Redovisningsansvarig till HARTMANN- Scandicare

Redovisningsansvarig till HARTMANN- Scandicare

Är du en erfaren redovisningsekonom som söker ny utmaning i en internationell koncern? Skulle du tycka att det var spännande att vara med på en innovativ resa för att förbättra hälso- och sjukvården? Läs mer om tjänsten som redovisningsansvarig hos HARTMANN- Scandicare!

Om Hartmann

HARTMANN-koncernen såg dagens ljus år 1818 när industripionjären Ludwig von Hartmann förvärvade Meebold spinneri. Hans son, visionären Paul Hartmann Sr. grundade sedan ”Paul Hartmann - Bleiche, Färberei und Appreturanstalt”, en fabrik för förbandsmaterial som revolutionerade sårvården. Våra grundare var mer än industripionjärer. De introducerade ett driv, en optimism och ett engagemang att förbättra hälso- och sjukvården som lever vidare i verksamheten än i dag. Tack vare dem fortsätter vi våra innovationer och söker lösningar för att förbättra hälso- och sjukvården genom produkter för sårbehandling, desinfektion, operationsvård, inkontinensvård och egenvård.

HARTMANN-Scandicare AB, som är ett säljbolag för den Skandinaviska marknaden, är ett helägt dotterbolag i Paul HARTMANN Group sedan mer än 20 år. Bolaget har ett 20-tal anställda i Sverige. Logistik och eget lager finns i Anderstorp. Stabsfunktionerna är fördelade mellan två olika kontor; Anderstorp och Göteborg. Säljkåren är placerad runt Stockholm, Göteborg och Malmö. Omsättningen ligger runt 150 MSEK och försäljningen sker till största delen till sjukvården genom offentlig upphandling.

Vår vision är att vara en ledande aktör i vår bransch och att ständigt förbättra oss.

Våra kärnvärden är:
  • High performance
  • Customer-orientation
  • Passionate team
Se gärna mer på www.hartmann.info

Om tjänsten

I tjänsten som redovisningsansvarig har du helhetsansvaret för företagets redovisning och arbetar tätt tillsammans med Ekonomichefen. Detta innebär ett ansvar för löpande redovisning som helhet men också löner och reseräkningar. Du arbetar med olika koncernrapporteringar; cash flow, leasing (IFRS16), skatter, skattedeklarationer, årsavslut mot moderbolag och lokala årsredovisningar för Norge, Danmark och Sverige.

Tjänsten är placerad i Sisjön, Göteborg. Då du har en nyckelroll i företaget kan tjänsten innebära 1-2 resor per år till moderbolaget i Tyskland, samt några resor per år till Anderstorp.

Hos Hartmann får du verka i en helhet i det lilla företaget med det stora bolagets rutiner och struktur. Du får verka i en internationell miljö med många kontaktytor och får tillgång till de oändliga utvecklingsmöjligheterna som kommer med koncernen.

I tjänsten erbjuds du bland annat:
  • En flexibel arbetstid med möjlighet att arbeta hemifrån vid behov
  • 6 veckors semester
  • Friskvårdbidrag
  • ITP tjänstepension
  • Kollektivavtal
  • Stort paket av interna utbildningsmöjligheter inom koncernen
Din profil

För att kvalificeras för denna roll ser vi att du är utbildad redovisningsekonom och har minst 3 års erfarenhet av alla löpande förekommande uppgifter på en ekonomiavdelning; redovisning, löner och reseräkningar i Kontek, Excel, årsredovisning, skattedeklaration, momsredovisning etc.

För att vara framgångsrik i tjänsten behöver du ha en hög IT-mognad och snabbt kunna sätta dig in i nya system. Du har erfarenhet av att göra fullständiga månadsavslut i en miljö där det är korta deadlines. Vi arbetar med SAP PH3. Har du erfarenhet av större system är det starkt meriterande. Då koncernspråket är engelska behöver du ha goda kunskaper och förmåga att skriva, läsa och tala på både svenska och engelska.

Som person är du samvetsgrann och har en god struktur i ditt arbete. Vi tror att du är självständig och har en initiativförmåga för att bidra till att hitta lösningar till nya uppgifter och situationer som kan uppstå. Du gillar att ha en bred kontaktyta och har förmågan att kommunicera med tydlighet gentemot säljare och kollegor i koncernen.

Ansökan

I den här rekryteringsprocessen samarbetar HARTMANN-Scandicare med OnePartnerGroup. För frågor gällande tjänsten eller rekryteringsprocessen vänligen kontakta Tania Benitez på mailadress tania.benitez@onepartnergroup.se.

Vi ber dig att skicka in relevanta intyg och betyg i samband med din ansökan. Vänligen sök via annonsen, vi tar inte emot ansökan via mejl.

Vi kommer att kalla till intervju löpande under rekryteringsprocessen och tjänsten kan därför tillsättas innan sista ansökningsdatum, så vänta inte med att skicka in din ansökan!
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 9 okt 2021 (21 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

OnePartnerGroup är en svenskägd koncern som erbjuder företag hjälp med rekrytering, bemanning, utbildning och smarta produktionslösningar. Vi finns verksamma på ett 50-tal orter i Sverige och har cirka 2500 engagerade medarbetare. Med ett brett kontaktnät och god lokalkännedom kan vi erbjuda ett stort utbud av lediga tjänster, inom flera områden och med olika kompetenskrav. För oss är det viktigt att du ska trivas och känna glädje över att gå till jobbet. Därför kan du lita på att vi gör vårt bästa för att hitta ett jobb som ska passa dig. Oavsett om det gäller en tjänst som anställd hos oss eller rekrytering till någon av våra kunder. www.onepartnergroup.se