Avdelningschef Järnväg & Stora projektGöteborg/Stockholm

Avdelningschef Järnväg & Stora projektGöteborg/Stockholm

COWI koncernen är en internationell teknikkoncern med ca 6500 medarbetare, i Skandinavien, Europa och Nordamerika samt med representation i Asien och Afrika, varav 1100 medarbetare i Sverige.

COWI i Sverige tillhandahåller kvalificerade ingenjörstjänster till privata och offentliga aktörer inom industri, infrastruktur, miljö, byggnad och fastighet, samt projektledning. Vi verkar både inom och utanför landets gränser. COWI Sverige hanterar såväl stora som mindre projekt i alla skeden från idé till drift- och underhållsplanering. Vi arbetar gärna med totalåtaganden.

COWI är en av världens ledande konsulter inom infrastruktur och har lång erfarenhet av såväl vägar, järnvägar och flygplatser – som broar, tunnlar och hamnar. Vi arbetar även med tekniska försörjningssystem för naturgas, VA, el, kraft och värme – alltid med hänsyn till behov, funktion, ekonomi, säkerhet och miljö.

Vi söker nu en Avdelningschef till Järnväg och stora Projekt. Som Avdelningschef kommer du att ha ett övergripande ansvar för att leda och utveckla vår avdelning nationellt. Avdelningens tjänster omfattar uppdragsledning av större projekteringsuppdrag, projektering inom Järnväg, BIM samt projektledare och entreprenadsakkunniga med medarbetare i Stockholm, Göteborg och Malmö. Du leder avdelningen i team tillsammans med marknadschef och projektchef.

Avdelningen är för närvarande indelad i 3 grupper med ett 60-tal medarbetare. I din roll förväntas du ha ett nära samarbete med kollegor inom divisionen, mellan divisioner och internationellt inom järnvägsaffären. Du kommer att ingå i division samhällsbyggnads ledningsgrupp och rapporterar till chefen för divisionen i Sverige.

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat vara:
  • Utveckla och sätta upp mål för verksamheten
  • Leda och coacha chefer och medarbetare
  • Aktivt leda marknadsbearbetning och affärsutveckling
  • Ansvara för strategisk rekrytering och kompetensutveckling
  • Ansvara för lönsamheten på avdelningen och att akonomiska mål uppnås
  • Kommunicera COWI's strategier och aktiviteter
  • Vara delaktig och driva frågor för internationell och nationell samverkan
Din profil
Du förväntas vara en stark ledare som bidrar till att utveckla hela Division Infrastrukturs samlade erbjudande. För oss är det viktigt att din person och inställning tillsammans med din bakgrund ger en god förutsättning för att skapa en bra arbetsmiljö och ett engagerat arbetsklimat. Vi vill att vår personal ska trivas och må bra.

Du trivs i en omgivning som präglas av gemenskap, trivsel och utveckling och har lätt för att samarbeta, och inspirera andra genom ditt sätt att leda. För att du ska lyckas i din roll som avdelningschef krävs att du har en förmåga att utveckla stadsutvecklingsaffären samtidigt som du motiverar och utvecklar din personal.

Din bakgrund
  • Du är högskoleingenjör, civilingenjör eller har motsvarande erfarenhet genom dina yrkesverksamma år
  • Du har mångårig erfarenhet inom infrastruktur, och du har i dina tidigare roller både etablerat dig på marknaden, skapat ett stort kontaktnät inom området och har stor erfarenhet inom utförande och ledning av uppdrag
  • Du gillar att skapa resultat och är affärsorienterad.Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift
Att arbeta på COWI:
COWI erbjuder en arbetsplats att trivas på – En stabil internationell koncern som skapar förutsättningar för en trygg verksamhet och ger möjligheter till kreativitet samt tillväxt. Hos oss får du arbeta i intressanta projekt i balans mellan innovation, projekt och utveckling som skapar möjlighet att leverera bra produkter. COWI satsar på våra medarbetare och erbjuder möjlighet till delägarskap. Vi leder i team och är en organisation som främjar samarbete. Med kontor över hela världen så finns det ett upparbetat nationellt och internationellt samarbete som gör det enkelt att samarbete mellan nationsgränser och discipliner.

Placeringsort: Göteborg eller Stockholm

Kontaktpersoner:
Mattias Lyckberg, Rekryteringskonsult Intenso Teknikrekrytering AB, 0733-336080

Ansökan
Du ansöker om tjänsten via Intensos hemsida här. Sista ansökningsdag är den 31 januari 2019. Urval sker löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Kontaktperson Kundservice StepStoneBlocketJobb
Telefon 031-704 51 77
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Civilingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.saljpoolen.se
Sista ansökningsdag 31 jan (14 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Denna rekrytering hanteras av Intenso Teknikrekrytering som är specialiserade på rekrytering och search av chefer och specialister inom teknik och IT. Vår vision är att rekrytering ska vara enkelt. Vi har lösningarna som gör det enkelt. Oavsett hur ni vill att vi hjälper er så finns det en enkel lösning hos oss. Vi ska ge vår kunder kostnadseffektiva lösningar med hög leveransprecision. Search är en viktig del i vårt arbete. För våra uppdragsgivare är det en trygghet att veta att oddsen för en lyckad rekrytering är goda även i de svåraste fallen. Vi ingår i samma koncern som Säljpoolen, ett av Sveriges ledande rekryteringsföretag inom sälj och marknadsföring. Med hjälp av vårt gemensamma, egenutvecklade rekryteringssystem Masterhelp har vi byggt upp en stor databas av kvalificerade kandidater och smarta tekniska lösningar för effektiv rekrytering.