Vikariat Jobbcoach/arbetsspecialist till Örgryte-Härlanda

Vikariat Jobbcoach/arbetsspecialist till Örgryte-Härlanda

Om arbetsplatsen
Vill du ha ett jobb där du kan göra skillnad i människors liv och där du får möjlighet att utvecklas in din yrkesroll? Hos oss i Örgryte-Härlanda arbetar du för att ge våra invånare ett gott liv. Med vårt engagemang och vår kompetens gör vi det bästa för göteborgarna och bidrar till att Örgryte-Härlanda upplevs som ett attraktivt område att leva, bo och arbeta i. Vi har idag ca 2 500 anställda som alla ger service, stöd och omsorg på olika sätt. Välkommen till en arbetsplats där vi samarbetar för dem vi är till för.

Arbetsuppgifter
Nu söker vi på Columbus en Jobbcoach/arbetsspecialist med inriktning på rehabilitering. Tjänsten är ett vikariat från 4/1-31/12 2021 med sysselsättningsgrad på 75%. Columbus är en hbtq-diplomerad verksamhet som erbjuder arbetsinriktad rehabilitering för unga vuxna som saknar arbete och som samtidigt har psykiska besvär. Vi erbjuder dig arbete i en kreativ verksamhet vars mål är att hjälpa unga ut i arbete eller studier. Vi arbetar i ett tvärprofessionellt team bestående av kurator, jobbcoacher/arbetsspecialister, psykologer och psykiater. Syftet är att stötta den unge i att öka sin psykiska hälsa, funktions- och aktivitetsnivå för att nå arbete eller studier. Columbus finns för unga vuxna mellan 18-29 år, som bor i någon av de tre centrala stadsdelarna Örgryte-Härlanda, Centrum eller Majorna- Linné. Den unge kan få stöd på Columbus mellan 6-12 månader. I det löpande arbetet som jobbcoach/arbetsspecialist med inriktning rehabilitering ingår utåtriktade insatser där du kontaktar arbetsgivare, är med på studiebesök, ordnar praktik- och arbetsträningsplatser, kontaktar studievägledare, söker jobb och diskuterar anpassning av arbete och studier allt utifrån den unges behov. Vidare arbetar du relationellt med den unge i syfte att motivera och stötta den unge i att öka sin funktions- och aktivitetsnivå för att komma vidare mot arbete eller studier. Då vi arbetar i ett tvärprofessionellt team jobbar du ofta i nära samarbete med en kollega runt varje deltagare. Samverkan och samordning av kontakter med myndigheter så som Arbetsförmedling, socialtjänst och Försäkringskassan ingår också i rollen. Columbus styrs av ett samverkansavtal och samfinansieras av Hälso- och sjukvården, Arbetsförmedlingen, Samordningsförbundet Göteborg Centrum samt de tre centrala stadsdelsförvaltningarna i Göteborg Stad. Styrning och ledning sker inom SDF Örgryte-Härlanda. Samverkan mellan ingående parter är centralt. Verksamheten är lokaliserad i trivsamma lokaler på Karl Johansgatan i Majorna.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleexamen med beteendevetenskaplig, rehabiliterande eller social inriktning. För att utföra uppdraget krävs att du har tidigare vana av att ha arbetat uppsökande med arbetsgivarkontakter och praktikanskaffning. Vi ser därmed gärna att du har ett brett nätverk av arbetsgivarkontakter för att underlätta arbetet med att hitta arbets- och praktikplatser till de unga. Har du tidigare arbetat med rekrytering och har god insyn i anställningsprocessen är även detta ett plus. Vana av att jobba enligt metoder som Supported Employment eller IPS (Individanpassat Stöd) är andra värdefulla meriter. Du behöver ha god kännedom om vad det innebär att arbeta med arbetslivsinriktad rehabilitering, ungas livsvillkor samt psykisk ohälsa. Att ha god kännedom om hur arbetsgången inom olika myndigheter, så som Arbetsförmedling, socialtjänst och Försäkringskassan, fungerar är också meriterande. Med tanke på att du möter människor i en utsatt situation samt ingår i ett team med olika professioner behöver du vara trygg i din yrkesroll och ha god samarbetsförmåga. Därför behöver du ha tidigare erfarenhet av att skapa goda relationer i din yrkesroll. Vi ser även gärna att du har ett normkritiskt förhållningssätt i ditt arbete. I den här tjänsten är det viktigt att du är flexibel, att du gillar det utåtriktade arbetet och att samverka med andra. Du behöver kunna arbeta självständigt och ha en tålmodig ådra. För att trivas hos oss tror vi att du är prestigelös och har nära till skratt. Vi vill att Columbus ska präglas av öppenhet och respekt för olikheter och vi vet att mångfald bidrar till att utveckla vår verksamhet. Vill du vara med att bidra med dina kompetenser till vårt team och vår verksamhet, välkommen med din ansökan. Vi ser fram emot att höra från dig!

Övrigt
I Örgryte-Härlanda arbetar vi för att arbetsmiljön ska vara god och hälsofrämjande. Som anställd erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och cykelförmån. Vårt geografiska läge innebär goda kommunikationer och närhet till både Göteborgs centrum och vackra grönområden. När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt rekryteringssystem Visma Recruit. På så sätt blir hanteringen av din ansökan effektiv, snabb och säker. Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster då Göteborgs Stad har upphandlade avtal. Vi vill ta tillvara de kvaliteter som mångfald och en jämn könsfördelning tillför verksamheten.
Mer info
Kontaktperson Christian Nilsson
Telefon 031-365 69 43
Område Göteborgs stad
Yrkesroll HR & Personal, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 3 dec 2020 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.