Undersköterska natt till Fjällbo Park

Undersköterska natt till Fjällbo Park

Om arbetsplatsen
I stadsdelsförvaltningen Östra Göteborg arbetar cirka 1800 medarbetare tillsammans för att möta invånarnas behov av service. Stadsdelen Östra Göteborg omfattar områdena Bergsjön, Gamlestaden, Kortedala, Kviberg och Utby och här bor drygt 50 000 invånare. Stadsdelen har goda kommunikationer och närhet till Göteborgs centrum. Här finns unika naturområden och en varierad bebyggelse där utveckling, förnyelse och expansion sker inom många områden. Stadsdelens struktur och mångfalden bland invånare och medarbetare gör arbetet hos oss utvecklande och lärorikt. Som anställd hos oss gör du en viktig insats för att Östra Göteborg ska vara ett attraktivt område att leva, verka och bo i. Genom ditt arbete är du med och utvecklar staden tillsammans med andra. Vill du vara en del av detta?

Arbetsuppgifter
Brinner du för att hjälpa till att göra skillnad i människors vardag? Då kanske du är vår nya kollega. Vi söker nu en engagerad och självständig undersköterska som vill vara med och skapa meningsfullhet och trygghet för våra hyresgäster. Tjänsten är en tillsvidareanställning med omfattning 98% som avser nattjänstgöring. Arbetet är förlagt som tre nätters arbete och tre nätters ledigt på rullande schema. Vi erbjuder dig ett omväxlande arbete med stora möjligheter till utveckling. Fjällbo Park är ett litet boende med 40 lägenheter som ligger i en naturskön miljö i Utby. Det salutogena förhållningssättet genomsyrar vårt arbete och vårt övergripande mål är att öka hyresgästens inflytande i sin vardag. Som undersköterska hos oss motiverar och stimulerar du hyresgästen utifrån individuella förutsättningar, behov och önskemål. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att tillgodose omsorg och vård individuellt enligt socialtjänstlagen. Det är ett varierat arbete och du kommer att delta i alla vanligt förekommande arbetsuppgifter på ett äldreboende som tex omvårdnad, medicinhantering, stimulering och aktiviteter, planering, åtgärda larm samt städ och tvätt. I arbetet ingår också att på delegation från sjuksköterska utföra hälso- och sjukvårdsuppgifter. Som nattpersonal hos oss har du ansvar för en våning med tio hyresgäster som är äldre personer med demenssjukdom. Du inleder ditt arbetspass på kvällen med att planera nattens arbete med din kollega som ansvarar för en annan våning. I arbetet ingår även att städa i våra gemensamma utrymmen på våningen samt trappstäd. Givetvis har du den andra nattpersonalen till hjälp i ditt arbete men du behöver kunna arbeta självständigt och strukturerat för att trivas hos oss.

Kvalifikationer
Vi söker sig som har läst omvårdnadsprogram gärna med inriktning demens eller annan utbildning som arbetsgivaren anser likvärdig. Då nattarbetet kräver mycket självständighet och förmåga att ta ansvar ser vi det som mycket meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbeta natt på demensboende. Eftersom du har eget ansvar för en våning i ditt arbete på natten är det viktigt att du känner dig trygg i din yrkesroll. Du agerar på egen hand utifrån vad situationen kräver och har förmåga att ta självständiga beslut inom ramen för ditt uppdrag. Arbetet ställer även krav på att du har god datorvana samt god förmåga att uttrycka dig på svenska i både tal och skrift. Detta för att du behöver kunna dokumentera ditt arbete så att det blir tydligt för kollegorna som avlöser dig, men även för att kunna kommunicera effektivt med sjukvård och andra samverkansparter. Vi utgår ifrån att du är en positiv person som alltid ser till brukarnas bästa. I tjänsten ingår nära samarbete, framförallt med annan nattpersonal vilket förutsätter att du är en lagspelare samt är flexibel för att kunna stötta dina kollegor. Du ska vara engagerad och intresserad av verksamheten och vilja vara med och förbättra och tänka nytt. Mångfald i organisationen ser vi som en framgångsfaktor. Välkommen med din ansökan!

Övrigt
Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vårt uppdrag är att skapa en bra vardag för Göteborgs invånare, besökare och företagare. Som medarbetare i staden har du en trygg anställning med många karriärvägar där du får möjlighet till intressanta och meningsfulla arbetsuppgifter. Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. I Östra Göteborg arbetar vi för att arbetsmiljön ska vara god och hälsofrämjande. Som anställd erbjuds du ett friskvårdsbidrag och även ett flertal rabatterade aktiviteter. Rökfri arbetstid tillämpas i hela förvaltningen. Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önska använda, undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om komptensförmedling samt annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Kontaktperson Annika Stensson
Telefon 031-365 36 40
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Deltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.