Timvikarie inom hemtjänst, Örgryte-Härlanda

Timvikarie inom hemtjänst, Örgryte-Härlanda

Om arbetsplatsen
Vill du ha ett jobb där du kan göra skillnad i människors liv och där du får möjlighet att utvecklas in din yrkesroll? Hos oss i Örgryte-Härlanda arbetar du för att ge våra invånare ett gott liv. Med vårt engagemang och vår kompetens gör vi det bästa för göteborgarna och bidrar till att Örgryte-Härlanda upplevs som ett attraktivt område att leva, bo och arbeta i. Vi har idag ca 2 500 anställda som alla ger service, stöd och omsorg på olika sätt. Välkommen till en arbetsplats där vi samarbetar för dem vi är till för.

Arbetsuppgifter
Nu söker vi dig som vill ha ett flexibelt arbete hos en trygg arbetsgivare där du har kul på jobbet! Vi på Bemanningsenheten i Örgryte-Härlanda söker timvikarier för arbete inom hemtjänst. Som timanställd är ditt uppdrag att täcka upp för ordinarie personals frånvaro, ibland med kort varsel. Du väljer själv vilka dagar och tider du kan vara tillgänglig för arbete. Du blir därefter inbokad på arbetspass utifrån verksamheternas behov, vilket kan vara på dagtid, kvällstid och natt på både vardagar och helger. Som timvikarie har du därför inget fast schema utan kan själv styra över din arbetstid. Som timvikarie hos oss får du möjlighet att: * Göra skillnad i göteborgarnas vardag * Kombinera arbete med studier, annat arbete eller pension * Välja vilka dagar/arbetstider du kan vara tillgänglig för att arbeta * Skaffa dig värdefull erfarenhet och referenser * Skapa ett långt samarbete med oss i Göteborgs Stad Vår hemtjänst består av tre områden, med åtta hemtjänstgrupper varav en är en larmenhet som åker ut till våra omsorgstagare vid larm samt en enhet som arbetar natt.

Kvalifikationer
Det är meriterande om du har pågående eller genomförd utbildning inom vård och omsorg, likväl tidigare erfarenhet av att arbeta med omsorgstagare är starkt meriterande. För arbete i hemtjänst är även körkort mycket meriterande. Du behöver ha stor möjlighet till flexibilitet, eftersom du kan bli tillfrågad om ett arbetspass samma dag som arbetspasset är. Hög anpassningsförmåga och lyhördhet är en förutsättning för att snabbt kunna sätta dig in i nya miljöer med nya människor, och därmed kunna bidra till en fungerande verksamhet. Som timvikarie är det också viktigt med ett gott, respektfullt bemötande, en god samarbetsförmåga och förmåga att kunna ta initiativ. Då en stor del av dina arbetsuppgifter handlar om att kommunicera med olika parter, krävs tillräckliga kunskaper i det svenska språket i tal och skrift. Det är en förutsättning att du har god datorvana, då tjänsten innebär att du kommer hantera olika system. OBS! I och med rådande situation med Covid-19 och för arbetet mot att minska smittspridning inom äldreomsorg kommer urvalet att göras utifrån de kandidater som inte har någon annan pågående anställning inom vården. Välkommen till ett intressant och stimulerande arbete där fokus ligger på att skapa de bästa förutsättningarna för att äldre personer ska få leva ett värdigt liv och känna välbefinnande!

Övrigt
I Örgryte-Härlanda arbetar vi för att arbetsmiljön ska vara god och hälsofrämjande. Vårt geografiska läge innebär goda kommunikationer och närhet till både Göteborgs centrum och vackra grönområden. När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt rekryteringssystem Visma Recruit. På så sätt blir hanteringen av din ansökan effektiv, snabb och säker. Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster då Göteborgs Stad har upphandlade avtal. Vi vill ta tillvara de kvaliteter som mångfald och en jämn könsfördelning tillför verksamheten.
Mer info
Kontaktperson Kommunal
Telefon 010-442 94 95
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Deltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.