Mekanikdesigner

Mekanikdesigner

Hellberg Safety söker mekanikdesigner

Är du personen som vill hjälpa oss att designa och utveckla framtidens skyddsprodukter?

Hellberg Safety utvecklar och förser marknaden med hörsel-, ögon- och ansiktsskydd, såsom skyddsglasögon och visir. Att hålla våra kunder säkra på jobbet är vår högsta prioritet. För att tillgodose alla relevanta hörselsäkerhetsbehov, producerar vi både passiva och elektroniska hörselskydd, samt en rad hörselskyddstillbehör.  

 

"Inom Hellberg Safety har vi alltid höga ambitioner och stora mål. Den visar sig i form av ett brett sortiment av produkter med hög kvalitet och smarta tekniska lösningar. Det finns en lång historia och erfarenhet inom företaget att förse användare med skyddsutrustning som är anpassad för användning i alla typer av tuffa miljöer.

Utvecklingsavdelningen genomsyras av stort ansvarstagande och driv att hitta smarta effektiva lösningar. Vi är ett tight gäng som har väldigt kul tillsammans under utvecklingsprocessen. Arbetsplatsen i Stenkullen består av ca 30 medarbetare (både tjänstemän och medarbetare i produktion) och vi har ett fint samarbete mellan avdelningarna. 

Jag upplever arbetsmiljön som kreativ och trivsam och vi strävar efter att ha en bra balans mellan arbete och fritid.
Är du nyfiken och intresserad, hör av dig så berättar jag mer.” 

- Fredrik Eriksson, R&D Manager

 

Uppdraget som mekanikdesigner
Du kommer tillsammans med teamet driva och designa mekaniken i våra produkter. Mekaniken består till största del av plastdelar för formsprutning. Du har ett tätt samarbete med övriga utvecklare för att ta delar som integrerar väl med elektroniken och skapar bra förutsättningar för att produceras, samt att produkterna har en attraktiv och funktionell design. 

Du kommer även att: 

  • Arbeta tätt med verktygsmakare och produktionsingenjörer och ta fram produktionsunderlag
  • Vårda, förbättra och uppdatera befintliga produkter
  • Test och verifiering av konstruktioner
  • Prototypframtagning
  • Designa övriga mekaniska lösningar

Om dig
Vi söker dig som är högskoleutbildad eller har relevant motsvarande arbetserfarenhet. Du har flera års arbetslivserfarenhet inom design av plast för formsprutning. Du har ett genuint teknikintresse och kan självständigt driva mindre projekt. Vi arbetar idag med Catia V5.

Vidare tror vi att du:

  • Trivs med tekniska utmaningar och problemlösning
  • Är självgående, kan ta egna initiativ och är bekväm med att ta eget ansvar
  • Har lätt för att arbeta självständigt likväl som i grupp
  • Talar och skriver svenska och engelska obehindrat

Det är meriterande om du har intresse och erfarenhet av form och industridesign.

Vi erbjuder
Vi erbjuder en trygg anställning med kollektivavtal. En plats i ett härligt kreativt utvecklingsteam. Vi har en härlig och familjär företagskultur där vi växer tillsammans. Vår personal är viktig för oss och vi erbjuder friskvårdsbidrag, tjänstepension och möjlighet till professionell utveckling. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

Kontakt och ansökan
För mer information om tjänsten kontakta R&D Manager Fredrik Eriksson på mail fredrik.eriksson@hultaforsgroup.com (vi tar ej emot ansökningar via mail på grund av GDPR). Vi tillämpar löpande urval och ser därför fram emot din ansökan så snart som möjligt!

 

Hultafors Group
Hellberg safety är en del av Hultafors Group. Hultafors Group är ett globalt företag som erbjuder en unik portfölj av premiumvarumärken. Vi koncept utvecklar, designar och framställer produkter och tjänster som förbättrar funktionaliteten, produktiviteten och säkerheten inom alla aspekter av den professionella användarens arbetsdag. Vi är en betrodd partner som möjliggör synergier och hållbar tillväxt för både människor och affärsverksamhet. Från affärsutveckling och logistik till produktdesign och marknadsföring utgör vi en betydelsefull partner som driver våra varumärken och medarbetare framåt. Vi gör detta genom att testa nya idéer, respektera varandra och framför allt genom att lyssna på och involvera yrkesanvändare i allt vi gör.

Vi bryr oss om människor och förlitar oss på forskning och data för att förstå de utmaningar som professionella användare hanterar varje dag. Med en passion för framtidsinriktade lösningar och ständigt på jakt efter nya kunskaper och insikter hittar vi nya sätt att göra ett positivt avtryck och ge användarna av våra produkter en bättre arbetsmiljö och tillvaro. Hultafors Group har sälj- och marknadsteam på samtliga huvudmarknader i Europa och Nordamerika. Hultafors Group ägs av Investment AB Latour.

Läs mer om oss på www.hultaforsgroup.se och www.hellbergsafety.com

Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Konstruktör, Elektronik, Mekanik
Typ av anställning Heltid
Hemsida https://www.intenso.se/sv
Sista ansökningsdag 17 sept 2022 (84 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Denna rekrytering hanteras av Intenso Teknikrekrytering som är specialiserade på rekrytering och search av chefer och specialister inom teknik och IT. Vår vision är att rekrytering ska vara enkelt. Vi har lösningarna som gör det enkelt. Oavsett hur ni vill att vi hjälper er så finns det en enkel lösning hos oss. Vi ska ge vår kunder kostnadseffektiva lösningar med hög leveransprecision. Search är en viktig del i vårt arbete. För våra uppdragsgivare är det en trygghet att veta att oddsen för en lyckad rekrytering är goda även i de svåraste fallen. Vi ingår i samma koncern som Säljpoolen, ett av Sveriges ledande rekryteringsföretag inom sälj och marknadsföring. Med hjälp av vårt gemensamma, egenutvecklade rekryteringssystem Masterhelp har vi byggt upp en stor databas av kvalificerade kandidater och smarta tekniska lösningar för effektiv rekrytering.