Timvikarier till Avlösarservice för barn och ungdomar

Timvikarier till Avlösarservice för barn och ungdomar

Om arbetsplatsen
Majorna-Linné är Göteborgs folkrikaste stadsdel med cirka 63 000 invånare. Med närheten till både hamn och grönområden, den gamla bebyggelsen och det rika kulturutbudet, är det en attraktiv del av staden att leva och vistas i. Stadsdelsförvaltningen i Majorna-Linné har cirka 2 300 anställda. Här arbetar vi inom verksamheter som individ- och familjeomsorg, kultur och fritid, hälso-sjukvård och social omsorg om äldre och personer med funktionsnedsättning. Med engagemang och nytänkande gör vi stor skillnad för många.

Arbetsuppgifter
Vill du ha ett utmanande, stimulerande och flexibelt arbete? Då är Avlösarservice en verksamhet för dig! Avlösarservice utför avlastning åt föräldrar som har barn med funktionsnedsättning. Vi arbetar över hela Göteborgs stad. Som avlösare arbetar du med barn eller ungdomar mellan 0-20 år. Insatsen innebär att du som avlösare tillfälligt övertar omvårdnaden av barnet. Arbetet sker på barnets respektive förälders fritid och är ett betydelsefullt uppdrag för både barn och förälder. Arbetet utgår ifrån barnets hem och är mestadels förlagt på eftermiddagar, kvällar och helger, vi har även behov av vaken nattpersonal.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad barnskötare eller undersköterska. Du är lyhörd, flexibel och engagerad i ditt uppdrag. Du har erfarenhet av barn med olika former av funktionsnedsättningar och kan praktiskt hantera olika metoder och medel för att bemöta ett funktionsnedsatt barns behov. Då det kan innebära hantering av medicinsk apparatur är det meriterande om du har arbetat med och kan respirator- och trakestomivård. Att bemöta föräldrar professionellt, är en självklarhet för dig. När man arbetar med barn och ungdomar måste man enligt lag lämna ett utdrag från polisens belastningsregister. Det begär du ut genom att skicka in nedanstående blankett till polisen: https://polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag/belastningsregistret-barn-med-funktionsnedsattning/. Det kan ta upp till två veckor innan polisen skickar ditt utdrag. Det går bra att du skickar din ansökan till oss innan utdraget kommit. Om du blir kallad till intervju kan du ta med utdraget då eller skicka in det senare men innan du har visat upp det i original får du inte börja arbeta. Välkommen med din ansökan!

Övrigt
Vad händer efter att du har ansökt? Vi går igenom de ansökningar vi får in och om vi har behov av din kompetens kommer vi att bjuda in dig på en intervju. Till intervjun vill vi att du tar med dig: - Utbildningsuppgifter betyg /examensbevis - Intyg från tidigare anställningar - Namn på minst två referenter - Utdrag från belastningsregistret, om du har hunnit få detta. Inför rekryteringen har vi noga övervägt våra annonseringsvägar och vill därför inte bli kontaktade av rekryterings- och annonsförsäljare.
Mer info
Kontaktperson Tina Engelin
Telefon 031-365 90 69
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Utbildning, Barnskötare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Deltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 31 dec 2020 (67 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.