Ekonom för vikariat hos IFK Göteborg

Ekonom för vikariat hos IFK Göteborg

IFK Göteborg söker en Ekonom för ett vikariat på drygt ett år. Rollen passar dig som trivs med att arbeta brett inom ekonomi, såväl operativt som strategiskt och som också tycker det är roligt att arbeta med uppgifter som angränsar till ekonomiområdet.

I rollen som Ekonom hos IFK Göteborg tillhör du en mindre ekonomiavdelning som kommer att ledas av en nytillträdd Ekonomichef. Vid introduktion kommer du att få stöd av nuvarande ekonom som går på föräldraledighet kring midsommar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Löpande redovisning
  • Delaktig i månads- och årsbokslut
  • Delaktig i rapportering
  • Delaktig i budget och prognosarbete
  • Bidragsansökningar
  • Lönehantering
IFK Göteborg följer, utöver svenska redovisningsregler, även Svenska Fotbollsförbundets och UEFAs särskilda redovisningsregler. Som ideell förening omfattas man också av särskilda regler vad gäller moms och skatt.

Vi tror att du som söker tjänsten har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi samt några års erfarenhet från en bred ekonomiroll. Du är bekväm i redovisning och har arbetat både löpande och med delar i bokslut. Då man på ekonomiavdelningen hanterar alla löner så är det en stor fördel om du arbetat med det sedan tidigare. Meriterande är också om du har erfarenhet av att arbeta i en förening. Du är en van användare av ekonomisystem och har god vana av att arbeta i Excel.

För att lyckas i rollen är du självgående med en god känsla för såväl helhet som detaljer. Du har god samarbetsförmåga, trivs med att bygga relationer men har också hög integritet och vågar stå på dig. Utöver detta är du en positiv kollega som månar om god kultur i organisationen.

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev via jerrie.se. Sista ansökan för tjänsten har passerat men vid intresse är du är fortsatt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Emma Sjösvärd på 0723-085 300 eller emma.sjosvard@jerrie.se
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd, Vikariat
Rekrytering hanteras av Jerrie AB
Sista ansökningsdag 24 mars (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

"IFK Göteborg ska alltid vara en klubb som alla ser upp till. På och utanför plan". Så lyder vår vision och därför är IFK Göteborg mycket mer än ett framgångsrikt A-lag. Vår verksamhet handlar om att ständigt vara kompetensledande. Det handlar om hur vi spelar fotboll, men också om hur vi tar oss an såväl kommersiella som sociala utmaningar. Organisationen består av Sporten med A-lag, Elitverksamhet och Akademi samt av Ekonomi, Säkerhet, SLO, Hållbarhet, Marknad och Kommunikation.