2 Projektchefer till Jernhusen i Göteborg

2 Projektchefer till Jernhusen i Göteborg

Jernhusens projektutvecklingsorganisation skapar attraktiva och hållbara fastigheter och stadsmiljöer i anslutning till järnvägen. Vi kopplar samman infrastruktur och stad genom att verka för stadsutveckling i områden med närhet till stationer och kollektivtrafik. Till vår projektverksamhet i Göteborg söker vi nu två Projektchefer som vill vara med på vår resa!

Göteborgs Centralstation är en viktig kollektiv nod för hela regionen. Varje dag passerar mellan 70 000-100 000 människor stationen och just nu pågår ett omfattande utvecklingsarbete i och omkring Göteborgs centralstation, med fokus på att stärka det kollektiva resandet.

I nära samarbete med bland annat Trafikverket och Göteborgs stad verkar Jernhusen för att stadsmiljön i och omkring centralen utvecklas hållbart och samtidigt fylls av mer liv och rörelse. Detta arbete sker i ett av våra största utvecklingsprojekt, känt som RegionCity.

Som projektchef hos oss är du del av det team som formar ett helt nytt stadsrum i Göteborgs mest centrala delar. Det kräver erfarenhet, kunskap, lagarbete och driv. Därför söker vi nu dig som har gedigen erfarenhet från att driva stora projekt från ax till limpa och som kan bygga förtroende både internt och externt.

Om tjänsten

I din roll som Projektchef ansvarar du för ett eller flera projekt i olika faser. Detta kommer vara inom RegionCity men kan även vara projekt inom vår övriga verksamhet.

Ansvaret löper från idé och hela vägen fram till överlämning av fastigheten till vår förvaltningsorganisation. Du ansvarar och leder projekten framåt, från början till slut, och ser till att projekten bemannas med rätt kompetens.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att:
  • Äga projektplanen och ansvara för att den hålls uppdaterad och rapportera status i projektet till regionchef och styrgrupp
  • Ansvara för budget och ekonomistyrning inom projekten
  • Arbeta fram underlag för investeringsbeslut
  • Ansvara för att säkerställa uthyrning i projekt
  • Ansvara för samordning med interna och externa intressenter
  • Hålla i löpande projektmöten med projektgruppen för avstämning och styrning
  • Ansvara för entreprenadupphandling tillsammans med organisationen
Vi ser att du har många års erfarenhet av att jobba med kommersiell projektutveckling. Du är van vid upphandling och styrning av entreprenader samt av att ha kostnads- och intäktsansvar i projekt. Du har en civilingenjörsutbildning eller motsvarande och gärna ledarerfarenhet.

Som person är du drivande, gillar att ta ansvar och lotsa projektorganisationen framåt i komplexa frågeställningar. Du är en involverande och entusiasmerande ledare som har lätt för att samarbeta. Du är affärsdriven, lösningsorienterad och tänker brett i ett helhetsperspektiv. När du kommunicerar har du enkelt för att förklara och beskriva ditt budskap på ett rakt och tydligt sätt.

Känner du igen dig?

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev senast den 28 augusti på www.maquire.se. Vid frågor kontakta Daniel Ågren på 073-519 40 50 alt daniel.agren@maquire.se eller Per Synnes på 070-299 15 30 alt per.synnes@maquire.se
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Maquire Sverige AB
Sista ansökningsdag 28 aug 2022 (20 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Jernhusen äger, förvaltar och utvecklar fastigheter med anknytning till kollektivt resande och godstransporter på järnväg. Jernhusen ägs av svenska staten och har i dagsläget 170 medarbetare. Fastighetsbeståndet uppgår till 145 fastigheter med ett totalt marknadsvärde på 21 miljarder kronor. Jernhusen arbetar aktivt och långsiktigt för att bidra till ett minskat klimatavtryck.

Läs mer på www.jernhusen.se