Verksamhetsutvecklare till Serviceresor

Verksamhetsutvecklare till Serviceresor

Om arbetsplatsen
Göteborg är mitt uppe i ett stort stadsutvecklingssprång. Vår stad växer varje år och har ambitioner att fortsätta växa som regionens kärna. Trafikkontoret har en central roll i utvecklingen av staden, men också att förvalta den befintliga staden. Idag är vi ca 470 medarbetare som planerar, bygger, förvaltar och utvecklar stadens infrastruktur, gator och offentliga rum till största möjliga nytta för stadens boende, besökare och verksamma. I vårt uppdrag finns också att boka och administrera färdtjänstresor och andra serviceresor. Tillsammans med övriga förvaltningar och bolag i Göteborgs stad arbetar vi för att Göteborg ska fortsätta växa och utvecklas till en stad för alla.

Arbetsuppgifter
Vi söker en verksamhetsutvecklare till en av serviceresors sex enheter, Trafikplanering & logistik. Enhetens uppdrag är att se till att trafiken används så effektivt som möjligt till nytta för våra resenärer. Serviceresor befinner sig i en spännande fas, där du kommer att ansvara för avdelningens arbete med allt från apputveckling och digitalisering, till att identifiera och utveckla framtidens trafikrelaterade IT-stöd. Tillsammans med representanter från olika enheter kommer du att vara central i arbetet med att underlätta för våra resenärer i ett Göteborg där stora ombyggnadsprojekt pågår. Som verksamhetsutvecklare kommer du att arbeta mycket i projektform, främst som projektledare, men också som deltagare. Arbetet kommer att vara självständigt, varierande och inkludera samarbeten med flera parter. Du kommer att ha en bred samarbetsyta och delta i och driva nätverk, projekt- och arbetsgrupper samt svara för omvärldsbevakning inom områdena. Uppdraget som verksamhetsutvecklare innehåller kvalificerat utrednings- och projektledningsarbete. Arbetet är både strategiskt och operativt och som verksamhetsutvecklare kommer du att arbeta i nära samarbete med avdelningens alla verksamheter. En del resor i arbetet kan förekomma. Som verksamhetsutvecklare kommer du tillhöra enheten Trafikplanering och logistik på avdelningen Serviceresor. Enheten består av 5 trafikutvecklare och 3 administratörer och vårt uppdrag är att se till att trafiken används så effektivt som möjligt till nytta för våra resenärer. Enhetens huvuduppdrag är att göra beräkningar och modelleringar samt utredningar av konsekvenser för olika logistikåtgärder. Men vi har även uppdraget att leda avdelningens arbete för att identifiera och utveckla framtidens trafikrelaterade IT-stöd, vilket är en stor del av verksamhetsutvecklarens roll. Vi tycker att det är viktigt att jobba tillsammans och med resenären i fokus. Vi vill att trafikkontoret ska präglas av öppenhet och respekt för olikheter och vi tror att mångfald bidrar till att utveckla vår verksamhet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleutbildning med inriktning mot verksamhetsutveckling, IT, logistik eller annan utbildning och erfarenhet som bedöms likvärdig. Du har erfarenhet från projektledning och erfarenhet av att arbeta tillsammans med olika aktörer på ett strukturerat och självständigt sätt. Det är en merit om du arbetat med trafikplanering eller andra logistikfrågor tidigare. Vi ser gärna att du har erfarenhet av kvalificerat arbete inom verksamhetsutveckling och förändringsarbeten, företrädesvis inom en politiskt styrd verksamhet. Du har en positiv grundsyn, och tycker om och utmanas av förändrings- och utvecklingsarbete där du får nyttja din initiativkraft och förmåga att se helheter och nya möjligheter. Du gillar att arbeta i sammanhang där delaktighet värderas högt och du är duktig på att fånga upp komplexa frågor på ett konstruktivt sätt. Du är prestigelös och bekväm med att arbeta tillsammans med många olika yrkesgrupper och att inneha olika roller. I din roll som verksamhetsutvecklare är du analytisk, strategisk, lyhörd och kommunikativ. Du är trygg i att självständigt och systematiskt driva och projektleda dina uppdrag fram till mål, där dokumentation är lika självklart som presentation i olika forum. Verksamhetsnytta och kundbehov är fokusområden för dig, och du är pedagogisk och skicklig på att i tal och skrift kommunicera och entusiasmera förändring. Välkommen med din ansökan!

Övrigt
I den här rekryteringsprocessen kommer vi att använda oss av testning som en del i vårt urvalsarbete. Vi tillämpar löpande urval och intervjuer. På grund av rådande tider kan det komma att bli aktuellt med digitala första intervjuer. Mer information om det får man om det blir aktuellt. Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings-, kandidatsöknings- och rekryteringsföretag samt försäljning av ytterligare annonser.
Mer info
Kontaktperson Natasha Illyés
Telefon 031-368 29 28
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Organisationsutveckling, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 6 dec 2020 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.