Timvikarie med teckenspråkskompetens sökes till äldreomsorgen!

Timvikarie med teckenspråkskompetens sökes till äldreomsorgen!

Om arbetsplatsen
Vill du jobba i en stadsdel där dina idéer formar framtidens välfärd? Västra Göteborg satsar stort på ett ledarskap där varje medarbetares kompetens ska tas tillvara. Tillsammans utvecklar vi kommunens service mot målet att göra Göteborg till en jämlik stad där alla kan leva ett gott liv. För att lyckas samverkar vi med många, som näringslivet och samhället i övrigt. Stadsdelen ligger i Göteborgs sydvästra del och ger service inom kultur och fritid, individ och familjeomsorg samt omsorg för äldre och funktionshindrade. Förvaltningen har runt 2000 anställda.

Arbetsuppgifter
Kan du teckenspråk och är redo att anta en ny utmaning i ditt arbetsliv? Vi på bemanningsenheten söker timvikarie med teckenspråkskompetens till äldreboende i Västra Göteborg! Du ska alltid ge omvårdnad och service till vårdtagaren med god kvalité när du jobbar som vikare hos oss. När ordinarie personal är frånvarande är det just dig vi behöver för att vardagen ska flyta på som vanligt på våra boende. Du ser till att bästa möjliga vård och omsorg ges varje dag, oavsett om det handlar om mat, hygien eller olika sociala aktiviteter. Arbetet ska utföras på ett professionellt sätt och du ska möta vårdtagaren med lyhördhet och respekt. Tack vare vårt bokningssystem Time Care Pool kommer du själv kunna påverka när du kan arbeta. Du lägger dig tillgänglig för att sedan kunna bokas upp där det finns behov av just din arbetskraft, vilket kan ske med kort varsel.

Kvalifikationer
Ett krav för tjänsten är att du ska vara fullt teckenspråkig eftersom brukarnas modersmål är teckenspråk. Vi söker dig som har en god förmåga att kunna se saker ur vårdtagarens perspektiv och har ett anpassat bemötande. Vi ser också att du har en god samarbetsförmåga, god flexibilitet och ett genuint intresse för människor. Det ska vara en självklarhet att hjälpa de äldre i deras vardag, att finnas där inför både stora och små hinder. Att vara utbildad undersköterska eller ha någon utbildning inom vård och omsorg är en stor merit, men inget krav. Dock bör du kunna god svenska i både tal och skrift. Ansök direkt då intervjuer sker kontinuerligt! Vi tar ej emot ansökningar via mejl eller telefon. OBS! I och med rådande situation med covid-19 och för arbetet mot att minska smittspridning inom äldreomsorg kommer urvalet att göras utifrån de kandidater som inte har någon annan pågående anställning inom vården.

Övrigt
Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vårt uppdrag är att skapa en bra vardag för Göteborgs invånare, besökare och företagare. Som medarbetare i staden har du en trygg anställning med många karriärvägar där du får möjlighet till intressanta och meningsfulla arbetsuppgifter. Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Vi i Västra Göteborg vill att alla våra medarbetare ska vara delaktiga i att skapa arbetsplatser som genomsyras av respekt, jämställdhet, medinflytande, arbetsglädje och utveckling. I Västra Göteborg arbetar vi för att arbetsmiljön ska vara god och hälsofrämjande. Som anställd erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och cykelförmån. Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Kontaktperson Josefine Thorin
Telefon 031-3664633
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Deltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 27 okt 2020 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.