IF Metall söker lokalombudsman för vikariat till avdelningen i Göteborg

IF Metall söker lokalombudsman för vikariat till avdelningen i Göteborg

Vi på IF Metall söker lokalombudsman för en vikariatstjänst till avdelningen i Göteborg. Som ombudsman erbjuds du ett meningsfullt och utvecklande arbete, där du gör skillnad för avdelningens medlemmar varje dag. Tjänsten är på heltid och vikariatet sträcker sig från 1 februari 2021-15 december 2021.

Arbetsuppgifter
Avdelningen bevakar och företräder medlemmarnas intressen inom flera olika områden såsom löner, anställningsvillkor, arbetsmiljö och försäkringsfrågor

Som ombudsman kommer dina arbetsuppgifter vara att bedriva förhandlingsstrategiskt arbete, ge arbetsrättslig rådgivning och att företräda medlemmar i förhandling. I rollen svarar du även för att teckna kollektivavtal, rekrytera medlemmar, bilda klubbar och att stärka organisationen. Arbetet förekommer inom hela avdelningens geografiska område och ansvaret sträcker sig över de kollektivavtalsområden som finns i regionen. Som ombudsman har du ansvar för administrativa arbetsuppgifter såsom att skriva protokoll, registrera förhandlingar i IF Metalls medlemssystem.

Du arbetar på uppdrag av avdelningsstyrelsen, för medlemmarnas intressen. Arbetet är omväxlande med många kontaktytor. Du svarar självständigt för medlemsärenden och förhandlingar. Arbetet förekommer inom avdelningens geografiska område och ansvaret sträcker sig över de kollektivavtalsområden som finns i regionen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har goda arbetsrättsliga kunskaper och erfarenhet av förhandling. Det är önskvärt att du som söker har erfarenhet av organisering eller att teckna kollektivavtal.

Som person är du ansvarstagande och relationsskapande. Du drivs av att självständigt strukturera ditt arbete, du löser problem och arbetar utvecklingsinriktat. Därtill önskar vi en god samarbetsförmåga och att du är lyhörd. Vi förutsätter att du som söker delar arbetarrörelsens värderingar.

För att bli aktuell för denna tjänst har du som lägst avslutad gymnasieutbildning eller motsvarande. Du är van användare av Office-paketet som hjälpmedel och med goda kunskaper i svenska, både tal och skrift. Behärskar du även engelska eller annat språk betraktas det som meriterande. Då resor förekommer i tjänsten är B-körkort ett krav.

Organisationen eftersträvar mångfald och värdesätter de kvalitéer, som jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Bakgrundskontroll kommer genomföras på slutkandidat.

Kontakt
Lokal samordnare avdelningen i Göteborg, Angelica Teiffel: 031-774 32 52
HR-Generalist Förbundskontoret, Linda Sjögren: 08-786 81 90

Varmt välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev senast den 2 december 2020. Urval påbörjas först efter sista ansökningsdag. Sök tjänsten genom att klicka på 'Ansök' via länken: https://ifmetall.easycruit.com/vacancy/2603661/173781?iso=se
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Administration
Typ av anställning Heltid, Vikariat
Hemsida http://www.ifmetall.se/
Sista ansökningsdag 2 dec 2020 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

IF Metall, organiserar anställda inom verkstads-, bil- och kemiindustrin, gruvor, läkemedelsföretag och tvätterier, och har 310 000 medlemmar på 12 900 arbetsplatser runt om i Sverige. Omkring 21 procent av medlemmarna är kvinnor. IF Metall har en feministisk syn och verkar för rättvisa, jämlikhet och jämställdhet.