta dig an nya utmaningar.

Då vi är inne i en förändringsresa ser vi gärna att du har erfarenhet och intresse för att utveckla rutiner och processer. Erfarenhet från digitaliseringsprojekt och ERP-arbete är meriterande.

Personliga kvalifikationerVi söker dig som har minst 5-7 års erfarenhet av redovisning från olika branscher och både nationella och internationella företag.

Eftergymnasial utbildning är inget krav, större värde kommer att sättas vid personliga egenskaper samt yrkeserfarenhet.
Erfarenhet från digitaliseringsprojekt och ERP-arbete är meriterande.
Goda kunskaper i Microsoft Office, speciellt Excel och Word är ett krav.
Vi förutsätter att du kommunicerar på svenska såväl som på engleska obehindrat både i tal och skrift. Du har ett genuint intresse för ekonomi men har också lätt att skapa relationer på jobbet.

Vi erbjuder
Vår företagskultur präglas av glädje, engagemang, ett brinnande intresse för våra anställda, kunder och vår affär.
Vi har ett starkt fokus på mångfald, jämlikhet och hållbarhet - och allt utgår ifrån våra värdeord "Lojalitet, Omsorg, Respekt och Mod".

Som anställd hos oss får du arbeta i en trevlig miljö och hos en modern arbetsgivare, som förstår vikten av balans mellan arbete och fritid. Vi är helt övertygade om att det är just vår kultur som gör oss unika. Vi erbjuder dig att jobba med ett starkt, välkänt varumärke i en flexibel organisation där vi alla jobbar mot gemensamma mål.

En "Hire for Life" mentalitet med en trygg anställning och möjlighet till utveckling. Väl utformat förmånspaket, med friskvård och andra förmåner är en självklarhet.
Och utöver detta så får du möjlighet att jobba på ett företag där vi har väldigt roligt tillsammans!
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.jotun.com
Sista ansökningsdag 14 maj 2021 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Jotun is one of the world's leading manufacturers of decorative paints, marine, protective and powder coatings. The Group has 65 companies and 39 production facilities around the world, and more than 10 000 employees. Jotun is represented in more than 100 countries through own subsidiaries, joint ventures, agents, branch offices and distributors. The Jotun Group's sales in 2019 was NOK 19.652 billion. The Jotun Group is organised into four segments and seven geographical regions, and has its head office in Sandefjord, Norway.