Vikarierande specialpedagog/speciallärare till Polhemsgymnasiet

Vikarierande specialpedagog/speciallärare till Polhemsgymnasiet

Om arbetsplatsen
Vår vision är att Göteborg ska vara en internationellt ledande utbildnings- och kunskapsstad. Utbildningsförvaltningen i Göteborg bedriver verksamhet inom kommunal gymnasieskola, vuxenutbildning, yrkeshögskola, gymnasiesärskola, särvux, studie- och yrkesvägledning, modersmål samt skolutveckling. I vårt arbete har vi ett tydligt elevfokus som sätter kunskap och färdigheter i ett sammanhang där inre motivation, medskapande och lust att lära är viktiga ingredienser. Vi arbetar utifrån alla människors lika värde och rättigheter. Tillsammans skapar vi en arbetsmiljö där både elever och medarbetare är delaktiga och verkar för varandras framgång.

Arbetsuppgifter
På Polhemsgymnasiet vi ett tydligt elevfokus som sätter kunskap och färdigheter i ett sammanhang där inre motivation, medskapande och lust att lära är viktiga ingredienser. Vi arbetar utifrån alla människors lika värde och rättigheter. Tillsammans skapar vi en arbetsmiljö där både elever och medarbetare är delaktiga och verkar för varandras framgång. Vid rekrytering beaktar vi mångfaldsperspektivet för att bidra till en bättre spegling av befolkningsstrukturen i Göteborg. Polhemsgymnasiet har högskoleförberedande gymnasieprogram i ekonomi, naturvetenskap, samhällsvetenskap och teknik. Skolan har drygt 1100 elever, 60 lärare och totalt runt 85 anställda. Vi lägger stor vikt vid förståelse och pedagogik som stimulerar till inlärning. Därför kallar vi Polhemsgymnasiet för en kunskapsskola. Här får våra elever en utbildning av hög kvalitet som gör dem väl förberedda för att läsa vidare på högskola och universitet. Miljön på Polhemsgymnasiet är speciell med sin vackra plats vid Göta älv. Lokalerna är ljusa och luftiga, miljön runt omkring stimulerande. Såväl teori- som laborationssalar är välutrustade. Vi har Chalmers, IT-universitetet, företag och andra gymnasieskolor som grannar. På området finns också ett fint bibliotek. Dessutom har vi ett brett internationellt kontaktnät och har utbyten med andra länder. Vi söker nu en vikarie då en av våra två ordinarie specialpedagoger kommer vara frånvarande under en period. Då vi har elever som är i behov av regelbundet och nära stöd söker vi en specialpedagog eller speciallärare som framför allt kan stötta de eleverna i sina studier. Stödet kan se lite olika ut beroende på de aktuella elevernas behov. Från att behöva stöd i att skapa struktur kring sina studier till att skapa en organisation kring elevens behov tillsammans med elevens ordinarie lärare. Dvs informera och stötta lärare i att utveckla sin undervisning så att den anpassas efter elevens behov. Utöver de eleverna ingår också att delta i elevhälsoteamet för programmen NA och TE, vilket också består av sjuksköterska, kurator och rektor. Gruppen träffas regelbundet för att samverka runt eleverna på programmen. Du arbetar nära och tillsammans med din kollega inom specialpedagogiken.

Kvalifikationer
Lärarexamen samt legitimation är ett krav, behörighet för gymnasieskolan är meriterande. Det är meriterande om du har genomgått Specialpedagog- eller speciallärarutbildning och/eller har erfarenhet av arbete med att stödja elevers lärande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Det är viktigt att du bifogar din lärarlegitimation med ämnesförteckning till ansökan. Du har en god förmåga att skapa relationer med ungdomar och kollegor. Att ha ett pragmatiskt och flexibelt förhållningssätt är din styrka. Du tycker att det är naturligt att man samarbetar för att nå bästa möjliga arbete kring uppdraget och arbetsuppgifterna däri. Ditt perspektiv präglas av möjligheter snarare än hinder. Du har förmåga att anpassa ditt arbetssätt till målgruppen och är öppen för att utveckla nya arbetsmetoder. I ditt arbete växlar du otvunget mellan samarbete och självständighet. Du har mod att ge konkreta förslag och aktivt handleda lärare. God förtrogenhet med kompensatoriska hjälpmedel och god kompetens vad gäller digitala lärverktyg.

Övrigt
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Göteborgs Stad har upphandlade avtal.
Mer info
Kontaktperson Johan Gustavsson
Telefon 0703-055495
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Utbildning, Specialpedagog, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Deltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 28 okt 2020 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.