Marketing Manager MG

Marketing Manager MG

Arbetsbeskrivning

MG har varit före sin tid ända sedan starten i Morris Garages 1924 och nu kan en ny generation uppleva det ikoniska varumärket. Omdesignad, modern och redo för framtiden. MG bidrar till elektrifieringen av den svenska marknaden genom att göra elektrisk körning tillgänglig för alla. Bilarna är innovativa och prisvärda, vilket gör MG till det smarta valet för den svenska elbilsföraren. Ett stort fokus ligger på säkerhet och funktionalitet samt att MG levereras med möjlighet till sju års nybilsgaranti och vägassistans. MG utvecklas i företagets designstudior i Shanghai och London, tillverkas i Kina och finns redan i flertalet europeiska länder.

Hedin Mobility Group ansvarar för distributionen av MG på den svenska marknaden, via både egna och externa återförsäljare.

Till detta arbete söker vi en Marketing Manager som kan ta ansvar för att driva och utveckla marknadsföringen av MG på den svenska marknaden.

I denna roll kommer du att vara en del av vår koncernövergripande marknadsavdelning med inhouseresurser inom annonsproduktion, web och digital marknadsföring. Du rapporterar till vår Chief Marketing Officer men har också ett tätt samarbete med dotterbolagets VD och ledning vars organisation ansvarar för distribution, försäljning, prissättning etc. Du har också en tät dialog med MG Europa i alla marknadsfrågor.

Du kommer i huvudsak ansvara för:
  • Marknadsplanering och budgetering
  • Uppföljning av budget och kampanjutfall
  • Synka med koncernens dotterbolag om priser, budgetar, marknadsaktiviteter mm
  • Dialog och rapportering gentemot MG Europa
  • Resursplanering och aktivitetsuppföljning inom marknadsavdelningen
  • Initiera kampanjer och aktiviteter med syfte att bygga varumärke, konvertera och skapa försäljning.
  • Analysera beteendemönster och kunddata för att testa, följa upp och förbättra.
Vi erbjuder

Som ansvarig för marknadsföringen av MG hos Hedin Mobility Group kommer du få möjligheten att ta mycket ansvar och utveckla marknadsföringen för en global spelare inom elbilssegmentet. Marknadsavdelningen innehåller flera specialistroller med fokus på både digital marknadsföring och contentproduktion som du kommer arbeta tätt tillsammans med - du har gott om interna resurser att samverka med för att förverkliga dina planer. Du blir en nyckelspelare som koordinerar marknadsföringen tillsammans med dotterbolags VD och ledning, MGs europeiska organisation samt det nät av återförsäljare vi samarbetar med.

Din bakgrund

Du har flera års yrkeslivserfarenhet inom marknadsföring och är väl bekant med dagens digitala kanaler. Givetvis har du stor erfarenhet av projektledning och planering i olika former och är van att både sammanställa och tillsammans med VD eller liknande motpart förankra mediastrategier, budgetar och handlingsplaner för att lansera produkter eller bolag. Utöver det har du ett bra öga för framgångsrik kommunikation och kan bedöma text och bild och samverka med våra ADs. Som person har du ett affärsmässigt och kommunikativt förhållningssätt, du är van vid högt tempo och har förmågan att behålla lugnet och göra rätt prioriteringar även i stressade situationer.

Din bakgrund kan innehålla tidigare roller som marknadschef, projektledare på byrå eller marknadsavdelning eller liknande. Oavsett vilket är det viktigt att du är van att koordinera komplexa projekt och agera lagledare kring ett varumärke. Om du har arbetat inom internationella verksamheter eller med fordon kan detta vara en fördel. Att du är en rutinerad användare av excel, powerpoint och någon form av projektledningsverktyg räknar vi med.

Du har relevant eftergymnasial utbildning och du hanterar svenska och engelska flytande i tal och skrift.

Slutligen ska du ha ett starkt inre driv och inte vara rädd för att kombinera operativt detaljarbete med långsiktig planering - och motiveras av en möjlighet att delta i en stor omställning av den europeiska automotive industrin.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Marknadsföring, Marknadschef
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 7 okt 2022 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Hedin Mobility Group är en av Europas största privatägda mobilitetsleverantörer. Hedin Mobility Group tillhandahåller försäljning av nya och begagnade person-, transport- och lastbilar samt servicemarknadstjänster till både privat- och företagskunder. Koncernen sysselsätter fler än 6 300 personer och har cirka 240 anläggningar i åtta länder. Hedin Mobility Group representerar cirka 40 varumärken och är importör/distributör för ett antal märken på flera europeiska marknader. Koncernens verksamhet omfattar därtill grossistverksamhet inom däck och reservdelar, hyrbilsbolaget Mabi Mobility AB, privatleasingbolaget Car to Go Sweden AB, företagsleasingbolaget Unifleet AB samt delägarskap i Pendragon PLC och iMove AS.