Naturvetenskapliga fakulteten söker Ansvarig specialist för rekrytering av kvalificerade tjänster

Naturvetenskapliga fakulteten söker Ansvarig specialist för rekrytering av kvalificerade tjänster

Vill du vara med där ny kunskap skapas och sprids? Vill du bidra till att göra naturvetenskaplig forskning framgångsrik? Är du intresserad av ett ansvarsfullt arbete som ställer krav på din kompetens och förmåga att arbeta självständigt? Tycker du dessutom att det är en bonus att ha trevliga kollegor kan vi erbjuda ett ovanligt utvecklande jobb.

Välkommen till Naturvetenskapliga fakulteten

Vid Naturvetenskapliga fakulteten utbildar vi framtidens naturvetare och matematiker. Vår forskning spänner över stora områden – alltifrån de grundläggande vetenskaperna till tillämpningar inom exempelvis miljö- och klimatforskningen, livsvetenskaper och biologisk mångfald. Fakultetskansliet är en del universitetets verksamhetsstöd som ger stöd till fakultetens styrelse och ledning, till våra institutioner och infrastrukturer. Vårt arbetssätt präglas av professionalitet, effektivitet och service och vi arbetar i ljusa kontorslokaler i centrala Göteborg.

Fakultetskansliet har nu behov av att stärka stödet med en ansvarig specialist för rekrytering av lärare, professorer och andra kvalificerade anställningar. Vi erbjuder ett spännande och omväxlade arbete som ger dig möjlighet att arbeta självständigt.

Arbetsuppgifter

Rekrytering av lärare är en stor del av universitets rekryteringar. Vid Naturvetenskapliga fakulteten finns en lärarförslagsnämnd (rekryteringsgrupp) som rekryteringsstöd för chefer. Nämnden är en central del av fakultetens beredningsorganisation vid tillsättning av läraranställningar och befordringsärenden. Nämnden består av fasta ledamöter från institutionerna samt en studentrepresentant. För varje ärende utses särskilda (externa) sakkunniga inom det ämnesområde som är aktuellt för att lämna yttranden som beslutsunderlag för nämnden.

Lärarrekrytering syftar till att anställa professorer, universitetslektorer och biträdande lektorer. Den inkluderar också adjungeringar och befordringar. Rekryteringsarbetet präglas av hög kvalitetsmedvetenhet och varje rekryteringsprocess är relativt lång. Tjänsterna annonseras internationellt.

Som ansvarig specialist arbetar du med att stödja lärarförslagsnämnden där du har helhetsansvar. Det innebär att du har en rådgivande roll gentemot nämndens ledamöter och representanter för institutionerna, till exempel chefer och personalhandläggare. Dessutom ingår det att hantera möten – från planering till kallelse och protokoll.

I arbetet med lärarförslagsnämnden bereder du ärenden i samarbete med nämndens ordförande och institutionerna, har kontakt med sakkunniga, föredrar beslutsärende inför rektor och dekan.

Som en naturlig del ingår att stötta kollegor inom andra funktioner vid arbetstoppar eller i olika projekt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleexamen, gärna inom beteendevetenskap, offentlig förvaltning eller motsvarande som vi bedömer likvärdig. Du har minst fem års erfarenhet av både kvalificerat operativt och strategiskt arbete, inom exempelvis HR, förvaltning och/eller ledningsstöd. Erfarenhet från universitets- och högskolesektorn eller annan del av offentliga sektorn är meriterande.

För att klara uppdraget krävs skicklighet i rekryteringar kombinerat med drivenhet i den förvaltningsmässiga hanteringen. I din roll förväntas du också självständigt medverka till att ta fram regel- och policydokument och att utveckla administrativa rutiner inom ditt arbetsområde. Du gillar att hänga med i utvecklingen och nätverka med liknande funktioner – såväl inom som utanför universitetet. I samarbete med fakultetsledning och HR-funktion ansvarar du också för att följa upp och analysera fakultetens arbete med lärarrekryteringar.

Vi verkar i en internationell miljö och våra verksamheter förutsätter att du har lätt för att uttrycka dig både i tal och skrift på svenska och engelska.

God kännedom om de lagar och regler som styr universitetets verksamhet är meriterande.

Rollen som ansvarig specialist innebär till stor del att arbeta självständigt med eget ansvar något som kräver initiativkraft och ordning och reda. Du kommer dessutom att ha kontakter med verksamhetsföreträdare på samtliga nivåer inom universitetet. Så den vi söker är en person som har förmågan att skapa relationer och är inriktad på samarbete, samtidigt som du har en stark integritet.

Självklart är du en van användare av Office-paketet.

Stämmer beskrivningen in på dig? Tveka därför inte att söka redan i dag. Vi ser fram emot din ansökan!

Anställning

Tjänsten är tillsvidareanställning på heltid, med tillträde snarast enligt överenskommelse. Den formella tjänstebeteckningen är handläggare för lärarrekrytering. Vi tillämpar provanställning.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta:

Pia Strandh, rekryteringskonsult Cordovan Career

073-340 92 13
pia.strandh@cordovan.se

Vi kommer att hålla intervjuer löpande under hela rekryteringsprocessen, du kan alltså bli kallad till intervju innan sista ansökningsdag.

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Diarienummer: PAR 2019/306

Arbetsform: Tillsvidareanställning

Placering: Naturvetenskapliga fakulteten

Ansökan ska vara inkommen senast: 2019-03-25

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Administration, HR & Personal, Rekrytering
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://science.gu.se/
Sista ansökningsdag 25 mars (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.