PR Coordinator

PR Coordinator

Hedin MG Sweden startar upp som distributör i Sverige varumärket MG. MG har varit före sin tid sedan den Brittiska biltillverkaren startade produktion i Morris Garages 1924.

Nu kan en ny generation välja en bil från detta ikoniska märke. Om designad, elektrisk och redo för framtiden. MG gör eldrift tillgänglig för alla. Den redan beprövade framgången för den 100% elektriska ZS EV och tillkännagivandet av ytterligare hållbara fordon under de kommande åren visar MG: s helhjärtade engagemang för elektrisk mobilitet. MG:s fordon är utformade med europeiska förare i åtanke; varumärket erbjuder hållbara, smarta, funktionella och attraktivt prissatta fordon.

MG är utvecklat i företagets designstudio i Shanghai, i samarbete med vår avancerade designstudio i London. MG produceras i Kina och finns redan i flera europeiska länder.

Vi söker nu dig som vill anta utmaningen som PR Coordinator i vårt helt nystartade bolag, Hedin MG Sweden. Vi har sikte på att göra MG till en av de större aktörer på den svenska bilmarknaden. Rollen är helt ny och du kommer ett arbeta i ett litet bolag med stark tillväxt och med en affärsnära verksamet.

I uppdraget ingår att hantera alla PR relaterad jobb på Hedin MG Sweden med ambitionen att få en så bra och positiv exponering av märke som möjligt

Ex på arbetsuppgifter:
  • Utveckling, genomförande och uppföljning av PR-plan
  • Följa upp och kontrollera PR budgeten
  • Utveckla relationer och kontakt med relevanta journalister
  • Hantera inkommande mediaförfrågningar
  • Genomförande av pressevent och provkörningar för journalister
  • Förbereda och presentera veckvis och månadsvis rapporter om bl a hur exponering in tidningarna har varit
  • Utveckling av internkommunikation, bland annat genom utveckling av kommunikationskanaler mot våra återförsäljare, inom Hedin Group och infom Hedin MG Sweden
  • Hantering av kriskommunikation
  • Översättning av material från engelska till svenska när det behövs
Om dig

Då bolaget är under start-up behöver du kunna arbeta självständigt och lösningsorienterat samt ha styrka och motivation för att våga gå utanför boxen.

Du är utåtriktad och relationsorienterad särskilt då arbetet kommer att innebära en hel del skriftliga och muntliga presentationer. Du har ett genuint intresse för din omvärld och för hur vi människor agerare och reagerar utiffrån vilken information vi utsätts för.

Du observant, insiktsfull och du är en god lyssnare. Genom dina förmågor hjälper du ledningen att kommunicera ut beslut på bästa möjliga sätt.

Vi ser att du har en bakgrund inom media och kommunikation. Det är meriterande du har arbetat inom bilbranschen, därmed har du en god grundförståelse för vår verksamhet

Du har mycket goda kunskaper i det engelska språket och i officepaketet (i synnerhet Powerpoint).

Vi behöver dig som...

...är kommunikativ och utåtriktad

...lyssnande och insiktsfull

...kan "förpacka" information till en förståelig kommunikation

...ha mod att ge rätt råd trots att det ibland kan vara obekvämt

...har stor intresse för människan och vår omvärld

...inte är rädd för utmaningar

... motiveras av att arbete i en föränderlig miljö

Placering är på Hedin MG Swedens huvudkontor i Sisjön och du kommer att rapportera till Head of Sales and Brand i Hedin Group

Välkommen med din ansökan!

Låter detta spännande och som nästa steg för dig? Då ska du ansöka redan idag!
Mer info
Kontaktperson Tomas Ernberg
Telefon 0317900092
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Marknadsföring, PR & Kommunikation, Övrigt
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 8 aug 2021 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

För drygt 30 år sedan, 1985 grundade far och son, Ingemar och Anders, Hedin Bil i Borås. Då hade bolaget 40 anställda och sålde 800 fordon årligen. När vi snabbspolar fram till idag ser vi att Hedin Bil är Nordens största privatägda bilåterförsäljare och finns i hela landet, och i Norge och Belgien. Numera ägs Hedin Bil av Anders Hedin Invest-koncernen där bland annat bolag som Klintberg & Way, Mabi Rent och Tuve Bygg återfinns. Sammanlagt har koncernen ca 3 300 anställda och beräknas omsätta 24,5 miljarder SEK under 2019.