Praktik på Jollyrooms inköpsavdelning

Praktik på Jollyrooms inköpsavdelning

Praktikupplägg
Jollyrooms produktsortiment är det största lagerförda sortimentet i vår bransch. Vi arbetar med såväl välkända som egna varumärken. Inköpsavdelningen är uppdelad i fem olika kategorier baserat på vad för typ av produkter de hanterar. I och med att vårt sortiment hela tiden expanderar skapas löpande nya produktgrupper.

Vi har under flera år tagit emot praktikanter till våra inköpsteam och i dagsläget är ungefär hälften av våra inköpsassistenter och en av inköparna personer som tidigare gjort praktik hos oss. Under dessa år har vi jobbat hårt för att kunna förmedla en strukturerad och lärorik praktikplats. Ett steg i att säkerställa detta är att vi efter varje avslutad praktikperiod skickar ut en enkät för att undersöka hur nöjd personen är med sin praktik. I skrivande stund ligger vi på 8,9 av 10 vilket vi har som mål att höja under 2018!

Exempel på praktikuppgifter
 • Inläsning/Inskrivning av artiklar
 • Uppskapande av orders
 • Avstämning av inköpsorders
 • Uppskapande av produktpaket
 • Inläsning av kampanjer och priser
 • Delta i leverantörsmöten
 • Sortimentsanalyser
 • Konkurrentanalyser
 • Stötta Inköpsassistenterna med att jaga in manualer och annat underlag
Utöver ovanstående arbetsuppgifter så kommer du som praktikant även få delta i annat vardagligt arbete kopplat till avdelningen och pågående projekt. Kan vara allt ifrån att montera prover för fotning till att sätta färgerna till nästa säsongsprodukt.

Väl på plats kommer du även att få en introduktion av Jollyroom som företag utifrån vision, målsättningar och strategi. Hur är organisationen uppbyggd? Hur ser samspelen ut mellan olika avdelningar? Vilka marknadsföringskanaler arbetar vi med och varför? Vilka KPIer mäts vi på? Vilka är vår målgrupp och hur kommunicerar vi med dem?

Du rapporterar till Kategorichef eller utsedd handledare.

Kvalifikationer
Hos oss trivs personer som är positiva och prestigelösa. Det som är speciellt viktigt när man praktiserar hos oss är att vara öppen för att lära och samtidigt vilja vara med och bidra med nya perspektiv.

Att ha praktik är en investering för dig, på flera olika sätt. Därför är det viktigt för oss att veta dina förväntningar, så de ligger i linje med vad vi kan ge dig. Vi erbjuder en deltagande praktik med spännande arbetsuppgifter på en arbetsplats med härliga och ambitiösa kollegor.

Vi söker dig som är på jakt efter praktikplats om minst 8 veckor på heltid (vardagar kl. 8-17). Är du strukturerad, noggrann och effektiv tror vi du kommer lyckas med arbetsuppgifterna. På Jollyroom har vi alltid kundfokus i allt vi gör, ibland krävs det teamwork över avdelningsgränserna för att vi ska lyckas hålla våra tuffa servicemål och ha branschens nöjdaste kunder.

Vi erbjuder
 • En spännande praktikplats i ett företag med stora ambitioner.
 • Möjlighet till sommarjobb och/eller extrajobb efter väl genomförd praktik.
 • Möjlighet till anställning och karriär inom företaget.
Upplägg, kontakt och ansökan
 • Placering: Göteborg; Hisings Kärra
 • Bifogas i ansökan: CV och personligt brev
 • Ange i din ansökan: Datum för praktiken
 • Kontakt: Therese Wassén viatherese.wassen@jollyroom.se
Vi tar löpande emot ansökningar för praktikplats, ett tips är att ansöka så snart du kan då platserna börjar fyllas upp inför hösten 2018!

Som ett led i att säkerställa hög kvalitet på våra rekryteringsprocesser genomför vi tester, referenstagning och bakgrundskontroll.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Transport & Logistik, Inköp
Typ av anställning Heltid, Internship / Praktik
Hemsida http://www.jollyroom.se
Sista ansökningsdag 13 nov (52 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Jollyroom etablerades år 2010 och är Nordens ledande barn- och babybutik på nätet. Vi befinner oss i stark tillväxt och är ett av de snabbaste växande bolagen inom e-handeln i Europa. Vi servar idag fler än 1 200 000 kunder och har allt för barnen mellan 0 till 12 år samt ett heltäckande sortiment för gravida. I vårt 40 000 kvm stora lager, med över 35 000 artiklar finner barnfamiljen både välkända och nya varumärken. Ett brett sortiment, en tillgänglig webbutik, snabba leveranser och kunnig kundservice är våra grundpelare som gör Jollyroom till det självklara valet i barnfamiljens vardag.

På Hisingen i Göteborg har vi kontor, flera lager samt ett showroom för våra kunder. Vår personalstyrka växer löpande och utgör i dagsläget 300 fantastiska medarbetare, 200 medarbetare arbetar på heltid och resterande på behovsbasis. Möjligheten till expansion och framgång har aldrig varit större. Efter att ha vunnit nr. 1 positionen på den Nordiska marknaden har vi nu påbörjat expansionen in i Europa. På sikt skall Jollyroom bli den ledande aktören inom barn- och baby på nätet i Europa. Vi skall ge europeiska konsumenter den bästa upplevelsen. Vi är med i matchen för att vinna.