Utbildningsledare inom ekonomi, administration och transport till Yrgo

Utbildningsledare inom ekonomi, administration och transport till Yrgo

Om arbetsplatsen
Vår vision är att Göteborg ska vara en internationellt ledande utbildnings- och kunskapsstad.

Utbildningsförvaltningen i Göteborg bedriver verksamhet inom kommunal gymnasieskola, vuxenutbildning, yrkeshögskola, gymnasiesärskola, särvux, studie- och yrkesvägledning, modersmål samt skolutveckling.

I vårt arbete har vi ett tydligt elevfokus som sätter kunskap och färdigheter i ett sammanhang där inre motivation, medskapande och lust att lära är viktiga ingredienser.

Vi arbetar utifrån alla människors lika värde och rättigheter. Tillsammans skapar vi en arbetsmiljö där både elever och medarbetare är delaktiga och verkar för varandras framgång.

Arbetsuppgifter
Yrgo, högre yrkesutbildning, bedriver yrkeshögskoleutbildning inom områden där näringslivet uttryckt behov av engagerade och kompetenta medarbetare. Tillsammans skapar vi en arbetsmiljö där medarbetare, studerande och yrkesverksamma i branschen är gemensamt delaktiga. Vi har totalt ca 2000 studerande, 80 medarbetare och ett stort antal gästföreläsare. Våra verksamheter är lokaliserade på fyra olika adresser i Göteborg. Besök gärna vår hemsida för mer information, www.yrgo.se

Vi söker en till två resultatorienterade utbildningsledare för våra Yh-utbildningar inom ekonomi, administration och transport. För mer information om utbildningarna, se www.yrgo.se

Som utbildningsledare ansvarar du för att organisera, planera, utveckla och koordinera tillsammans med rektor. Du kommer att arbeta med pedagogisk utveckling, studerandekontakter, samordning och koordinering inom och mellan utbildningar. Arbetet medför omfattande näringslivskontakter, underhåll av befintliga kontakter och etablering av nya kontakter, anskaffning och uppföljning av platser för lärande i arbete (LIA-Praktik) och arbete med ledningsgruppen. I uppdraget ingår även att arbeta med ansökan av nya och befintliga yrkeshögskoleutbildningar.
I tjänsten ingår också bl.a. utformning av kurser och distansupplägg, anskaffning av föreläsare, rekrytering av studerande, urval och antagning, arbete med studerandeinflytande, kvalitetsarbete, utvärdering, resultatuppföljning, bemanningsfrågor, schemaplanering och LIA-anskaffning samt övrigt vanligt förekommande arbetsuppgifter. Även undervisning i utbildningarna kan förekomma.

Kvalifikationer
Vi ser gärna sökande med erfarenhet från relevanta branscher och/eller yrkesområden. Du bör ha ett brett kontaktnät med fäste i Göteborg inom yrkesområdena. Du har en mycket god förmåga att skapa goda relationer med samverkanspartners i näringslivet.
Du är kvalitetsmedveten och har systemvana samt hög datorkompetens då detta är ett krav för yrkesrollen. Erfarenhet av utbildningsplanering och projektledning är meriterande. Då flera av våra utbildningar och kurser går på distans är det också meriterande om du har erfarenhet av distansmetodik och distansundervisning sedan tidigare.

Som person är du resultatinriktad, driven och har god samarbetsförmåga. Du är kommunikativ, har mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.
Du är målmedveten och strukturerad, har förmåga att leda projekt, slutföra uppdrag, omsätta strategier till operativa mål, ta fram handlings- samt aktivitetsplaner som leder till önskvärda och bestående resultat. Du ska ha god förmåga att samordna och organisera utbildningsverksamhet samt att leda och motivera andra.

Naturligtvis delar du våra värdeord: personlig, engagemang, dignitet och modernitet.
Vi strävar efter mångfald och stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt
Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Kontaktperson Karin Omsen
Telefon 031-367 31 07
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Utbildning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 12 nov 2020 (17 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.