Utvecklingsledare till Utvecklingsenheten på Förskoleförvaltningen

Utvecklingsledare till Utvecklingsenheten på Förskoleförvaltningen

Om arbetsplatsen
Göteborgs Stads förskoleförvaltning omfattar cirka 390 kommunala förskolor och 179 fristående förskolor med cirka 30 000 barn. Förvaltningen har ca 6 000 medarbetare som tillsammans arbetar med barnens lärande och utveckling i centrum. Förskoleförvaltningen söker dig som vill vara med att utveckla förskolan utifrån våra gemensamma inriktningar: Förskolan lägger grunden för barnens fortsatta utbildning En rolig trygg och lärorik förskola för alla barn Vi utvecklar förskolan tillsammans Vi satsar mer där det behövs mest

Arbetsuppgifter
Är du en driven person som ser utmaningar som möjligheter? Tycker du om att påverka och vill du utvecklas? På förskoleförvaltningen har vi ett av samhällets viktigaste uppdrag i arbetet med att alla barn ska få den omsorg och det stöd de behöver för att utvecklas och lära på likvärdiga villkor. Nu söker vi en vikarierande utvecklingsledare till utvecklingsenheten. Förskoleförvaltningens utvecklingsenhet består av 10 medarbetare som arbetar med förvaltningsövergripande arbetsuppgifter, bland annat med stöd till förvaltningens utbildningsområden och med framåtsyftande utvecklingsprojekt. Utvecklingsenheten ingår i Avdelningen för verksamhetsstyrning och utveckling, med 30 medarbetare som arbetar med utveckling, analys och digitalisering. Rollen som utvecklingsledare innebär att, självständigt och tillsammans med kompetenta kollegor, arbeta med dagsaktuella frågor såväl som med morgondagens utmaningar för förskola. Du behöver ha god kännedom om förskolans nuvarande arbetsformer och förutsättningar. Som utvecklingsledare behöver du ha ett gott samarbete med förskoleförvaltningens övriga stödfunktioner, med stadens rektorer och med fackliga organisationer. Dina arbetsuppgifter varierar, beroende på vilka områden som prioriteras, men kommer främst innebära att ingå i och leda utvecklingsinsatser inom förskolans uppdrag tillsammans med andra stödfunktioner samt att stödja prioriterade utvecklingsinsatser i förvaltningens utbildningsområden.

Kvalifikationer
För denna tjänst ska du ha: * Pedagogisk högskoleexamen, eller annan relevant utbildning. * Flerårig erfarenhet från förskoleverksamhet. * Flerårig erfarenhet av utvecklingsuppdrag på övergripande nivå, med arbetsuppgifter liknande ovan nämnda. Det är meriterande om du har en utbildning inom ledarskap eller inom offentlig förvaltning, liksom erfarenhet av att göra strategiska analyser samt att skriva remisser och rapporter. Har du tidigare erfarenhet som rektor eller inom projektledning ser vi även det som meriterande. Vi söker dig som motiveras och ser möjligheter i förändringar. Du skapar situationer där nya idéer och förslag kan utvecklas samt hanterar kritik mot förändring på ett konstruktivt sätt. Du kan balansera olika krav och behåller lugnet i svåra situationer samt har förmågan att skilja på sak och person och kan ta välgrundade beslut under press. Du driver långsiktigt och uthålligt förändringsarbete, både på lokal och övergripande nivå, samt tar ansvar för dina och de gemensamma arbetsuppgifterna med verksamhetens/brukarnas bästa i fokus. Eftersom du i den här rollen kommer kommunicera med många olika målgrupper är det viktigt att du har förmågan att anpassa din skriftliga och verbala kommunikation efter mottagare och kan uttrycka kärnan i ett argument på ett tydligt och effektivt sätt. Vill du vara med och göra skillnad för barnen i Göteborgs stads förskolor, välkommen med din ansökan!

Övrigt
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd. Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida. Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.
Mer info
Kontaktperson Fredrik Larsson
Telefon 0313676488
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Organisationsutveckling, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 30 nov 2020 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.