Happident söker en Redovisningsansvarig till huvudkontoret i Göteborg!

Happident söker en Redovisningsansvarig till huvudkontoret i Göteborg!

Om Happident

Happident är den tredje största privata tandvårdskedjan i Sverige med 14 kliniker i alla Sveriges storstäder. Vi är alla på en förändringsresa tillsammans med Happident och har målsättningen att inom de närmaste åren kraftigt expandera vår verksamhet. Happident ägs endast av tandläkare med många års erfarenhet av att bedriva kvalitativ och heltäckande tandvård i Sverige och internationellt. Den kliniska fokusen genomsyrar hela vår verksamhet och vi har ambitionen att bygga den bästa arbetsplatsen för våra anställda och erbjuda den mest kvalitativa och tillgängliga tandvården till alla våra patienter. Genom vår unika "klustermodell" kan vi tillgodose alla våra patienters kliniska behov samtidigt som vi skapar unika karriärmöjligheter för alla våra medarbetare.

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och utveckla redovisningsfunktionen i ett bolag i en mycket spännande bransch? Vi söker dig som har erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete och vill ansvara för den legala redovisningen och rapporteringen. Du kommer också att stötta redovisningsekonomerna i deras dagliga arbete samt arbeta med att utveckla och implementera rutiner och processer för effektiv redovisning och uppföljning. Tjänsten rapporterar till CFO och du blir en del av ekonomiavdelningen på fyra personer.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
  • Månads-, kvartals-, och årsbokslut - rapportering
  • Årsredovisning för koncernen och dotterbolag
  • Koncernredovisning och konsolidering
  • Balans-, Resultat- och likviditetsprognoser
  • Utveckla och implementera processer inom redovisning
  • Ansvara för inkomst- och skattedeklarationer
  • Ad hoc analyser och framtagande av KPI:er
Vem är du?

Vi tror att du är civilekonom eller motsvarande och att du har minst 5-10 års relevant erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete, gärna från en koncern. Du har mycket god förståelse av redovisning och erfarenhet av rapportering och koncernkonsolidering. Du har gärna erfarenhet från ett snabbväxande koncern med en processorienterad verksamhet och en extra styrka är om du har arbetat med tjänsteföretag. Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är en förutsättning och du har också mycket goda kunskaper i Excel.

Din personlighet bör vara präglad av en vilja att förbättra, att ta tag i saker och att slutföra. Du är öppen för och driver utveckling och förändring. Du har en god analytisk förmåga, ser samband, drar slutsatser, ifrågasätter och gillar effektivisering, utveckling och förbättring. Du delar med dig och är hjälpsam, tjänsten innebär många interaktioner med olika delar av organisationen. Du är öppen för förändringar och att verksamheten hela tiden förändras i tillväxt och vilja att stödja detta.

Vad erbjuder företaget dig?
  • Möjlighet till löpande kompetensutveckling
  • Ett stort eget ansvar över dina arbetsuppgifter
  • Generösa förmåner
Du kommer att arbeta inom ett affärsområde med korta beslutsvägar och med en prestigelös atmosfär. Du kommer att ingå i ett härligt och kompetent gäng som arbetar tillsammans för att uppnå bästa resultat. I din roll som redovisningschef rapporterar du direkt till vår CFO.

Ansökan

För mer information kring tjänsten är du välkommen att kontakta Peter Nyström, CFO på 0730 701 969, peter.nystrom@happident.se. För frågor kring rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Sara Awak, Head of HR & Talent Acquisition på 0735 072 449, sara.awak@happident.se. Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Sista ansökningsdag är 2020-10-15.

Varmt välkommen med din ansökan!

Praktisk information

Start: Omgående eller enligt överenskommelse
Omfattning: Heltid

Placering: Polhemsplatsen, Göteborg
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomichef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 15 okt 2020 (25 dagar kvar)