Teknisk Säljare till ITW Welding, Göteborg

Teknisk Säljare till ITW Welding, Göteborg

Teknisk säljare

I rollen som säljare erbjuder vi dig ett stimulerande arbete i ett väletablerat globalt företag med korta beslutsvägar. ITW Welding är ett företag som lever och andas genom sina ledord Integrity, Simplicity, Trust, Respect and Shared risk. Vi arbetar tillsammans för att skapa tillväxt och nå nya mål.

Dina arbetsuppgifter

Vi söker nu en säljrepresentant inom tillsatsmaterial och svetsutrustning. Rollen innebär ett ansvar för att driva och vidareutveckla försäljningsarbetet för att möta behov hos nya och befintliga kunder. Kundbasen består av större och mindre kundkonton över hela Sverige, både slutanvändare så väl som distributörer. Du kommer planera och genomföra möten, utbildningar och hålla i presentationer. Försäljningsarbetet är självständigt och består av skiftande delar så som:
  • Driva försäljningsprocessen från initiering och offertarbete till avslut.
  • Genomföra teknisk behovsanalys och bistå kunder med rådgivning kring tillsatsmaterial och svetsutrustning.
  • Identifiera potentiella nya kunder.
Din Profil

För att lyckas i din roll krävs det att du kan lägga upp en strukturerad försäljningsstrategi, att du är resultatinriktad och affärsmässig. Du arbetar fokuserat och gör prioriteringar som följer den strategi du satt upp. Du tycker om att se möjligheter och att skapa lösningar tillsammans med kunder och kollegor. Du tycker om och har en förmåga att knyta nya kontakter och skapa goda relationer med kunden. Du är organiserad och kan självständigt planera och driva på ditt arbete framåt. Vidare har du lätt för att ta egna, välgrundade beslut och är angelägen om att hålla deadlines med hög kvalitet i ditt arbete.

Kvalifikationer
  • Erfarenhet av tillsatsmaterial, svetsutrustning och svetsteknik.
  • Några års erfarenhet av försäljning mot OEM kunder och industriella distributörer.
  • Erfarenhet av försäljning av produkter som kräver att du har god förståelse för kundens behov och kan ge en teknisk förklaring.
  • Vana att driva hela säljprocessen från första kontakt till färdigt kontrakt.
  • Relevant utbildning inom försäljning eller svetsteknik.
  • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.
  • Körkort B, bekväm med många resdagar.
Kontakt

För mer information om tjänsten kontakta rekryteringskonsult Maria Ahlén 0708-49 02 88 eller Josefine Petersson 0702- 50 14 29 på Intenso Teknikrekrytering.

Välkommen med din ansökan snarast då urval sker löpande!

Om ITW Welding
Som en del av ITW koncernen finns ITW Welding representerad i mer än 57 länder världen över. ITW Welding designar och tillverkar svetsutrustning och tillsatsmaterial. Deras branschledande svetslösningar kännetecknas av innovativ teknik utformad för att tillgodose användarens behov med fokus på produktivitet, kvalitet och användarvänlighet bakom mycket starka varumärken så som bland annat Elga och Miller. Läs gärna mer om bolaget på www.itwwelding.com

Sökord: Säljare, sales, teknisk säljare, försäljning, technical sales, welding, svets, distriktsäljare, distriktsansvarig säljare, försäljare, KAM, Key account manager.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Intenso Teknikrekrytering AB
Sista ansökningsdag 15 juni 2020 (17 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Denna rekrytering hanteras av Intenso Teknikrekrytering som är specialiserade på rekrytering och search av chefer och specialister inom teknik och IT. Vår vision är att rekrytering ska vara enkelt. Vi har lösningarna som gör det enkelt. Oavsett hur ni vill att vi hjälper er så finns det en enkel lösning hos oss. Vi ska ge vår kunder kostnadseffektiva lösningar med hög leveransprecision. Search är en viktig del i vårt arbete. För våra uppdragsgivare är det en trygghet att veta att oddsen för en lyckad rekrytering är goda även i de svåraste fallen. Vi ingår i samma koncern som Säljpoolen, ett av Sveriges ledande rekryteringsföretag inom sälj och marknadsföring. Med hjälp av vårt gemensamma, egenutvecklade rekryteringssystem Masterhelp har vi byggt upp en stor databas av kvalificerade kandidater och smarta tekniska lösningar för effektiv rekrytering.