Vårdpersonal till hemtjänsten i Västra Göteborg

Vårdpersonal till hemtjänsten i Västra Göteborg

Om arbetsplatsen
Vill du jobba i en stadsdel där dina idéer formar framtidens välfärd? Västra Göteborg satsar stort på ett ledarskap där varje medarbetares kompetens ska tas tillvara. Tillsammans utvecklar vi kommunens service mot målet att göra Göteborg till en jämlik stad där alla kan leva ett gott liv. För att lyckas samverkar vi med många, som näringslivet och samhället i övrigt. Stadsdelen ligger i Göteborgs sydvästra del och ger service inom kultur och fritid, individ och familjeomsorg samt omsorg för äldre och funktionshindrade. Förvaltningen har runt 2000 anställda.

Arbetsuppgifter
Nu söker vi vårdpersonal för tillsvidareanställning till hemtjänsten Hagen/Grimmered i Västra Göteborg! Vi behöver utöka vårt härliga gäng och söker därför dig som vill bidra med dina kompetenser och erfarenheter hos oss. Dina huvudsakliga arbetsuppgifterna kommer vara att planera och utföra kvalificerat omsorgs- och servicearbete inom hemtjänsten. Du ska tillgodose brukarens individuella behov av omsorg och service i det egna hemmet utifrån beviljat bistånd enligt socialtjänstlagen. Det kan även förekomma vissa hälso- och sjukvårdsuppgifter efter delegation från sjuksköterska. Tjänsten innebär att man även kommer att arbeta som resurs på andra enheter inom hemtjänsten i Västra Göteborg. Din arbetsmiljö är omsorgstagarens hem vilket innebär att du ska ta hänsyn till varje persons integritet. För oss är det viktigt att omsorgs- och servicearbetet utgår från ett salutogent synsätt. Vi erbjuder dig ett arbete med stort ansvar. Vid frågor om tjänsten kontakta Enhetschef Tommy Striktner, 031-366 48 40.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har erfarenhet och/eller utbildning från ett arbete inom vård och omsorg alternativt annan kompetens som arbetsgivaren bedömer relevant. För tjänsten krävs det att du kan cykla och det är meriterande om du har B-körkort. I arbetet ingår dokumentation enligt gällande lagstiftning vilket innebär att du behöver ha grundläggande goda datakunskaper samt behärska svenska i tal och skrift. Arbetet innebär stundtals att du hanterar flera situationer samtidigt och det ställer därför krav på att du kan bibehålla en god servicekänsla samt att du är lösningsfokuserad i det du gör trots högt tempo. Du behöver vara relationsskapande och tycka om att möta olika människor samt ha en positiv människosyn. Då kommunikation är ett av dina främsta verktyg i denna roll kommer stor vikt läggas vid din kommunikativa förmåga. Arbetet kräver en del tunga lyft och fysisk ansträngning och det är därför viktigt att du har de förutsättningar som krävs för att klara av den typen av arbete. För att lyckas i rollen är du samarbetsvillig och tar ansvar för det arbete du utför. Eftersom en stor del av ditt arbete sker ensam är det viktigt att du är självständig och trivs att arbeta så. Ditt förhållningssätt ska återspegla social omsorg och du ska uppvisa ett gott bemötande mot alla människor du möter i arbetet. Känner du igen dig i beskrivningen ovan, tveka då inte att skicka in din ansökan redan idag! Urval och intervjuer kan komma att ske under annonseringstiden.

Övrigt
Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vårt uppdrag är att skapa en bra vardag för Göteborgs invånare, besökare och företagare. Som medarbetare i staden har du en trygg anställning med många karriärvägar där du får möjlighet till intressanta och meningsfulla arbetsuppgifter. Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Vi i Västra Göteborg vill att alla våra medarbetare ska vara delaktiga i att skapa arbetsplatser som genomsyras av respekt, jämställdhet, medinflytande, arbetsglädje och utveckling. I Västra Göteborg arbetar vi för att arbetsmiljön ska vara god och hälsofrämjande. Som anställd erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och cykelförmån. Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Kontaktperson Tommy Striktner
Telefon 031-366 4840
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 1 dec 2020 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.