Koncernredovisnings­chef till Hedin Mobility Group, Göteborg

Koncernredovisnings­chef till Hedin Mobility Group, Göteborg

Hedin Mobility Group AB är på en spännande förvärvs-och tillväxtresa och söker nu en koncernredovisningschef som är kommunikativ, noggrann och har ett intresse för affären. Du kommer att arbeta nära och rapporterar till CFO samt har i dagsläget en kollega inom koncernredovisning.

Vi söker dig som trivs med att vara operativ inom koncernredovisning och IFRS, där du blir den som förbättrar och förädlar processer och rutiner inom koncernen i den här förvärvs - och tillväxtresan.

Huvudsakliga arbetsuppgifter i rollen som koncernredovisningschef

I den här rollen kommer du att ansvara för koncernredovisning enligt IRFS, konsolidering samt finansiell rapportering externt och internt. Du kommer få möjlighet att förbättra rutiner och processer för koncernen för att uppnå förstklassig finansiell rapportering och struktur.

Du har helhetsansvaret för finansiell rapportering av koncernen vilket inkluderar ansvar för årsbokslut, årsredovisning och månadsrapporter samt kvartalsrapporter. Ditt ansvar inkluderar även kontakt med externa revisorer och koncernens transfer pricing, för både befintliga bolag och nyförvärvade bolag.

Som specialist inom koncernredovisning stöttar du dotterbolagen i olika och ibland komplexa redovisningsfrågor och kommer även att utbilda dotterbolagen gällande nya och gällande redovisningsprinciper, rutiner och processer samt säkerställa att koncernen följer alla redovisningsregler och lagar. Du ansvarar också för onboarding av förvärvade bolag och rapporteringsinstruktioner till dotterbolagen.

Du kommer också att ansvara för och arbeta med vår finanshandbok som idag består av grundläggande instruktioner. Du kommer att arbeta med ekonomihandboken för att förbättra och förädla alla ekonomi- och finansrelaterade processer i takt med vår tillväxt.

Du blir CFO's högra hand gällande, rapportering, förvärv, affärsplaner och skatter.

Kvalifikationer och personlighet
 • Civilekonom eller motsvarande akademisk examen med erfarenhet av liknande arbetsuppgifter i ett internationellt bolag och/eller revisionsbyrå.
 • Goda kunskaper inom IFRS
 • Som person är du självständig, noggrann, analytisk och har en god samarbetsförmåga. Du är trygg i din person och har hög integritet samt är ansvarstagande och lojal.
 • Du trivs i en snabbväxande och entreprenöriell koncern
 • Du har en stark kommunikativ förmåga och är duktig på att bygga externa och interna relationer för att stötta organisationen
 • Du är professionell, presterar på en hög nivå och har en vilja att komma framåt och utvecklas
 • Du är strukturerad och noggrann i ditt arbete samtidigt som du är drivande och vill utveckla rutiner och processer för att förbättra och automatisera koncernredovisningen.
 • Då rollen innehåller internationella kontakter behärskar du flytande svenska och engelska både i skrift och tal.
 • Mycket goda kunskaper inom Officepaketet och Excel
Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civil-status, familjesituation/barn, etniskt ursprung, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning
 • Se till att namn och kontaktuppgifter står med på ditt CV
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument, lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna
Vi välkomnar din ansökan!

koncernredovisning, koncernredovisningschef
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Meritmind AB
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Hedin Mobility Group är en av europas största privatägda företag inom fordonsbranschen. Bolaget bedriver handels- och verkstadsrörelse på över 200 platser i Sverige, Norge, Finland, Belgien, Nederländerna och Schweiz. Koncernen saluför över 30 bilmärken inom nya och begagnade person-, transport- och lastbilar. Därutöver bedrivs även import och distribution av fordon, reservdelar och däck samt hyrbilsverksamhet. Koncernen omsätter ca 50 miljarder kronor och har ca 6 000 anställda.

Att jobba på Hedin Mobility Group är att vara del av en spännande tillväxtresa och som arbetsgivare är vi bra på att ta tillvara på drivna och engagerade medarbetare. Varje individuell kompetens är för oss en tillgång och tillsammans skapar dessa kompetenser starka och innovativa team. Vi låter dina kvaliteter och styrkor ta plats och bli användbara för hela företaget.

Hos oss kan du få bred yrkeskunskap och många erfarenheter, så att både du och Hedin Mobility Group kan fortsätta växa.

Läs mer på www.hedinmobilitygroup.com

Är du nyfiken och vill vara med och arbeta på Hedin Mobililty Group vill vi gärna höra från dig!

I denna rekryteringsprocess samarbetar Hedin Mobility Group AB med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Marianne Seal på 0701 660 863 eller Susanne Areschoug på 0701660803. Intervjuer och urval kommer att påbörjas vecka 32, men skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.