Teknisk chef till Backa Teater

Teknisk chef till Backa Teater

Om arbetsplatsen
Backa Teater är en av landets största barn- och ungdomsscener och ingår som en del av Göteborgs Stadsteater. Teatern är ett kommunalt bolag som ingår i koncernen Göteborgs Stadshus AB. Vårt mål är att erbjuda invånarna i Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen och övriga landet konstnärlig teater av hög kvalitet. Arbetet på teatern kännetecknas av ett nära samarbete över yrkesgränserna och med publiken i centrum. Backa Teaters uppdrag är att producera högkvalitativ scenkonst för barn och unga, på dagtid för en publik från skolor samt helger och kvällar för en offentlig publik.

Arbetsuppgifter
Den tekniska chefen vid Backa Teater ingår i Göteborgs Stadsteaters ledningsgrupp samt i Backa Teaters ledning och har ansvar för föreställnings- och produktionsteknik på Backa Teater, samt för tillhörande personal och budget. Den tekniska chefen har även fastighetsansvar för internt underhåll. Alla tillsvidareanställda tekniker på Backa Teater arbetar både som produktionstekniker och föreställningstekniker. I dagsläget är det 11 tillsvidareanställda, såsom belysningsmästare, ljudtekniker, snickeri, dekor, attribut, rekvisita etc. Därutöver tillkommer det några projektanställda tekniker till gruppen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom scenkonstområdet eller motsvarande kunskaper. Utbildning inom ledarskap, arbetsmiljö och miljö är meriterande. För att lyckas i rollen ser vi att du behöver ha erfarenhet av att arbeta i ledande teknisk befattning på en teater samt att du i övrigt är insatt i en teaters processer och arbetssätt. Har du arbetat i en politiskt styrd organisation ser vi det som meriterande. Vi förväntar oss att du som ledare är tydlig, en god kommunikatör samt att du värdesätter delaktighet från dina medarbetare och har förmåga att se och tillvarata deras kompetens. Du kan skapa förutsättningar att utveckla verksamheten och dina medarbetare. Du skapar och sprider arbetsglädje och ser varje medarbetare och tillvarata deras kompetens. För att leva upp till vårt likabehandlingsarbete behöver du vara kunnig om och ha erfarenhet av arbete med jämställdhet och mångfald. Vi erbjuder dig ett arbete där du välkomnas till en engagerad arbetsplats i ständig utveckling. Tillsammans med teaterns övriga medarbetare blir du en del i ett professionellt och kreativt arbete med syftet att skapa och förmedla högkvalitativ barn- och ungdomsteater.

Övrigt
Mer info
Kontaktperson Björn Sandmark
Telefon 031-7087010
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Elektronik, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 25 okt 2020 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.