Field Application Engineer till GPBM Nordic AB, Göteborg

Field Application Engineer till GPBM Nordic AB, Göteborg

Marknaden för GPBM Nordic's industridivision växer snabbt i takt med att allt fler produkter och applikationer behöver anpassade batterilösningar. Nu har du chans att bli en viktig del av detta entreprenörsdrivna, innovativa växande företag i en expansiv bransch!

Är du kreativ och initiativrik? Tycker du om att ha en central roll i kundprojekt? Då kan detta vara en bra möjlighet för dig! Vi söker nu en

Field Application Engineer

till Göteborg

Om oss

GPBM Industry är en heltäckande leverantör av energilagringslösningar och batterier med över 30 års erfarenhet av att producera och distribuera produkter med hög kvalitets- och säkerhetsstandard. Med ett tydligt fokus på hållbarhet och kundanpassning tar vi fram en lämplig energilösning för den unika applikationen. GPBM's industridivision strävar efter att vara den bästa partnern för OEM- och MRO-aktiviteter inom områdena energilagring och batterier. Global förståelse i kombination med lokal expertis gör att vi kan anpassa service och lösningar för att leva upp till kundens förväntningar.

"GPBM är en väldigt familjär och platt organisation. Det är lätt att få sin röst hörd och man känner sig välkommen direkt från början. Företaget är under ständig utveckling åt rätt håll. Det är ett bolag som jobbar med entreprenörskap och allas röst är lika värd.

Jag trivs med GPBM som arbetsgivare för att jag kan vara mig själv och jobba med det jag tycker är roligt. En väldigt spännande marknad som ligger i det dolda. Jag trivs med att jag har möjlighet att jobba med ett relationskapande yrke där jag får lov att representera ett bolag jag kan stå bakom."

- Victor Olsson, Technical Sales

Dina arbetsuppgifter

Som Field Application Engineer (FAE) stärker du bolagets tekniska kompetens och blir en viktig nyckelperson inom området. Du arbetar tillsammans med vårt säljteam och hjälper dem i flera parallellt pågående projekt. Du blir den tekniska resursen i OEM-projekten och arbetar tätt med R&D-avdelningen, där du kommer att fokusera på att bredda vår produktportfölj och hitta nya lösningar. Du kommer att genomgå ett utbildningsprogram kring de produkter och verktyg som du kommer att arbeta med. Som FAE utgår du från företrädesvis från GPBM:s huvudkontor i Mölndal.

I rollen ingår även att
  • Ansvara för tekniskt stöd vid lansering av nya tjänster och produkter
  • Förbereda och säkra teknisk dokumentation
  • Etablera, utveckla och upprätthålla kund- och leverantörsrelationer
  • Leverera rätt lösningar i rätt tid till leverantörer och kunder
  • Driva utformning av lösningar tillsammans med andra (t.ex. fabriker, leverantörer mm.)
  • Samarbeta och samordna med övriga ingenjörer i syfte att dela med sig av projekt, utmaningar och nya lösningar
  • Ansvara för service till eftermarknaden vilket innebär testning, problemanalys, rapporter
I tjänsten ingår kortare affärsresor till kunden i huvudsak inom norden/Europa. Du gör även leverantörsbesök i Europa med syfte att bygga relationer samt utföra kvalitetskontroller i fabriker. Det blir även någon resa per år till Asien.

Din profil

Vi söker dig som är utbildad Elektronikingenjör med några års arbetserfarenhet inom produktutveckling. Har du intresse, erfarenhet och förståelse inom den industriella energimarknaden (batterier, BMS etc.) är det meriterande. Då du har kollegor och kunder internationellt är goda kunskaper i engelska ett krav.

Det är viktigt för oss att du tycker att det är kul att jobba i en entreprenörstänkande miljö där kreativitet, initiativtagande, prestigelöshet och lösningsfokus är nyckeln till framgång.

Som person

Är du en skicklig problemlösare med god förmåga att hantera flera projekt parallellt. Du är ansvarstagande och resultatorienterad samtidigt som du kan behålla lugnet.

Kontakt

För mer information om tjänsten kontakta rekryteringskonsult Josefine Petersson 0702-501429 eller Nicole Diener 0735-258686 på Intenso Teknikrekrytering AB. Då urval sker löpande är du välkommen med din ansökan snarast!

Välkommen med din ansökan!

Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Data & IT, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Intenso Teknikrekrytering AB
Sista ansökningsdag 30 nov 2019 (37 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

GPBM Nordic designar, marknadsför och säljer produkter inom områdena portabel energi, belysning, brandsäkerhet samt välfärdsteknologi och har tagit en stark position på såväl konsument- som industrimarknaden med bl.a. varumärkena GP Batteries, GP PowerBank, Housegard och Sensagon. Organisationen präglas av en familjär kultur med platt struktur och hög tillgänglighet till företagsledningen.

Företaget är entreprenörsdrivet och ingår i handelskoncernen Cebon Group som har rörelsedrivande bolag i Norden, Frankrike och Italien. Huvudkontor och centrallager ligger i Mölndal. Koncernen omsätter drygt 460 miljoner och har ca 110 anställda som arbetar under ledorden Utveckling, Engagemang och Ansvar. För mer info, gå gärna in på www.gpbmindustry.com

Sökord: elektronik, electronics, application engineer, applikationsingenjör, FAE, energiingenjör, produktutveckling, technologie development, R&D, produktutvecklingsingenjör, embedded, embedded engineer, inbyggda system.