Online Sales Specialist / E-commerce

Online Sales Specialist / E-commerce

Inledning

Att dagens bilköpare börjar sin köpresa online är ingen nyhet, och inte heller att kunder som besöker våra fysiska bilhallar förväntar sig service i världsklass. För att erbjuda samma förstklassiga service och försäljning för kunder som besöker oss online satsar Hedin Mobility Group nu stort på e-handel. Vi har idag flera webbshopar lanserade - och ännu mer på gång gällande både försäljning av bilar och tillhörande produkter och tjänster.

För att möjliggöra fortsatt satsning bygger vi nu ett centralt e-handelsteam - och det är där du kommer in.

Arbetsbeskrivning

Som Online Sales Specialist hjälper du våra webbesökare från hela landet via vår kundchatt som är aktiv på flera av koncernens webbsidor. Det innebär att du jobbar med stor bredd; alltifrån förmedlar bilar och provkörningar till våra bilhallar samt service- och reservdelsärenden till våra verkstäder. Utöver detta hanterar du flera administrativa uppgifter som att publicera produkter online, följa upp beställningar och leveranser till våra kunder.

I korthet ansvarar du för att:
  • Svara på inkommande förfrågningar samt ge råd via kundchatt.
  • Genom behovsanalys hitta rätt lösning för kunden samt presentera denna.
  • Hantera beställningar och följa upp leveranser till kunder.
  • Enklare fakturaavstämningar och ekonomiadministration.
Utöver samarbetet med dina kollegor i e-handelsteamet arbetar du också tätt med övriga kollegor på marknadsavdelningen.

Vi erbjuder

Hos oss får du chansen att jobba i en av Europas största och snabbast växande fordonskoncerner. Utöver en mycket rolig och spännande bransch har du en viktig roll där det ligger ett stort ansvar i att på ett förtroendefullt vis hitta och presentera rätt lösning för våra kunder. Du får också tillsammans med övriga teamet vara en viktig del i att bygga upp en stark e-handelsverksamhet. För rätt person finns goda utvecklingsmöjligheter då koncernen växer snabbt. Här kan du lägga grunden till en spännande karriär!

Din bakgrund

Som person är du engagerad, förtroendegivande och utgår alltid från kundens bästa. Att ge personlig och högklassig kundservice är nyckeln till din framgång, du gillar att hjälpa människor helt enkelt. Du har gärna ett stort bilintresse. Dessutom är du duktig på att uttrycka dig i både skrift och tal.

Utöver detta är du administrativt duktig och gillar ordning och reda. Du är noggrann och har vana vid att arbeta i olika system. Har du erfarenhet från någon form av arbete med ekonomiadministration är det meriterande.

Och vi förväntar oss absolut att du liksom vi:
  • Är en lagspelare som gillar att uträtta stordåd tillsammans med andra.
  • Har en stark tro på att digitala gränssnitt är framtidens försäljningskanal.
  • Är initiativrik och engagerad.
  • Vill kombinera fördelarna med att jobba på ett stort stabilt företag - som samtidigt har en stark nybyggaranda där tillväxt och förändring hela tiden är i fokus.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomiassistent, Försäljning, Kundservice, Säljsupport, Innesäljare, Service & Kundtjänst, Serviceyrken, Kundtjänst
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Hedin Bil AB
Sista ansökningsdag 13 juni 2022 (24 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

För drygt 30 år sedan, 1985 grundade far och son, Ingemar och Anders, Hedin Bil i Borås. Då hade bolaget 40 anställda och sålde 800 fordon årligen. När vi snabbspolar fram till idag ser vi att Hedin Bil är Nordens största privatägda bilåterförsäljare och finns i hela landet, och i Norge och Belgien. Numera ägs Hedin Bil av Anders Hedin Invest-koncernen där bland annat bolag som Klintberg & Way, Mabi Rent och Tuve Bygg återfinns. Sammanlagt har koncernen ca 3 300 anställda och beräknas omsätta 24,5 miljarder SEK under 2019.