Vid Naturvetenskapliga fakulteten utbildar vi framtidens naturvetare och matematiker. Vår forskning spänner över stora områden – alltifrån de grundläggande vetenskaperna till tillämpningar inom exempelvis miljö- och klimatforskningen, livsvetenskaper och biologisk mångfald. Fakultetskansliet har nu behov av att stärka stödet med en ansvarig specialist för rekrytering av lärare, professorer och andra kvalificerade anställningar. Vi erbjuder ett spännande och omväxlade arbete som ger dig möjlighet att arbeta självständigt.

Arbetsuppgifter

Förvaltning och handläggning utgör basen för beredning av och beslut om läraranställningar. Beredningen av lärarrekrytering syftar till att anställa professorer, universitetslektorer och biträdande lektorer. Den inkluderar också adjungeringar och befordringar. Rekryteringsarbetet präglas av hög kvalitetsmedvetenhet.

Som ansvarig handläggare arbetar du med att stödja beredningsorganet benämnt lärarförslagsnämnden där du har helhetsansvar. Det innebär att du har även en rådgivande roll gentemot nämndens ledamöter och representanter för institutionerna, till exempel chefer och personalhandläggare. Dessutom ingår det att hantera möten – från planering till kallelse och protokoll.

I arbetet med lärarförslagsnämnden bereder du ärenden i samarbete med nämndens ordförande och institutionerna, har kontakt med sakkunniga, föredrar beslutsärende inför rektor och dekan. Som en naturlig del ingår att stötta kollegor inom andra funktioner vid arbetstoppar eller i olika projekt.

Rekrytering av lärare är en stor del av universitets rekryteringar. Vid Naturvetenskapliga fakulteten finns en lärarförslagsnämnd som rekryteringsstöd för chefer. Nämnden är en central del av fakultetens beredningsorganisation vid tillsättning av läraranställningar och befordringsärenden. Nämnden består av fasta ledamöter från institutionerna samt en studentrepresentant. För varje ärende utses särskilda (externa) sakkunniga inom det ämnesområde som är aktuellt för att lämna yttranden som beslutsunderlag för nämnden.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleexamen, gärna inom offentlig förvaltning eller motsvarande som vi bedömer likvärdig. Du har minst tre-fem års erfarenhet av både kvalificerat operativt och strategiskt arbete, inom exempelvis förvaltning och/eller ledningsstöd. Erfarenhet från universitets- och högskolesektorn eller annan del av offentliga sektorn är meriterande. För att klara uppdraget krävs skicklighet i handläggning kombinerat med drivenhet i den förvaltningsmässiga hanteringen. I din roll förväntas du också delta i utvecklingsarbetet och driva och utveckla administrativa rutiner. Du gillar att hänga med i utvecklingen och nätverka med liknande funktioner – såväl inom som utanför universitetet. I samarbete med fakultetsledning och HR-funktion ansvarar du också för att följa upp och analysera fakultetens arbete med lärarrekryteringar.

Vi verkar i en internationell miljö och våra verksamheter förutsätter att du har lätt för att uttrycka dig både i tal och skrift på svenska och engelska. God kännedom om de lagar och regler som styr universitetets verksamhet är meriterande.

Rollen som ansvarig handläggare innebär till stor del att arbeta självständigt med eget ansvar något som kräver initiativkraft, effektivitet, ordning och reda. Du kommer dessutom att ha kontakter med verksamhetsföreträdare på samtliga nivåer inom universitetet. Så den vi söker är en person som har förmågan att skapa relationer och är inriktad på samarbete, samtidigt som du har en stark integritet. Vidare ser vi att du är noggrann och stresstålig. Självklart är du en van användare av Office-paketet.

Ansökan

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, med tillträde snarast enligt överenskommelse. Vi tillämpar provanställning och individuell lönesättning.

Kontaktuppgifter

GUSTAV BERTILSSON ULEBERG, Kanslichef, Naturvetenskapliga fakulteten tel 031-786 5250, 0709-34 44 00.

TANJA THOMPSON, Kommunikationschef, bitr. kanslichef, Naturvetenskapliga fakulteten tel 031-786 98 86, 0766-22 98 86.

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner
Mer info
Kontaktperson Gustav Bertilsson Uleberg
Telefon 031-786 525
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Administration, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.gu.se
Sista ansökningsdag 19 nov 2019 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.