Utredare till barn och unga i SDF Centrum

Utredare till barn och unga i SDF Centrum

Om arbetsplatsen
Centrum är en av Göteborgs tio stadsdelar. Stadsdelen Centrum ligger i centrala Göteborg och omfattar Krokslätt, Guldheden, Landala, Vasastaden, Johanneberg, Lorensberg, inom Vallgraven, Stampen samt Heden. I Centrum bor ungefär 62 000 invånare i en stadsmiljö med närhet till både parker, natur, kultur och evenemang. Hos oss arbetar vi för att göra Centrum till ett attraktivt område att växa upp, bo, arbeta och åldras i. Tillsammans formar vi Göteborgs framtid. Vårt mål är att ordna en bra vardag för alla göteborgare. Det vi gör har stor betydelse för många. Vill du bli en av oss?

Arbetsuppgifter
Nu behöver vi dig! Har du ett engagemang i barns och ungdomars uppväxtvillkor och livssituation? Vill du arbeta med utredning och uppföljning av insatser för barn och unga i SDF Centrum tillsammans med en mycket kompetent personalgrupp? Vi behöver dig på ett tidsbegränsat uppdrag i 6 månader, vi behöver tillfälligt förstärka vår arbetsgrupp på grund av föräldraledighet och annan delledighet. Du kommer att tillhöra en stabil arbetsgrupp med erfarna och kunniga socialsekreterare med tydligt brukarfokus. Enheten består av 3 socialsekreterare i Mottaget, 8 utredande socialsekreterare, 4 barnsekreterare, och 3 1:e socialsekreterare. Huvudsakliga arbetsuppgifter som utredare är att utifrån anmälningar och ansökningar utreda barn och ungas behov av insatser, 0 - 20 år, utifrån gällande lagstiftning och att genomföra och följa upp dessa. Du får stöd och nära arbetsledning av 1:e socialsekreterare och utöver detta regelbunden extern handledning. Vi har ett mycket gott samarbete inom enhetens olika funktioner, liksom förvaltningens övriga enheter. Enheten arbetar aktivt med metodutveckling och strävar efter att höja en redan god kvalitet. Vi har våra verksamheter samlade i centrala Göteborg och arbetar aktivitetsbaserat i nya fräscha lokaler. Vänta inte med din ansökan! Vi kommer att arbeta med urval och intervjuer under ansökningstiden.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har socionomexamen och erfarenhet av myndighetsutövning inom barn och unga. Du har goda kunskaper inom lagstiftning liksom om barn och unga och deras utveckling. För att passa för denna tjänst behöver du ha lätt för att anpassa dig och ditt arbetssätt utifrån ändrade förutsättningar och ny information. Du kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt samt se möjligheter i förändringar. Vi tror att du som söker har förmåga att arbeta tillsammans med andra för att utföra uppgifter och nå mål. Genom att vara intresserad och skapa förståelse för andra verkar du för ett respektfullt arbetsklimat. Du förstår det gemensamma uppdraget, agerar utifrån det och bidrar till helheten. Du arbetar effektivt under stress, kan balansera olika krav och behåller lugnet i svåra situationer. Du skiljer på sak och person och kan ta välgrundade beslut under tidspress. I din yrkesroll visar du respekt och hänsyn för dem du möter. Genom att utgå ifrån allas lika värde skapar du en god atmosfär i mötet. Din attityd är öppen och positiv då du har brukarens behov som utgångspunkt för ditt agerande. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift och tycker om att skriva. B körkort är önskvärt. Vi arbetar utifrån en kompetensbaserad rekryteringsprocess för att säkerställa en likvärdig behandling och bedömning av alla sökande. I den här rekryteringen har vi valt att använda oss av enkätfrågor istället för det personliga brevet. På så sätt hoppas vi få en effektivare och mer kompetensbaserad urvalsprocess där vi minskar risken för diskriminering. Blir du kallad på intervju får du möjlighet berätta mer om dig själv. Vår urvalsprocess består av flera steg för de kandidater som vi bedömer uppfyller tjänstens kravprofil där ett steg är att genomföra arbetspsykologisk test. De kandidater som är aktuella för att göra ett test kontaktar vi per mejl i samband med att ansökningstiden har gått ut. Välkommen med din ansökan!

Övrigt
Som medarbetare i - Göteborgs stad jobbar du för en bra och meningsfull vardag för alla göteborgare. - i stadsdelen Centrum har du en trygg anställning med många karriärvägar där du får möjlighet till intressanta och meningsfulla arbetsuppgifter. - Göteborgs stad får du via vår förmånsportal välja vilka förmåner du vill ta del av, från friskvårdsbidrag, cykelbidrag till förmånligt avbetalning av västtrafikkort till andra rabatter och erbjudanden. Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Kontaktperson Marie Company
Telefon 031-365 73 79
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Utbildning, Förskollärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 1 dec 2020 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.