Timvikarier till Funktionshinder

Timvikarier till Funktionshinder

Om arbetsplatsen
Norra Hisingen är en av Göteborgs 10 stadsdelsförvaltningar med 2 100 medarbetare. I stadsdelen bor cirka 50 000 invånare och området sträcker sig över en stor geografisk yta med varierad bebyggelse, landsbygd och naturområden. Vi är väldigt stolta över vårt uppdrag som går ut på att finns till för Hisingsborna och leverera stöd och service av högsta kvalité. Norra Hisingen ska vara ett attraktivt område att växa upp, utbildas, bo, arbeta och åldras i - vilket är något som vi verkar för tillsammans. Vårt arbetssätt präglas av samarbete, nytänkande, engagemang och kompetens inom vårt uppdrag. Som arbetsgivare erbjuder vi dig ett meningsfullt och omväxlande arbete med möjlighet att utvecklas i din yrkesroll.

Arbetsuppgifter
Är du en kreativ och flexibel person och vill ha ett omväxlande jobb där du får arbeta med att hjälpa andra? Att arbeta hos oss innebär att du kommer få jobba med engagerade kollegor i en positiv miljö. Låter detta intressant, då kan du vara den vi söker! Som timanställd på Norra Hisingens Bemanningscentrum är ditt uppdrag att med kort varsel rycka in som vikarie när någon i den ordinarie personalen är frånvarande. Genom vårt system Time-Care Pool blir du bokad på arbetspass via sms som är smidigt och enkelt. Du kommer att arbeta på en eller flera av våra verksamheter när behov av en vikare behövs, exempelvis vid korttidsfrånvaro. På Norra Hisingen har vi inom funktionshinderverksamheten flera boenden och daglig verksamhet med olika inriktningar arbetet kan därför se lite olika ut beroende på var man arbetar. Brukarens individuella behov är alltid utgångspunkten i arbetet och en viktig del av arbetet handlar om att stimulera och motivera brukaren att göra så mycket som möjligt själv samt att utveckla sina förmågor. Som stödassistent/stödbiträde gör du det möjligt för personer med funktionsvariationer att utvecklas och ha en meningsfull tillvaro. Samt kunna leva och bo som andra medborgare oavsett funktionsvariation. I dina arbetsuppgifter ingår att stötta brukare i de vardagliga sysslor som tex planera vardagen, motivera och stötta till aktivitet utifrån varje individs förmåga, intressen och behov samt handleda och vara behjälplig med personlig omvårdnad. Det är viktigt att brukaren är i centrum - du vet ditt uppdrag och vem du är till för.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har ett genuint intresse för att arbeta med människor och som vill stötta personer med funktionsvariationer. För att klara av arbetet som timvikarie inom funktionshinder behöver du vara lyhörd och ha förmåga att sätta dig in i brukarens perspektiv för att kunna ge hjälp och stöd på ett professionellt sätt. Du kommer att ha kontakt både med brukare, kollegor, anhöriga och andra yrkeskategorier så en god samarbetsförmåga är nödvändigt och att du kan kommunicera flytande i det svenska språket både i tal o skrift. Det är viktigt att du är trygg i dig själv och kan behålla lugnet i pressade situationer. Meriterande är om du är utbildad eller håller på att utbilda dig till stödassistent, personlig assistent, läser omvårdnadsprogrammet eller barn- och fritidsprogrammet, alternativt har annan likvärdig utbildning. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att arbeta med människor eller service, gärna inom funktionsverksamhet, särskola eller äldreomsorg Vi rekryterar kompetensbaserat så vi tar ej emot några personliga brev. Däremot vill vi att du fyller i enkätfrågorna i ansökan. Urval sker löpande. Välkommen med din ansökan. OBS! I och med rådande situation med covid-19 och för arbetet mot att minska smittspridning inom Funktionshinder kommer urvalet att göras utifrån de kandidater som inte har någon annan pågående anställning inom vård och omsorg.

Övrigt
Mer info
Kontaktperson Annika Persson
Telefon 031-366 82 05
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Deltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 7 dec 2020 (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.