Platschef / Säljare

Platschef / Säljare

Om rollen

På vår anläggning i Grimbodalen/Tuve arbetar idag 7 medarbetare fördelade över områdena, försäljning, verkstad och reservdelar och växer snabbt. Vi erbjuder våra kunder försäljning och service samt tillbehör till kända varumärken som MG, Fiat, Jeep, Dodge & RAM.

Nu söker vi sig som vill bli Platschef med det yttersta uppdraget är att leda, styra och utveckla anläggningen inom tre affärsområden; bilförsäljning, verkstad och reservdelar. Då anläggningen är relativt ny förväntas du också sälja såväl nya som begagnade bilar.

Som Platschef ansvarar du för att verksamheten leds och utvecklas i linje med företagets affärsidé, mål, vision och riktlinjer. Du säkerställer att riktlinjer, rutiner och policys efterlevs och är väl kända på anläggningen. Du har ansvar för hela anläggningens lönsamhet och du är övergripande ansvarig för att volym-, omsättnings- och resultatmål uppfylls. Du rapporterar löpande till både ledningen och dina medarbetare på anläggning hur verksamheten utvecklas.

Vi på Hedin Bil arbetar ständigt för att utveckla och förbättra vår kundnöjdhet. Här är du en nyckelspelare när det kommer till att inspirera och engagera dina medarbetare till att hela tiden sträva efter att bli ännu lite bättre. Vidare kommer du arbeta med att följa upp och säkerställa att vi möter generalagenternas krav på kundnöjdhet.

Som Platschef har du även personalansvar för de som direktrapporterar till dig - personbilssäljarna, verkstadschef och reservdelsansvarig. Att vara ledare på Hedin Bil innebär att motivera och leda personalen till ett effektivt team. Du ansvarar för att resursplanera. nyrekrytera vid behov och coacha och följa upp arbetsprestationer.

Utöver personalansvaret har du också arbetsmiljöansvar vilket innebär att säkerställa att lagar, regler, förordningar och interna rutiner kopplade till arbetsmiljö/miljö efterlevs.

Du rapporterar till Företagschefen i regionen.

Din profil

Vi söker dig som har:
  • Flera års erfarenhet av bilbranschen, exempelvis inom försäljning, eftermarknad eller verkstad
  • Tidigare erfarenhet av ledarskap
  • Goda kunskaper inom Office
  • Mycket goda kunskaper i Svenska och Engelska
För att passa i rollen brinner du för att utveckla och driva verksamheten vidare genom att ständigt sträva efter att öka försäljning och lönsamhet. Du har ett affärsmässigt tänk, du motiveras av utmaningar och du trivs i en roll där du har möjlighet att påverka, utveckla och ta ansvar. Du är strukturerad och har ett sinne för ordning och reda.

Som ledare motiverar du dina anställda genom att coacha och stötta dina dem för att de ska nå sina mål. Du är kommunikativ och har förmåga att skapa engagemang och driv hos andra.

Eftersom den ena dagen inte är den andra lik måste du också kunna hantera oförutsedda händelser. Som Platschef förväntas du också vara självgående, varför ett högt eget driv och engagemang är av stor betydelse.

Vi erbjuder

En viktig roll i ett företag med stark vilja och framtidstro där utvecklingen pågår. Företaget är i en expansiv fas och regionen har hög potential och goda förutsättningar. För rätt individ, med rätt inställning till tillväxt och expansion, finns möjlighet utöver vanliga förmåner även vinstdelning och goda möjligheter till egen personlig utveckling.

Tjänsten är på heltid och innebär en tillsvidareanställning.

Välkommen med din ansökan!

Vi behandlar ansökningarna löpande och tjänsten kan komma att tillsättas redan före sista ansökningsdag. Skicka därför din ansökan redan idag!
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 30 juni 2021 (17 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

För drygt 30 år sedan, 1985 grundade far och son, Ingemar och Anders, Hedin Bil i Borås. Då hade bolaget 40 anställda och sålde 800 fordon årligen. När vi snabbspolar fram till idag ser vi att Hedin Bil är Nordens största privatägda bilåterförsäljare och finns i hela landet, och i Norge och Belgien. Numera ägs Hedin Bil av Anders Hedin Invest-koncernen där bland annat bolag som Klintberg & Way, Mabi Rent och Tuve Bygg återfinns. Sammanlagt har koncernen ca 3 300 anställda och beräknas omsätta 24,5 miljarder SEK under 2019.