Chef Strategi och Kommunikation till Higab, Göteborg

Chef Strategi och Kommunikation till Higab, Göteborg

För att följa och stödja verksamhetens utveckling söker vi nu en Chef för strategi och kommunikation. Tjänsten har helhetsansvar för bolagets kommunikation och varumärke och ansvar för att driva den strategiska utvecklingen av bolaget.

Du ingår i företagsledningen, jobbar nära VD och har självständigt ansvar för att utveckla bolagets arbete med strategi och kommunikation. Du ansvarar för övergripande kommunikationsplanering och mediekontakter. Du driver bolagets strategiska målarbete och utveckling av våra KPIer. Du har budget- och resultatansvar.

Du leder och utvecklar din grupp med två kommunikatörer där du anger riktning, stöttar och prioriterar arbetet utifrån bolagets perspektiv. Att utveckla bolagets kommunikation i digitala kanaler med fokus på employer branding och vårt varumärke är av stor vikt. Du och din avdelning har tätt samarbete med marknadschef och marknadsavdelning.

Avdelningens uppdrag inom kommunikation är brett och omfattar redaktionell kommunikation i olika kanaler, kommunikation i projekt, stöd till organisationen och omvärldsbevakning. Vad gäller strategidelen handlar det om verksamhetens vision, mål och utveckling där du ansvarar för verksamhetsplan och upprättar analyser och handlingsplaner.

I din roll stöttar du VD och chefer, ansvarar för medarbetardagar där vi jobbar med utveckling av bolaget och representerar bolaget externt i olika sammanhang.

Vi erbjuder
Higab har husen som ingen annan har. Vårt breda fastighetsbestånd sträcker sig från arenor, saluhallar och industribyar till teatrar, museer och kulturhistoriskt värdefulla byggnader och miljöer. Det innebär stor variation och spännande, roliga - och ibland tuffa - utmaningar. Samarbete, engagemang och nytänkande är viktiga drivkrafter för att utföra vårt uppdrag.

Vi är stolta över att förvalta en stor del av stadens kulturarv. På Higab får du engagerade kollegor som arbetar tillsammans för att vårda och utveckla göteborgarnas hus och bidra till att forma vår växande stad.

Kvalifikationer och bakgrund
Vi söker dig som har högskoleexamen. Det kan vara i medie- och kommunikationsvetenskap, men lika gärna annan relevant utbildning. Du har jobbat några år med kommunikations- och/eller strategiarbete i ledande befattning. Erfarenhet från arbete i en politiskt styrd organisation och/eller från fastighetsbranschen med inriktning på kommunikations- och strategifrågor är meriterande, men inget krav. Att kunna hantera press, media och vår omvärld i sociala medier samt ha en tydlig idé hur vi ska utvecklas inom området är viktigt.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av personalansvar och tycker ledarskap är roligt. Du är en duktig skribent och har erfarenhet av såväl strategiutveckling som digital marknadsföring.
Som person är du utåtriktad och nätverkande. Du har hög social kompetens, är nytänkande, ser möjligheter, har mycket energi och kan coacha andra i kommunikation. Du skapar förtroende och är bra på samarbete. Tjänsten är både operativ och strategisk och kräver att du snabbt kan växla fokus beroende på fråga.

Ansökan
Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev via jerrie.se. Urval och intervjuer sker löpande så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 16 april 2020. Har du frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Helene Hagman, 0708-20 47 04, helene.hagman@jerrie.se, Linkedin.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Marknadsföring, PR & Kommunikation
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Jerrie AB
Sista ansökningsdag 16 apr 2020 (14 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Higab är ett fastighetsbolag som ägs av Göteborgs Stad. Det innebär att vi arbetar för en hållbar stad, öppen för världen. Vi erbjuder lokaler för små och medelstora verksamheter i både offentlig och privat sektor. I vårt uppdrag ingår att vårda och utveckla Göteborgs kulturhistoriskt värdefulla byggnader och att aktivt medverka i stadens utveckling. Bolaget omsätter 765 mnkr, har ca 90 anställda och ett fastighetsbestånd på ca 660 000 m². För mer information besök higab.se