Servicesäljare Lastbilar

Servicesäljare Lastbilar

Vi söker en kundfokuserad och driven Servicesäljare till vår Lastbilsverkstad.

Som Servicesäljare hos oss på Hedin Bil är ditt primära uppdrag att få våra kunder att känna sig professinellt bemötta i samband med sitt verkstadsbesök. Du har all kontakt med verkstadens kunder och är ansiktet utåt. Våra kunder kommer du i kontakt med både via verkstaden men även via telefon och mail. Du erbjuder kunderna rådgivning och upprättar kostnadsförslag för reparationer och servicearbeten. Under reparationstillfället håller du kontinuerlig kontakt med kunden under hela processen, säkerställer att korrekt arbete blir utfört och att kunden är införstådd med eventuella kostnader.

Du kommer arbeta med välkända varumärken vilket förpliktigar service och kvalitet av högsta klass och arbetsutföranden.

Du ansvarar dessutom för att optimera verkstadens drift och produktivitet genom att det är du som bokar in verkstadsjobb och planerar tillsammans med verkmästaren hur dessa ska fördelas bland mekanikerna.

I arbetet igång bland annat:
  • Svara på inkommande samtal
  • Upprätta kostnadsförslag och boka in verkstadsbesök
  • Ge servicerådgivning över disk och telefon i tekniska frågor
  • Vara behjälplig vid reklamationer
  • Hantera fakturering och kortbetalningar
  • Bevaka att mottagna fordon blir klara under överenskommen tid
Din profil

Vi behöver en Servicesäljare som har teknisk kompetens inom fordon. Vi ser gärna att du har erfarenhet från service och försäljningsinriktade yrken där du visat prov på god social förmåga och leverans gentemot kund. Dokumenterad erfarenhet som Servicesäljare/rådgivare från lastbilbranschen anses som meriterande. Ett krav är vana att arbeta med telefon och dator som arbetsredskap.

Din personlighet värderas också högt då arbetet innebär att vara företagets ansikte utåt. För att lyckas i rollen är det viktigt att du har en god känsla för service och att du har inställningen att alltid se lösningar.

B-körkort är ett krav, C-Körkort anses som meriterande och du måste behärska det svenska språket i både tal och skrift.

Vi erbjuder

Vi erbjuder ett spännande arbete i ett expansivt företag, goda förtjänstmöjligheter och självständigt arbete i en region med goda förutsättningar. Sysselsättningsgraden är heltid och tjänsten innebär 6 månaders provanställning. Vi arbetar med både fast samt prestationsbaserad lön.

Välkommen med din ansökan!

Vi behandlar ansökningarna löpande och tjänsten kan komma att tillsättas redan före sista ansökningsdag. Skicka därför in din ansökan redan idag!
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Fordon, Servicerådgivare, Försäljning, Kundservice, Service & Kundtjänst, Serviceyrken
Typ av anställning Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 30 apr 2021 (16 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

För drygt 30 år sedan, 1985 grundade far och son, Ingemar och Anders, Hedin Bil i Borås. Då hade bolaget 40 anställda och sålde 800 fordon årligen. När vi snabbspolar fram till idag ser vi att Hedin Bil är Nordens största privatägda bilåterförsäljare och finns i hela landet, och i Norge och Belgien. Numera ägs Hedin Bil av Anders Hedin Invest-koncernen där bland annat bolag som Klintberg & Way, Mabi Rent och Tuve Bygg återfinns. Sammanlagt har koncernen ca 3 300 anställda och beräknas omsätta 24,5 miljarder SEK under 2019.