Kommunikatör / Communication Coordinator

Kommunikatör / Communication Coordinator

Kommunikatör / Kommunikationskoordinator


Vi söker en kreativ och engagerad kommunikatör som vill vara med på vår tillväxtresa. 

Detta är en variationsrik roll som passar dig som uppskattar både långsiktiga strategiska arbetsuppgifter i kombination med praktiska uppgifter. Du kommer att ha möjlighet till stort eget ansvar i hur du lägger upp arbetet och arbetsuppgifterna. I denna nya roll kommer du att ingå i Corporate HR, Communication, Sustainability & Quality team och ansvara för att hantera och förbättra alla våra kommunikationsflöden, inom och utanför Hultafors Group. Dessutom kommer du att ansvara för att främja en positiv offentlig bild av vårt företag. 

Om du är en entusiastisk, utåtriktad och energisk person med kompetens inom kommunikation, eller marknad vill vi gärna träffa dig!

Tjänsten är placerad i Göteborg (Högsbo) och kommer att rapportera till Bas Teepe, CHRO & Head of Communications, Sustainability & Quality.

Om rollen som kommunikatör: 
Detta är en spännande och mångsidig tjänst där du tar ansvar för att utarbeta strategiska planer och sedan genomföra dem. Vi har nyligen implementerat en ny organisationsstruktur och rollen som kommunikatör är ny, vilket ger dig möjlighet att vara med och kunna påverka tjänstens omfattning. 

Du kommer att arbeta med att skapa material för all extern kommunikation för Hultafors Group, såsom vår koncernwebbplats, employer branding, LinkedIn-sida, företagspresentation etc. Du kommer att utveckla och distribuera en extern och intern kommunikationsstrategi, inklusive en aktivitetsplan. Du kommer att koordinera centralt drivna event och/eller projekt. Du kommer att stödja koncernens PR-aktiviteter, bidra till att öka vårt medarbetarengagemang och stödja utvecklingen av Hultafors Group (HG) kultur.

I rollen ingår även att hjälpa till med andra aktiviteter, till exempel medarbetar- och offboardingrelaterat arbete och hur man kan nyttja det globala HR-systemet för att kommunicera effektivt. Du kommer att bidra till och leda aktiviteter kopplade till vår kommunikation om våra kärnvärden och du kommer att vara med och utveckla utbildningsinnehåll för interna utbildningar, med hjälp av vårt e-learningsystem.

Detta är en kommunikationsroll med fokus på Hultafors Group, som är den centrala organisationen som leder de olika divisionerna/bolagen. Det innebär att du är en del av koncernfunktionen och du kommer inte att arbeta med specifik varumärkes- eller produktkommunikation. Du kommer att arbeta nära kollegor i olika koncernfunktioner och även med kollegor i de olika divisionerna/företagen. 

Kvalifikationer

  • Relevant utbildning helst inom kommunikation, marknadsföring eller reklam
  • Minst 3 år erfarenhet i en liknande befattning inom marknadsföring, kommunikation eller affärsutveckling
  • Erfarenhet och kunskap inom copywriting, korrekturläsning och redigering
  • Utmärkt kommunikations-, samarbets- och presentationsförmåga
  • Bra organisationsförmåga, projektledning och att planera din tid
  • Bra kunskaper i relevanta system och verktyg, dvs Outlook, PowerPoint, Sharepoint
  • Flytande i svenska och engelska

 

"Med Investment Latour AB som vår finansiellt starka ägare, vår framgång med att utveckla vår organisation och engagerade medarbetare har vi alla förutsättningar att fortsätta vår resa och vidareutveckla Hultafors Group som ett av de ledande företagen inom de olika branscherna vi är verksamma inom. Vi behöver därför komplettera laget med en ny stjärna!

Jag tror att denna roll är intressant för dig som tidigare arbetat som kommunikatör, copywriter, marknadskoordinator, marknadsförare, inom PR, reklam och/eller liknande roller.

I vårt team arbetar nio personer och vi har en stark laganda. Tillsammans har vi skapat en positiv och inkluderande arbetsmiljö. Vi hjälper varandra och har kul tillsammans. Vill du arbeta för ett bra företag och bidra till vår fortsatta utveckling och tillväxt? Om du är nyfiken på att höra mer om vårt företag och den här rollen berättar jag gärna mer!"

- Bas Teepe - CHRO & Head of Communications, Sustainability and Quality 

 

Vi erbjuder:
Flexibel arbetstid, möjlighet att arbeta delvis på distans, inspirerande kollegor och arbetsmiljö, friskvårdsbidrag och bra utvecklingsmöjligheter.

Ansökan och kontakt
Om du tycker att rollen är utmanande och intressant sök via vårt rekryteringssystem och ladda upp ditt CV.
Om du har frågor är du välkommen att kontakta Bas Teepe, CHRO & Head of Communications, Sustainability & Quality.  Direkt: +46725418438. E-post: Bas.Teepe@hultaforsgroup.com  (I enlighet med GDPR-reglerna accepterar vi inte ansökningar via e-post).  

Om Hultafors Group
Ägs av det svenska investmentbolaget AB Latour, det mycket förvärvande Hultafors Group, erbjuder en snabbt växande portfölj av ledande varumärken som håller drivna professionella användare i framkant när det gäller funktionalitet, säkerhet och total produktivitet. Tillsammans bildar de internationellt erkända varumärkena en unik produktfamilj för professionella användare som måste kunna lita på sin utrustning. Idag består vår produktportfölj av ett brett sortiment av produkter inom personlig skyddsutrustning och hårdvara, vilket ger produkter som skapar en bättre dag för professionella användare i mer än 130 år. Under 2021 utökades portföljen med förvärvet av Fristads, Kansas, Scangrip och Telesteps. Hultafors Group har en ambitiös tillväxtstrategi och har idag 16 olika varumärken, ca 1.800 anställda och en omsättning på 550 MEUR 2021. Läs mer om Hultafors Group: www.hultaforsgroup.com

Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Marknadsföring, Marknadskoordinator, Copywriter
Typ av anställning Heltid
Hemsida https://www.intenso.se/sv
Sista ansökningsdag 14 aug 2022 (48 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Denna rekrytering hanteras av Intenso Teknikrekrytering som är specialiserade på rekrytering och search av chefer och specialister inom teknik och IT. Vår vision är att rekrytering ska vara enkelt. Vi har lösningarna som gör det enkelt. Oavsett hur ni vill att vi hjälper er så finns det en enkel lösning hos oss. Vi ska ge vår kunder kostnadseffektiva lösningar med hög leveransprecision. Search är en viktig del i vårt arbete. För våra uppdragsgivare är det en trygghet att veta att oddsen för en lyckad rekrytering är goda även i de svåraste fallen. Vi ingår i samma koncern som Säljpoolen, ett av Sveriges ledande rekryteringsföretag inom sälj och marknadsföring. Med hjälp av vårt gemensamma, egenutvecklade rekryteringssystem Masterhelp har vi byggt upp en stor databas av kvalificerade kandidater och smarta tekniska lösningar för effektiv rekrytering.