Säljare med tekniskt intresse till Helvar AB

Säljare med tekniskt intresse till Helvar AB

Tjänstebeskrivning

Har du erfarenhet av att utveckla affärer och intresse för teknik och belysning? Vill du arbeta i en organisation med ett innovativt produktutbud och intelligenta lösningar? Då kan tjänsten som teknisk säljare på Helvar AB vara rätt tjänst för dig!

Som teknisk säljare på Helvar AB kommer ditt huvudfokus vara att driva och utveckla försäljningen för Helvars olika belysningsstyrningssystem och servicetjänster i regionen Västra Götaland, Halland och Värmland. Du kommer in i ett tidigt skede i projekten och arbetar systematiskt med att bygga upp långsiktiga relationer med såväl elkonsulter, entreprenörer som tillverkare och återförsäljare.

I tjänsten så kommer du framförallt att:
 • Identifiera och besöka nya kunder samt vidareutveckla befintliga relationer inom alla områden såsom industri, kontor, sjukvård och fastighet etc.
 • Konsultera kunderna och presentera de olika lösningarna.
 • Planera och hålla i presentationer om Helvars produktutbud för slutanvändare.
 • Rapportera in sälj- och projektstatistik månadsvis i CRM-systemet.
 • Medverka på mässor, både i Sverige och utomlands.
 • Ha ett nära samarbete med det interna säljsupportteamet i Stockholm.
Tjänsten passar dig som trivs i ett företag som ger dig möjlighet till mycket eget ansvar men som också ger dig stor stöttning att utveckla en region med stor potential. Vi tror att du bor i regionen, med fördel i Göteborg, och du kommer att utgå från ett kontorshotell. Tjänsten innebär framför allt resor inom regionen men förekommer även resor till Stockholm eller Finland/England. Du erbjuds mycket goda förmåner med en marknadsmässig lön, tjänstebil och alla de moderna verktyg som krävs för att lyckas i tjänsten.

Krav på person

Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av försäljningsarbete och är en duktig relationsbyggare. Du har god teknisk kunskap och med fördel erfarenhet av liknande försäljningsprocesser med längre säljprocesser inom närliggande branscher. För att lyckas i rollen som teknisk säljare hos Helvar så ser vi även att du känner igen dig på följande punkter:
 • Duktig på att kommunicera och inger stort förtroende i mötet med kund.
 • God förståelse för affärer, siffror och marginaler.
 • Teknisk förståelse, meriterande med kunskap inom el/belysning.
 • Datorvana, framför allt Excel.
 • B-körkort.
Som person har du ett starkt inre driv, är uthållig och har en förmåga att arbeta långsiktigt med affärsrelationer. Vidare är du utåtriktad, kommunikativ och trivs med många kontaktytor såväl externt som internt.

Vi värderar dina egenskaper högt och ser gärna att du har en bakgrund inom idrotts- eller föreningslivet. Berätta vilken aktivitet du utövat, på vilket sätt det har format dig som person samt hur du tror att detta påverkar dig i en roll som säljare. Vidare söker vi dig som ställer dig bakom PerformIQs värdegrund och värdesätter en jämn ålders- och könsfördelning såväl som etnisk samt kulturell mångfald.

Övrigt

Start: Enligt överenskommelse.
Omfattning: Heltid.
Arbetstid: Dagtid, förtroendetid.
Plats: Västra Götaland/Halland/Värmland (utgår från Göteborg).

Om PerformIQ

PerformIQ - rekrytering av personal med egenskaper från idrott/föreningsliv, är vår samarbetspartner och vi hänvisar eventuella frågor om tjänsten till Rekryteringskonsult Oscar Dahl på oscar.dahl@performiq.se. Skicka in din ansökan redan idag då intervjuer sker löpande. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen.

Välkommen med din ansökan!

Sökord: säljare, teknisk säljare, KAM, affärsutveckling, el, belysning, Helvar, energi, ljuslösningar, armatur, technical sales, sales
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Försäljning, Account Manager
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Performiq
Hemsida http://www.performiq.se
Sista ansökningsdag 28 maj 2021 (18 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Helvar grundades i Helsingfors 1921 och är experter på intelligenta och energieffektiva ljuslösningar. Våra försäljningskontor och vårt globala partnernätverk hjälper idag kunder i fler än 40 länder och vårt huvudkontor ligger i Finland, liksom vår armaturkomponentutveckling och tillverkning. Vårt globala kompetenscenter för ljusstyrningssystem är baserat i Storbritannien. Idag är vi cirka 250 personer totalt i tre länder och vi omsätter i Sverige cirka 72 miljoner (2020).