IF Metall söker två lokalombudsmän till avdelningen i Göteborg

IF Metall söker två lokalombudsmän till avdelningen i Göteborg

Vill du vara en del i arbetet med att skapa en tryggare arbetsmarknad för IF Metalls medlemmar? IF Metall söker nu ombudsmän till två tjänster med placering på avdelningen i Göteborg. Här erbjuds du ett meningsfullt och utvecklande arbete, där du gör skillnad för våra medlemmar varje dag. IF Metall verkar för trygga anställningar, rättvisa, jämlikhet och jämställdhet och är en värderingsstyrd organisation. Du kommer ingå i en grupp som har kul tillsammans och om du drivs av de frågor som IF Metall arbetar för kommer du att trivas på avdelningen i Göteborg.

Arbetsuppgifter
Avdelningen i Göteborg ger service och stöd till ca 25500 medlemmar och bevakar medlemmarnas intressen inom områden såsom löner, anställningsvillkor, arbetsmiljö- och försäkringsfrågor. Avdelningen består sammanlagt av tjugofem medarbetare som arbetar som ombudsmän, administratörer och handläggare inom a-kassa.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara att ge kvalificerad arbetsrättslig rådgivning till medlemmar och förtroendevalda. Att bedriva förhandlingsstrategiskt arbete och att företräda medlemmar i förhandlingar och tvister. Vidare kommer du att ansvara för att teckna kollektivavtal, värva nya medlemmar, bilda klubbar och att utveckla organisationen. Som ombudsman har du även ansvar för administrativa arbetsuppgifter såsom att skriva protokoll, registrera förhandlingar i CRM etc.

Som ombudsman arbetar du med ett starkt engagemang, på uppdrag av avdelningsstyrelsen, för medlemmarnas intressen. Det är ett omväxlande arbete med många kontaktytor och arbetet förekommer inom hela avdelningens geografiska område. Ansvaret sträcker sig över samtliga kollektivavtalsområden som finns i regionen. Du svarar självständigt för förhandlingar och medlemsärenden och ger ett löpande stöd till medlemmar och förtroendevalda, i deras uppdrag. Rollen innebär att arbeta utåtriktat för att väcka intresse och engagemang för medlemskap och fackliga värderingar.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har erfarenhet av förhandlingar och goda arbetsrättsliga kunskaper.

Tjänsten ställer höga krav på din problemlösningsförmåga och din förmåga att strukturera och att slutföra ditt arbete. Det är också viktigt att du besitter social kompetens på så sätt att du har förmågan att kommunicera, samarbeta med många olika typer av människor. Att kunna anpassa dig efter situationen, att kunna stå upp för dig själv och andra och ha förmågan att hantera och lösa problem med gott omdöme.

För att bli aktuell för denna tjänst har du som lägst avslutad gymnasieutbildning eller motsvarande. Du är en van användare av Office-paketet som hjälpmedel i ditt arbete och har goda kunskaper i både svenska och engelska, både tal och skrift. Behärskar du även andra språk betraktas det som meriterande. Då resor förekommer i tjänsten är B-körkort ett krav. Vi förutsätter att du som söker delar arbetarrörelsens värderingar och har ett gediget intresse för fackliga frågor.

Organisationen eftersträvar mångfald och värdesätter de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Bakgrundskontroll kommer att genomföras på slutkandidat.

Kontaktpersoner
För ytterligare information om tjänsten, kontakta lokal samordnare Angelica Teiffel på telefon 070-661 27 42 eller HR-generalist Linda Sjögren, Förbundskontoret på telefon 073-864 19 27.

Sista ansökningsdag är den 1 mars 2020. Varmt välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev.
Mer info
Kontaktperson Angelica Teiffel
Telefon +46 70661 27 42
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Juridik, Juridisk rådgivning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.ifmetall.se/
Sista ansökningsdag 1 mars 2020 (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

IF Metall, organiserar anställda inom verkstads-, bil- och kemiindustrin, gruvor, läkemedelsföretag och tvätterier, och har 311 000 medlemmar på 12 900 arbetsplatser runt om i Sverige. Omkring 21 procent av medlemmarna är kvinnor. IF Metall har en feministisk syn och verkar för rättvisa, jämlikhet och jämställdhet.