Undersköterska/stödass. till korttidshem för barn - timvik

Undersköterska/stödass. till korttidshem för barn - timvik

Om arbetsplatsen
Social resursförvaltning erbjuder göteborgarna många olika tjänster inom det sociala området. Det gör vi som ett stöd till stadsdelarna som har det yttersta ansvaret för sina invånare. Våra verksamheter är ofta specialiserade och unika och vänder sig till alla eller stora grupper av göteborgare. Vi arbetar med flyktingar, missbruk, hemlöshet, utsatta barn och familjer, fältarbete, funktionsnedsättning och mycket mer. Vi samordnar också " Jämlik stad" - en långsiktig satsning för social hållbarhet. Vår vision lyder: "Tillsammans har vi kraft att skapa nya möjligheter i människors liv. I ett hållbart Göteborg finns det plats för alla".

Arbetsuppgifter
Vi söker timvikarier till Broströmsgårdens korttidshem för barn och ungdomar med stora fysiska och kognitiva funktionsnedsättningar. Broströmsgården ligger i Örgryte och har sex platser för korttidsvistelse. Syftet med vistelsen hos oss är att barnen och ungdomarna ska få en trygg och säker vistelse med möjlighet till upplevelser. Vi har idag ca 20 familjer som får avlastning. Dina arbetsuppgifter kommer att vara att ge pedagogiskt stöd och omfattande omvårdnad när det gäller personlig hygien, måltider och fritidsaktiviteter. Sondmatning och andningshjälp förekommer och att ge läkemedel på delegering. Sjuksköterskor arbetar nära verksamheten. Insatser för barnen ges utifrån en individuell genomförandeplan och dokumenteras i IT-verktyget Treserva. Verksamheten är bemannad dygnet runt och flest pass finns att få helger, kvällar samt vaken natt.

Kvalifikationer
Du är utbildad undersköterska/stödassistent eller är under utbildning och har läst minst ett år till undersköterska eller sjuksköterska. Arbetslivserfarenhet inom omvårdnad är ett krav och det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med barn med flerfunktionsvariationer. Det är även meriterande om du har erfarenhet av dokumentationssystemet Treserva. Vi lägger stor vikt vid ett gott och professionellt bemötande, en god samarbetsförmåga, samt att du är ansvarsfull, noggrann och trygg i din yrkesroll.

Övrigt
Innan anställning kan bli aktuell måste utdrag ur belastningsregistret uppvisas. Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vårt uppdrag är att skapa en bra vardag för Göteborgs invånare, besökare och företagare. Som medarbetare i staden har du en trygg anställning med många karriärvägar där du får möjlighet till intressanta och meningsfulla arbetsuppgifter. På Social resursförvaltning arbetar vi för att arbetsmiljön ska vara god och hälsofrämjande. Som anställd erbjuds du ett friskvårdsbidrag. Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Deltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 28 okt 2020 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.