Senior Application Consultant till IMI

Senior Application Consultant till IMI

Vill du hjälpa IMI:s kunder att bli världsledande inom hållbar logistik?

IMI är mitt i en innovativ tillväxtresa och har en spännande tid framför sig med fokus på utveckling av interna processer, nya produktlösningar och en utökad kundportfölj. Som del av resan söker de nu en erfaren applikationskonsult med intresse för ledarskap. I rollen som applikationskonsult får du arbeta med affärskritisk mjukvara inom order och logistik samt har möjlighet att ta teamansvar för ett härligt konsultteam. Vill du hänga med på denna expansiva resa och utvecklas i en kreativ miljö där kunden alltid står i fokus?

Dina arbetsuppgifter

Inom affärsenheten Professional Services arbetar applikationskonsulter i kundteam för att utveckla och anpassa IMI:s orderhanteringssystem efter kundernas behov och önskemål. Kundteamen består av kompetenta kollegor med kompetens inom affärssystem, systemutveckling och logistik. Utifrån denna tvärfunktionella sammansättning arbetar teamet tillsammans och drar nytta av varandras kunskaper och kompetens för att hitta de bästa lösningarna. Detta innebär att vägleda och stötta kunden i deras arbete med produkten, samt vara med och bidra i utvecklingen av framtidens system. Utvecklingen sker i en skräddarsydd utvecklingsmiljö baserad på ett C-inspirerat programmeringsspråk som körs i Unix-miljö.

Som senior applikationskonsult kommer du framför allt arbeta med konsultrelaterade arbetsuppgifter, men kan även ha ett gruppledaransvar. Som teamleader stöttar du konsultchefen med personalrelaterade arbetsuppgifter avseende teammedlemmarnas trivsel, kompetensutveckling och resultat. Exempelvis innebär detta att hålla kontinuerliga avstämningsmöten med teammedlemmar, följa och sätta plan för utveckling och kompetensinsatser samt viss personaladministration. Det yttersta personalansvaret ligger hos konsultchefen men du agerar dennes förlängda arm för att säkerställa att medarbetarna mår bra och trivs på företaget samt att konsultchefen har relevant information.

Välkommen till IMI - här finns en övertygelse om att din trivselnivå på jobbet är direkt avgörande för hur du presterar. Därför görs stora investeringar i både personal och produkt. De är måna om att du har en balans mellan arbete och fritid och känner att du kan utvecklas på jobbet. Så här säger VD Niklas Rönnbäck om synen på bolagets viktigaste tillgång, sina medarbetare:
"Medarbetarnas kompetens kan inte överskattas och vi sätter definitivt människan före tekniken. Med Priveq som ägare kommer vi öka investeringarna i vår mjukvara, i försäljning och marknadsföring samt i vårt team. Det kommer stärka vår marknadsposition ytterligare och hjälpa våra kunder att utveckla mer effektiva och hållbara logistiklösningar"

Din profil

För att passa i rollen har du en relevant högskole- eller universitetsutbildning och arbetar idag som applikationskonsult eller utvecklare av affärssystem. Du har ett genuint intresse både för system/teknik samt för människor. Meriterande är om du sedan tidigare även har erfarenhet av arbete som teamleader eller av ledarskap.

Vi lägger stor vikt på personliga egenskaperna och ser det som viktigt att du är driven, kommunikativ och lösningsorienterad. Då du både arbetar nära företagets kunder och kollegor är det viktigt att du är relationsskapande, flexibel och nyfiken både på individer och verksamheter. Du har även förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska, både i tal och skrift.

Ansökningsförfarande

I denna rekryteringsprocess samarbetar IMI med Skill. Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, därför uppmuntrar vi dig att söka tjänsten redan idag. Logga in eller registrera ditt CV på www.skill.se

Vid frågor kontakta gärna ansvarig rekryterare Therese Matsson på 013-495 89 32 alt. therese.matsson@skill.se
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Skill
Sista ansökningsdag 21 okt 2021 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Med ett engagerat team och tillförlitliga system för komplex varudistribution är IMI en snabbväxare inom hållbar logistik och lagerhantering. IMI:s helhetslösningar och expertkunskap inom området är centrala inom att automatisera och effektivisera distribution av snabbrörliga varor för internationella och marknadsledande företag. IMI:s kunder inkluderar några av de största grossisterna, dagligvaruhandlarna, apotekskedjorna och 3PL-företagen i Norden, Europa och Nordamerika.

Framtiden för IMI är ljus med en växande marknad och ökat fokus på effektiv och hållbar logistik. Antalet anställda på IMI uppgår till drygt 100 och under 2021 har antalet anställda ökat med 30%. IMI är en jämställd arbetsgivare som aktivt strävar efter mångfald och en inkluderande kultur. Ett exempel är den sedan länge jämna fördelningen mellan män och kvinnor, både bland personal och i ledningen.