Systemförvaltare inom lärmiljö

Systemförvaltare inom lärmiljö

Om arbetsplatsen
Intraservice är Göteborgs Stads interna serviceorganisation. Vår uppgift är att göra det enklare att arbeta i Göteborgs Stads olika verksamheter. Vi levererar tjänster till stadens förvaltningar och bolag, vilket bland annat innebär att utveckla och tillhandhålla gemensamma arbetssätt, verktyg, IT-stöd och mallar. Våra verksamhetsområden är HR, ekonomi och operativt inköp, IT, kommunikation, ledning och styrning, servicecenter, vård och omsorg samt utbildning, kultur och fritid. Vi är cirka 700 anställda, och är inne på en spännande resa med nya uppdrag och ansvarsområden, vilket gör att vi behöver fler kompetenta och engagerade kollegor. Läs mer om oss på http://www.goteborg.se/intraservice

Arbetsuppgifter
Vi är Göteborg! Nu söker vi dig som vill arbeta med hela livscykeln av våra system och tjänster. Enheterna inom Utbildning erbjuder tjänster till stadens kärnverksamheter skola samt kultur och fritid. Våra tjänster ska stödja chefer, medarbetare, elever och vårdnadshavare i stadens skolverksamheter genom att skapa möjligheter för ett enhetligt, kvalitetssäkrat och effektivt arbetssätt inom utbildningssektorn. Vi levererar även tjänster inom kultur och fritid. I arbetet som systemförvaltare ingår bland annat underhåll, förbättring, konfigurering, kravställning, test och support av vår lärmiljö som består av, Google Suite for Education, vår lärplattform och Skola24s schemafunktion. Du tar ett helhetsansvar genom hela processen mot våra kunder där du hanterar ärenden kring support och användarstöd. Du arbetar med att lösa incidenter, felsöka, hantera övergripande behörigheter, utforma dokumentation och utbildningsmaterial samt hanterar systeminställningar. Du kommer dessutom att leda uppdrag kopplade till aktuella IT-stöd där du agerar kravställare till leverantör och leder tester av systemleveranser. Du koordinerar arbetet mot såväl interna leveransenheter som externa leverantörer. Vi arbetar efter en PM3-baserad modell för kunddriven livscykelhantering av våra tjänster. Du behöver kunna arbeta vardagar mellan 08:00-16:30 då vi har bemannad support för våra tjänster. Huvudsakliga arbetsuppgifter: * support för administrativa system till stadens skolverksamheter * felsöka integrationer och systemfel * leda och koordinera felsökning, utveckling- och testarbete mellan olika parter såsom kund, leverantör och IT-drift * behovsinsamling av verksamhetens funktionella behov * kravställa systemfunktioner till leverantör * test av programuppdateringar och nya funktioner * parametersättning och systemunderhåll * skapa användardokumentation och e-utbildningar * utbilda och leda användargrupper * genomföra säkerhetskontroller och säkerhetsanalyser * ta fram ärendestatistik och ge förslag till insats eller förbättring baserat på analyser av statistiken

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleutbildning i systemvetenskap eller motsvarande, erfarenhet av konfiguration, administration, integrationer och att ge support för administrativa system. Du har erfarenhet av att leda användargrupper samt arbeta i en serviceorganisation. Du har även arbetat med incidentprocesser så som personuppgiftsincidenter och major incident. Du har kunskaper gällande dataskyddsförordningen. Det är meriterande om du har erfarenhet av att hålla utbildning i IT-stöd, skapa digitalt utbildningsmaterial, har haft systemleverantörskontakter och kunskap om ITIL-processer så som change och release. Det är också meriterande om du har erfarenhet av att arbeta inom förskole- och skolverksamhet eller liknande. För att lyckas i rollen behöver du vara proaktiv, ta initiativ till förändring och utveckling och driva arbetet framåt. Då du kommer att ha mycket kontakter både internt och externt är det viktigt att du har förmågan att utveckla ett bra samarbete med goda relationer. Du behöver vara serviceinriktad och lösningsorienterad. Som medarbetare på Intraservice delar du självklart stadens gemensamma förhållningssätt: vi vet vårt uppdrag och vem vi är till för, vi bryr oss, vi arbetar tillsammans och vi tänker nytt. På Intraservice arbetar du i en kunskapsorganisation som kontinuerligt utvecklas och förändras. Hos oss får du stora möjligheter till kompetensutveckling och kreativt arbete. Vi erbjuder dig flexibel arbetstid för att du ska kunna få balans mellan arbete och privatliv. Intraservice har ett aktivt hälsoarbete och du erbjuds olika friskvårdsförmåner. Sedan flera år tillbaka är vi en miljödiplomerad arbetsplats. Vi vill att Intraservice ska präglas av öppenhet och respekt för olikheter och vi vet att mångfald bidrar till att utveckla vår verksamhet.

Övrigt
Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Kontaktperson Anette Sernlo Larsen
Telefon 0730 720 528
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Data & IT, Systemadministration, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 2 dec 2020 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.