Teckenspråkig personal sökes till äldreomsorg, hemtjänst och boende

Teckenspråkig personal sökes till äldreomsorg, hemtjänst och boende

Om arbetsplatsen
Stadsdelsförvaltningen Västra Göteborg omfattar Södra Skärgården, Tynnered och Älvsborg och är en kustnära stadsdel med ca 52 000 invånare. Stadsdelens främsta uppdrag är att erbjuda invånarna tjänster och service inom bl a förskola, skola, kultur, fritid, individ- och familjeomsorg samt omsorg för äldre och funktionshindrade. Förvaltningen har ca 3000 anställda. Vi arbetar utifrån synsättet att mångfald och jämn könsfördelning ökar kvaliteten på de tjänster som SDF Västra Göteborg erbjuder.

Arbetsuppgifter
Kan du teckenspråk och är redo att anta en ny utmaning i ditt arbetsliv? Ta chansen att bli en del av teckenspråkig äldreomsorg, hemtjänst och boende. Vi söker nu nya kollegor till Västra Göteborg. Tjänsterna avser en tillsvidareanställning samt ett vikariat som stäcker sig till 2021-03-31. Tjänsten innebär att du kommer att arbeta inom både hemtjänst och på Åkerhus äldreboende. Du kommer att ingå i ett kompetent arbetslag och arbeta i en teckenspråkig miljö. På Åkerhus äldreboende bor 100 hyresgäster och en enhet med 10 lägenheter är avsedd för äldre döva. Här arbetar du tillsammans med kollegor för att ge god omsorg och omvårdnad i vardagen. Hemtjänsten för döva har hela Göteborg som sitt arbetsområde och du kommer att få resa med kollektivtrafiken till flera brukare för att ge stöd och hjälp. I din tjänst ingår det sedvanliga omsorgs- och omvårdnadsuppgifter och skötsel av de boendes lägenheter, dokumentation, ledsagning, aktivering samt motiveringsarbete. Ur allergisynpunkt kan det vara bra att veta att det bor och arbetar pälsdjur på Åkerhus äldreboende. Nyfiken på hur en dag på Åkerhus äldreboende kan se ut? Klicka dig in på vår Facebook via länken nedan: https://www.facebook.com/akerhusaldreboende/

Kvalifikationer
Ett krav för tjänsten är att du ska vara fullt teckenspråkig eftersom brukarnas modersmål är teckenspråk. Att du är utbildad undersköterska eller stödassistent med en dokumenterad erfarenhet är starkt meriterande. Har du även erfarenhet av taktilt teckenspråk, stroke- och demenssjukdomar ser vi detta som meriterande. En stor del av dina arbetsuppgifter handlar om att kunna följa instruktioner, att kommunicera med olika parter, arbeta med dokumentation samt att använda datorn som arbetsredskap. Detta kräver att du har god datorvana samt kommunikationsförmåga via skrift, då vi använder oss av skriftlig rapportering på papper och via mail. Flexibilitet är viktigt för att kunna tillgodose den enskildes behov och önskemål. Du som söker har ett gediget brukarfokus, ett stort tålamod och du uppvisar ett gott bemötande i alla lägen. Vidare ser vi gärna att du kan ta egna initiativ, att du är samarbetsinriktad och att du kan arbeta såväl i grupp som självständigt. Du ska ha ett intresse av att vilja utveckla både dig själv, ditt arbete och dela med dig av dina kunskaper. Välkommen med din ansökan redan idag då vi kan komma att påbörja intervjuarbetet innan sista ansökningsdag har löpt ut. Vid frågor om tjänsten kontakta enhetschef Birgitta Elm, birgitta.elm@vastra.goteborg.se

Övrigt
Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vårt uppdrag är att skapa en bra vardag för Göteborgs invånare, besökare och företagare. Som medarbetare i staden har du en trygg anställning med många karriärvägar där du får möjlighet till intressanta och meningsfulla arbetsuppgifter. Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Vi i Västra Göteborg vill att alla våra medarbetare ska vara delaktiga i att skapa arbetsplatser som genomsyras av respekt, jämställdhet, medinflytande, arbetsglädje och utveckling. I Västra Göteborg arbetar vi för att arbetsmiljön ska vara god och hälsofrämjande. Som anställd erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och cykelförmån. Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Kontaktperson Birgitta Elm
Telefon 031-366 40 73
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 3 nov 2020 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.