Ekonom, Core Facilities

Ekonom, Core Facilities

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Core Facilities vid Sahlgrenska akademin är en för Göteborgs Universitet gemensam forskningsinfrastruktur som består av forskningsresurser och teknikplattformar inom det biovetenskapliga området. Vi finns på Medicinareberget i närheten av Sahlgrenska universitetssjukhuset och är närmare hundra medarbetare. Våra tjänster omfattar experimentell rådgivning och tillgång till avancerad utrustning, stöd i ett projekts genomförande, provberedning och datainsamling. För mer information om vår verksamhet se www.cf.gu.se

Arbetsuppgifter

I din roll som ekonom hos Core Facilities kommer du främst att arbeta med projektredovisning (avtalsregistrering, rekvirering, kostnadskalkylering, uppföljning och återrapportering till bidragsgivare), bokslutsarbete, budget och löpande bokföring. Även uppgifter inom leverantörsreskontra, personalkontering, anläggningsredovisning och inköpsfrågor ingår. Utöver detta stöttar du kärnverksamheten med resultatuppföljning och frågor rörande ekonomiadministration.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom ekonomi (eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig) och minst ett par års dokumenterad erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är ett krav då du kommer att ha kontakt med personer i olika befattningar och med olika nationaliteter, både internt och externt. Detta kräver även god servicekänsla och samarbetsförmåga. Du ska ha god vana av att arbeta med ekonomiprogram och Excel. Viktiga egenskaper är noggrannhet, förmåga att arbeta självständigt och att tillämpa regelverk samt att hålla deadlines. Vi ser också att du är flexibel och vid behov kan omprioritera bland dina arbetsuppgifter. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställning

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid (100%). Sex månaders provanställning kan komma att tillämpas. Anställningsstart snarast enligt överenskommelse.

Anställningen är placerad inom Core Facilities administrativa enhet som består av åtta personer varav tre arbetar med ekonomi.

Kontaktuppgifter för anställningen

Om du har frågor om anställningen är du välkommen att kontakta administrativ chef Carina Johansson, tfn. 031-786 4408, e-post: carina.johansson.2@gu.se.

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande

Ansökan

För att söka en anställning vid Göteborgs universitet måste du registrera ett konto i vårt rekryteringssystem. Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2022-07-05

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.
Mer info
Kontaktperson Carina Johansson
Telefon 031-786 4408
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.gu.se/
Sista ansökningsdag 5 juli 2022 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.