Formulerare/Produktutvecklare för kosmetik

Formulerare/Produktutvecklare för kosmetik

Kvalifikationer
Formulerare/Produktutvecklare – minst 2 års erfarenhet
Om jobbet

Grazette of Sweden är en ledande kosmetikatillverkare med starka varumärken inom sin kategori. Lust, Ansvar, Öppenhet, Affärsmässighet är våra värdeord som präglar vår inställning till arbetet och våra relationer till varandra och andra. Vi kan erbjuda Dig en möjlighet att utveckla Grazettes varumärken för att möta framtidens konsumentönskemål.

Produktutvecklare för kosmetika

Till vår produktutvecklingsavdelning söker vi nu en drivande, resultatinriktad och utvecklingsorienterad formulerare. Som formulerare utvecklar Du nya produkter, samt förbättringar av befintliga produkter, inom de kategorier där vi är verksamma. Du arbetar tätt tillsammans med marknad, produktion och inköp.

Ansvarsområde

Driva och genomföra produktutveckling och förbättringsaktiviteter
Ansvara för regulatoriska aktiviteter såsom att sammanställa våra säkerhetsrapporter och registreringar (CPNP, CPSR)
Upprätta och underhålla recept och produktinstruktioner för nya och befintliga produkter
Ansvara för att våra produkter motsvarar specifikationerna avseende funktion och övriga produktegenskaper
Upprätthålla kunskaper om lagar/krav, konsumenter och konkurrenter
Tillsammans med övriga produktutvecklare stå för företagets kärnkompetens inom kosmetikaområdet

Personliga egenskaper

Som person är Du är utvecklingsorienterad och strävar efter att hitta nya möjligheter och lösningar. Du är resultatinriktad och strukturerad och drivs av att arbeta mot tydliga mål. Du har en stark inre motor och initiativförmåga som gör att Du tycker om att arbeta självständigt och fatta egna beslut. Vidare ser vi att Du är lyhörd, duktig på att skapa goda relationer, och värdesätter ett gott samarbete.

Din bakgrund
Du har högskoleutbildning inom kemi och gärna några års erfarenhet av formulering/ produktutveckling av kosmetiska produkter. Även annan utbildning i kombination med relevant erfarenhet av produktutveckling inom kemi kan vara aktuell. Det är meriterande om Du har erfarenhet inom toxikologi. För att lyckas i rollen krävs kommersiell förståelse och ett intresse för verksamhetens alla delar.
Du behärskar svenska flytande och har god nivå i engelska.

Frågor gällande ovanstående tjänst besvaras av Mikael Karlsson HR Manager Tel 0736 336627 eller via mail till mikael.karlsson@grazette.se

Sök tjänsten genom att skicka CV och personligt brev till jobb@grazette.se
Mer info
Kontaktperson Mikael Karlsson
Telefon 0736336627
Email Mejla Mikael Karlsson
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://grazette.se/sv
Sista ansökningsdag 15 nov 2019 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Grazette of Sweden AB är ett svenskt företag i stort expansivt skede inom hårvårdsbranschen med egen forskning, utveckling och tillverkning. Företagets produktutveckling sker i tätt samarbete med experter inom branschen och vi säljer enbart till frisörer och frisörsalonger. Företaget har vuxit till ett dynamiskt företag som idag står för stora delar av den totala försäljningen på den svenska frisörmarknaden. Grazette of Sweden är även representerade internationellt i 10 länder.