Vård- och omsorgspersonal till Majorna-Linnés hemtjänst

Vård- och omsorgspersonal till Majorna-Linnés hemtjänst

Om arbetsplatsen
Majorna-Linné är Göteborgs folkrikaste stadsdel med cirka 64 000 invånare. Med närheten till både hamn och grönområden, den gamla bebyggelsen och det rika kulturutbudet, är det en attraktiv del av staden att leva och vistas i.
Stadsdelsförvaltningen i Majorna-Linné har cirka 1800 anställda. Här arbetar vi inom verksamheter som individ- och familjeomsorg, kultur och fritid, hälso-sjukvård och social omsorg om äldre och personer med funktionsnedsättning. Med engagemang och nytänkande gör vi stor skillnad för många. Göteborgs stads stadsdelsorganisation är under genomlysning som ett led av stadens behov av ständiga förbättringar.

Arbetsuppgifter
Vill du ha ett roligt och utvecklande jobb? Då är hemtjänsten något för dig!

Du och dina kollegor arbetar med att stödja våra omsorgstagare så att de kan leva ett så självständigt liv som möjligt. I arbetet får du möjlighet att uppleva glädjen i att möta världen genom någon annans ögon, och bidra till att omsorgstagarna ges möjlighet till en aktiv och meningsfull vardag. Du kommer att möta människor med olika bakgrund och erfarenhet, vilket skapar möten som stimulerar din personliga utveckling. Din arbetsuppgift blir att vara ett stöd till omsorgstagarna, så att de kan leva sitt liv så som de önskar. Därför ser arbetsdagens innehåll olika ut. Du har förståelse för hur viktigt det är att varje person är delaktig och har inflytande över sin vardag. I ditt arbete ingår bland annat praktisk hjälp med personlig omsorg, stöd vid måltider och stöd vid aktiviteter. Du utför också hälso- och sjukvårdsuppgifter utifrån delegering av sjuksköterska.

Arbetet passar dig som kan arbeta oregelbundna arbetstider, och som vill utföra ett arbete som är värdefullt för människor som behöver stöd i sin vardag.

Annonsen avser tidsbegränsade allmän visstidsanställningar som löper 6 månader, med möjlig förlängning.


Kvalifikationer
Du som är 18 år eller äldre är välkommen att söka detta arbete. Det är meriterande om du har erfarenhet från arbete på äldreboende eller hemtjänst och/eller har utbildning inom vård och omsorg.

Du är ansvarsfull, och har en positiv inställning till att arbeta inom äldreomsorg. Arbetet kräver att du är engagerad och flexibel samt visar respekt i alla dina möten. Det är viktigt att du har förmåga att kunna sätta dig in i andra människors situation och behov. Vi arbetar med helheten kring omsorgstagarna och därför samarbetar vi med andra professioner så som sjuksköterska, fysioterapeut och arbetsterapeut, men även med anhöriga och andra viktiga personer för omsorgstagaren. Det är därför viktigt att du har god samarbetsförmåga.
Du ska ha ett intresse av digitalisering då vi arbetar utefter ett mobilt arbetssätt. Då arbetet innebär kommunikation både i tal och skrift behöver du ha goda kunskaper i svenska språket. Då vi har avstånd mellan våra brukare är det meriterande om du kan cykla i tjänsten.

Välkommen till i Majorna-Linné, där de äldre har en aktiv och meningsfull vardag!


Övrigt
Göteborgs Stad organiserar om för en mer likvärdig och effektiv välfärd. Från den 1 januari 2021 kommer stadsdelen Majorna-Linnés hemtjänst att organiseras under Äldre- samt vård och omsorgsförvaltningen.

Tillträde enligt överenskommelse. Urval, intervjuer och tillsättning sker löpande.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 30 nov 2020 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.