Financial Controller till Greencarrier Freight Services International, Göteborg

Financial Controller till Greencarrier Freight Services International, Göteborg

Vi söker nu en Financial Controller till Greencarrier Freight Services International, Göteborg som är i början av en stor integrationsresa.

Bakgrunden är att fr om november 2021 är Greencarrier Freight Services en del av JAS med huvudsäte i Atlanta, Georgia. Nytt redovisningssystem skall implementeras och harmoniseras med gemensamma processer med JAS. För en person med redovisningsintresse är detta en mycket intressant roll där man tillsammans med våra kunniga medarbetare ute i länderna arbetar för att förbättra nuvarande processer och arbetar för gemensamma mål med JAS. Inom JAS är mottot "people makes the difference", därför söker vi just nu dig som vill utvecklas tillsammans med oss.Rollen som Financial Controller:


Nu stärker Greencarrier Freight Services Internationals upp sin ekonomiavdelning med en controller vilket ger dig, som idag är financial controller eller redovisningsekonom med goda redovisningskunskaper, chansen att utvecklas vidare tillsammans i en internationell och dynamisk miljö. Du erbjuds en bred roll med många kontaktytor i olika delar av organisationen.

Som Financial Controller är du delaktig i koncernens finansiella rapportering vilket innebär månads-, kvartals- och årsrapportering. I tätt samarbete med Regional Finance Director Nordics, som du även rapporterar till, ligger fokus på att fortsätta utveckla effektiva processer och rutiner.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden som Financial Controller:
  • Ansvara för finansiell rapportering till olika intressenter.
  • Förbereda koncernrapporter och analyser.
  • Vara involverad i årsbokslut och andra redovisningsfrågor.
  • Ansvara för budget; planering, prognoser och uppföljning inom koncernen.
  • Arbeta med integrering och implementering av nya processer
  • Stötta ledningen med finansiella analyser.
Rollen växlar mellan operativt redovisningsarbete och strategiska frågeställningar. Det ställer krav på en bred erfarenhet, en nyfikenhet och ett driv.

Kvalifikationer och personliga egenskaper:

Vi söker dig med högskoleutbildning med inriktning mot ekonomi och redovisning samt minst 3 års erfarenhet av kvalificerad redovisning i Sverige. Kanske har du några års revisorserfarenhet kombinerat med arbete med kvalificerade redovisningsfrågor på ett företag. Du behöver ha vana att arbeta med budget, prognoser och förberedelse av finansiella rapporter till olika intressenter inom bolaget. Du är en van Excel-användare, har ett allmänt intresse av digitalisering och system. Vi ser gärna att du har arbetat i något större affärssystem tidigare. Är du en duktig användare av Power BI som kanske till och med skapar egna rapporter kommer vi ha ett extra gott öga till dig, även om det inte är ett krav.

Vi ser gärna att du har varit verksam i en internationell miljö med kunskap inom regelverket för K3 och US GAAP. Du talar och skriver svenska och engelska obehindrat.

Då du kommer att ha många kontaktytor i organisationen är det också viktigt att kunna kommunicera på ett tydligt och pedagogiskt sätt. Det kommer att behövas ett självgående och flexibelt arbetssätt och att du trivs med att arbeta i en organisation med högt tempo

Vad erbjuds du hos Greencarrier?
  • En bred roll med många kontaktytor i olika delar av organisationen
  • Möjlighet att själv utvecklas och påverka arbetssätt inom sina ansvarsområden.
  • Arbete i en dynamisk miljö
Placeringsort: Göteborg

Om Greencarrier Freight Services International

Greencarrier Freight Services International är moderbolaget för Freight services bolagen i Norden och Baltikum. Med verksamhet i 10 olika länder och med en omsättning på MEUR 522 (år 2021). Vi sysslar huvudsakligen med spedition, och erbjuder tjänster inom sjö, flyg, bil och tågfrakt. För mer information se www.freightservices.greencarrier.com

I denna rekryteringsprocess samarbetar Greencarrier med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Susanne Areschoug på 0701-660 803. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.

Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.

Vi välkomnar din ansökan!

Sökord; "finance manager", "financial controller", controller, "business controller", revision, ekonomichef, ekonomiansvarig, redovisningschef, redovisningsansvarig, ekonom, redovisningsekonom, ekonomichef, ekonom
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Bank, Finans & Försäkring, Försäkring
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Meritmind AB
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)