Praktik på Jollyrooms Inköpsavdelning Sommar/HT-2021

Praktik på Jollyrooms Inköpsavdelning Sommar/HT-2021

Praktikupplägg
Jollyrooms produktsortiment är det största lagerförda sortimentet i vår bransch. Vi arbetar med såväl välkända som egna varumärken. Inköpsavdelningen är uppdelad i fyra olika kategorier baserat på vad för typ av produkter de hanterar. I och med att vårt sortiment hela tiden expanderar skapas löpande nya produktgrupper.

Vi har under flera år tagit emot praktikanter till våra inköpsteam och flertalet av våra inköpsassistenter och inköpare är personer som tidigare gjort praktik hos oss. Under dessa år har vi jobbat hårt för att kunna förmedla en strukturerad och lärorik praktikplats. Ett steg i att säkerställa detta är att vi efter varje avslutad praktikperiod skickar ut en enkät för att undersöka hur nöjd personen är med sin praktik. I skrivande stund ligger vi på 8,9 av 10 vilket vi har som mål att höja under 2020!

Praktikplatserna för våren är tillsatta och vi söker nu dig som praktisera under sommaren/hösten 2021.


Exempel på praktikuppgifter
 • Inläsning/Inskrivning av artiklar
 • Uppskapande av orders
 • Avstämning av inköpsorders
 • Uppskapande av produktpaket
 • Inläsning av kampanjer och priser
 • Delta i leverantörsmöten
 • Sortimentsanalyser
 • Konkurrentanalyser
 • Stötta Inköpsassistenterna med att jaga in manualer och annat underlag
Utöver ovanstående arbetsuppgifter så kommer du som praktikant även få delta i annat vardagligt arbete kopplat till avdelningen och pågående projekt. Det kan vara allt ifrån att montera prover för fotning till att sätta färgerna till nästa säsongsprodukt.

Väl på plats kommer du även att få en introduktion av Jollyroom som företag utifrån vision, målsättningar och strategi. Hur är organisationen uppbyggd? Hur ser samspelen ut mellan olika avdelningar? Vilka marknadsföringskanaler arbetar vi med och varför? Vilka KPIer mäts vi på? Vilka är vår målgrupp och hur kommunicerar vi med dem?

Som praktikant rapporterar du till Kategorichef eller utsedd handledare.

Kvalifikationer
Hos oss trivs personer som är positiva och prestigelösa. Det som är speciellt viktigt när man praktiserar hos oss är att vara öppen för att lära och samtidigt vilja vara med och bidra med nya perspektiv.

Att ha praktik är en investering för dig, på flera olika sätt. Därför är det viktigt för oss att veta dina förväntningar, så de ligger i linje med vad vi kan ge dig. Vi erbjuder en deltagande praktik med spännande arbetsuppgifter på en arbetsplats med härliga och ambitiösa kollegor.

Vi söker dig som är student eller nyexad och som är på jakt efter praktikplats om minst 8 veckor på heltid. Är du strukturerad, noggrann och effektiv tror vi du kommer lyckas med arbetsuppgifterna. På Jollyroom har vi alltid kundfokus i allt vi gör, ibland krävs det teamwork över avdelningsgränserna för att vi ska lyckas hålla våra tuffa servicemål och ha branschens nöjdaste kunder.

Vi erbjuder
 • En spännande praktikplats i ett företag med stora ambitioner.
 • Möjlighet till extrajobb efter väl genomförd praktik.
 • Möjlighet till anställning och karriär inom företaget.
Upplägg, kontakt och ansökan
 • Placering: Göteborg - Sörred, Torslanda
 • Bifogas i ansökan: CV och personligt brev
 • Ange i din ansökan: Datum för praktiken
 • Kontakt: Amanda Vitalis viaamanda.vitalis@jollyroom.se
Observera att praktiken är oavlönad.

Som ett led i att säkerställa hög kvalitet på våra rekryteringsprocesser genomför vi tester, referenstagning och bakgrundskontroll.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Data & IT, Transport & Logistik
Typ av anställning Heltid, Internship / Praktik
Hemsida http://www.jollyroom.se
Sista ansökningsdag 26 juni 2021 (39 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Jollyroom etablerades år 2010 och är Nordens ledande barn- och babybutik på nätet. Vi befinner oss i stark tillväxt och är ett av de snabbaste växande bolagen inom e-handeln i Europa. Vi servar idag fler än 2 000 000 kunder och har allt för barnen mellan 0 till 12 år samt ett heltäckande sortiment för gravida. I vårt 75 000 kvm stora lager, med över 35 000 artiklar finner barnfamiljen både välkända och nya varumärken. Ett brett sortiment, en tillgänglig webbutik, snabba leveranser och kunnig kundservice är våra grundpelare som gör Jollyroom till det självklara valet i barnfamiljens vardag.

I Göteborg ligger Campus Jollyroom, här finns ett stort nybyggt kontor, flera moderna lager, showroom för våra kunder samt gym och restaurang för våra medarbetare. Vi har även ett kontor i Umeå samt en fysisk butik i Stockholm Kungens Kurva. Vår personalstyrka växer löpande och utgör i dagsläget 500 fantastiska medarbetare, 300 medarbetare arbetar på heltid och resterande på behovsbasis. Möjligheten till expansion och framgång har aldrig varit större. Efter att ha vunnit nr. 1 positionen på den Nordiska marknaden har vi nu påbörjat expansionen in i Europa. På sikt skall Jollyroom bli den ledande aktören inom barn- och baby på nätet i Europa. Vi skall ge europeiska konsumenter den bästa upplevelsen. Vi är med i matchen för att vinna.