Junior Group Controller till Hexatronic Group, Göteborg

Junior Group Controller till Hexatronic Group, Göteborg

Om tjänsten som Junior Group Controller
I rollen som Junior Group Controller stöttar du bolagets koncernredovisningschef med styrning och uppföljning av koncernens redovisning. Du är med och utvecklar och säkerställer processer för uppföljning, analys och rapportering.

Du erbjuds en varierande tjänst med huvudsakligt fokus på att:
  • Stötta i koncernredovisning och konsolidering av Hexatronic Group enligt IFRS
  • Agera kontaktperson gentemot dotterbolagen och säkerställa att de arbetar och rapporterar enligt uppsatta processer och aktuella policys
  • Driva projekt för koncernen, såsom till exempel projekt för internkontroll och transfer pricing
  • Arbeta med såväl förvaltning som utveckling av AARO som är Hexatronic's koncernredovisningssystem
Vem är du och vad du får
Du har en högskoleexamen inom ekonomi där din utbildning har gett dig teoretiska kunskaper i koncernredovisning och IFRS. Du har ett stort intresse för system och är en van använda i Excel.Du får gärna ha arbetat något år eller två i motsvarande roll inom en större koncern eller på revisons- och redovisningsbyrå. Du kan även vara nyexaminerad där du skaffat dig praktisk erfarenhet genom extraarbete parallellt med studier.

Det viktigaste för oss är du är en framåt och driven person som vill utvecklas tillsammans med oss. Vi vågar lova dig en spännande tillväxtresa som kommer att ge dig en stark utveckling, både i karriären och på det personliga planet. Vi erbjuder en internationell miljö med många kontaktytor inom organisationen. Du behöver därför trivas i en kommunikativ roll och vara flytande i engelska och svenska, både i tal och skrift.

På vårt kontor i Göteborg är vi 15 medarbetare som stöttar och hjälper varandra utan prestige. Hos oss råder en familjär stämning med mycket driv och snabba beslutsvägar, så för att trivas hos oss tror vi att du är en öppen och framåt person som trivs med förändring.

Vi är stolta över att skapa hållbara nätverk över hela världen genom att erbjuda ledande, högklassiga fiberlösningar för alla tänkbara användningsområden. På Hexatronic tror vi att ju fler som har tillgång till vad framtiden har att erbjuda desto bättre blir den. Det vill vi bidra till. Du också? Skicka in din ansökan snarast enligt nedan.

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar Hexatronic Group med Jerrie. Vid frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Frida Garding Lindstrand 072- 333 01 49, frida.lindstrand@jerrie.se.

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt! Sista ansökningsdag är den 26 juni, urval och intervjuer sker löpande.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller, Revision
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Jerrie AB
Sista ansökningsdag 3 juli 2022 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Hexatronic Group AB (publ) är en koncern som utvecklar, producerar marknadsför och levererar produkter, komponenter och systemlösningar med huvudsaklig fokus på den fiberoptiska marknaden. Hexatronic erbjuder ett brett sortiment av innovativa system- och produktlösningar för infrastruktur inom främst passiv fiberoptik. Hexatronic verkar på en global marknad och kunderna är företag inom telekombranschen som till exempel operatörer, telekomföretag, nätägare, distributörer samt systemintegratörer.

Koncernen som består av ca 50 bolag har sitt säte i Sverige med egna försäljningskontor och/eller dotterbolag i Sverige, Norge, Tyskland, Österrike, Nederländerna, Italien, Finland, Kina, Storbritannien, Nya Zeeland, Australien och USA.

Hexatronics aktie är listad på Large Cap Nasdaq Stockholm. Bolaget har ett börsvärde på ca 17,5 miljarder kr och 1 300 medarbetare. Moderbolag Hexatronic Group AB (publ) med koncerngemensamma funktioner för ledning och ekonomi är placerat i centrala Göteborg och har ca 15 anställda. För mer information, se www.hexatronicgroup.com